Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. září 2018

Nevěděl jsem, proč mi vezou puk, smál se Matějka po premiérovém gólu

Slavia zůstává i po třech zápasech bez bodu, dojem z poslední mače proti Prostějovu (1:3) tak zvedl alespoň výkon čtvrtého útoku. Mladá lajna vstřelila jediný gól domácího celku – konkrétně se o to postaral útočník David Matějka, pro kterého to byla dokonce první soutěžní trefa v sešívaném áčku. „Puk mi pak dovezl Aleš Furch, který na mě křičel, tak jsem nevěděl, jestli jsem neudělal něco špatně,“ usmíval se dvacetiletý střelec.

Proti Prostějovu jste poslal Slavii do vedení svým prvním ligovým góle za A-tým Slavie, jaké byly vaše bezprostřední pocity?
Paráda, taková euforie, jsem za to moc rád. Kluci odvedli před gólem dobrou práci, byl to můj nejsvětlejší moment v zápase, ale raději bych ho vyměnil za tři body.

Radost po premiérovém ligovém gólu Davida Matějky

Při vašem zásahu jste se prosadil v předbrankovém prostoru, následně vám kamarád Aleš Furch přivezl kotouč na památku...
Byl to takový můj klasický gól, sám půl metru před bránou, asi na mě soupeři zapomněli. (smích) Puk mi dovezl Aleš Furch, nejprve na mě křičel, tak jsem nevěděl, jestli jsem neudělal něco špatně, ale jsem mu za to samozřejmě vděčný. (úsměv)

Dostal jste se i do dalších příležitosti a celkově se čtvrté lajně celkem dařilo, viděl jste to podobně?
Neřekl bych, že by se nám vyloženě dařilo, kdyby ano, tak bychom těch branek dali více. Ale ukázali jsme, že když budeme dobře bruslit, aktivně soupeře napadat a hrát nátlakový hokej, tak poté za to můžeme sklízet pomyslné ovoce. Škoda, že se nám to nepovedlo víckrát.

Kromě vás už se proti Prostějovu neprosadil nikdo a Slavia prohrála 1:3, čím to?
Byl to z naší strany smolný zápas, protože jsme nebyli horším týmem. Myslím si, že jsme měli více ze hry, ale hokej se hraje na góly, a ne na počet šancí. Na tom musíme v následujících dnech zapracovat, máme na čem stavět, protože nehrajeme špatně, ale musíme začít proměňovat šance, které si vytvoříme.

Souhlasíte, že zlomovým momentem utkání byla šťastná branka hostů na 1:1 před koncem třetiny?
Vstřelený gól před koncem třetiny je vždy nepříjemný, ale nemyslím si, že by nás tento moment srazil do kolen. Máme dobrého týmového ducha, takže si nemyslím, že by nás toto mělo rozhodit. Nástup do druhé třetiny jsme měli výborný a v prvních pěti minutách druhé části jsme soupeře k ničemu nepustili, ale bohužel jsme to nedokázali přetavit v rozdílovou branku.

Mluvil jste o tom, že hra červenobílých je slušná, ale zatím to kýžené body nepřineslo, co za tím vězí?
Těžko říci, možná bychom se měli více uklidnit, nemyslet na naší situaci a hlavně se zaměřit na koncovku, to by mohl být klíč k tomu, aby se nám začalo dařit a získávat body.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více