Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. září 2018

Slavia jede do Kadaně, podaří se urvat první body?

Ani třetí utkání v nové sezóně body nepřineslo, Prostějov na rozdíl od Slavie vytěžil ze svých šancí maximum a odvezl si domů výhru 1:3. Sešívaným nezbývá nic jiného, než zabojovat o první bodový příděl na ledě Trhačů Kadaň, kteří se zatím také nenacházejí v komfortní situaci a v tabulce sídlí právě nad červenobílými.

5. kolo: SK Trhači Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
14. místo (1 b.)
Postavení v tabulce
15. místo (0 b.)
9:30
Skóre
3:12
Jaroslav Kůs (0+4)
Nejproduktivnější hráč
Martin Ondráček (1+0)
Zdeněk Kubica (1+0)
David Matějka (1+0)
Lukáš Klíma (2 góly)
Filip Helt (2 góly)
Nejlepší střelec
Martin Ondráček (1 gól)
Zdeněk Kubica (1 gól)
David Matějka (1 gól)
Šimon Szathmáry (0+2)
Nejproduktivnější obránce
Nikdo
Ondřej Kuchař (86,46 %)
Petr Hamalčík (83,67 %)
Úspěšnost brankářů
David Honzík (92,59 %)
Patrik Polívka (87,23 %)
Jihlava – Kadaň 7:0
Poslední zápas
Slavia – Prostějov 1:3

Červenobílí ale s Jestřáby nesehráli špatné utkání. Slavia šla v první třetině dokonce po trefě Davida Matějky do vedení, ale ještě do přestávky se podařilo vyrovnat bývalému slávistickému útočníkovi Marku Račukovi. Tento moment sešívané zaskočil a až na začátek druhé třetiny se ze hry hokejistů z Edenu vytratila lehkost, která tým zdobila v první třetině.

Druhá a třetí třetina skončila bohužel shodně 0:1 v neprospěch domácích, a proto se Slavia musela v nové sezóně i na potřetí sklonit před svým soupeřem.

„Byl to z naší strany smolný zápas, protože jsme nebyli horším týmem. Myslím si, že jsme měli více ze hry, ale hokej se hraje na góly, a ne na počet šancí," zhodnotil porážku střelec úvodní branky Matějka, pro kterého to byla premiérová ligová trefa. „Byl to takový můj klasický gól, sám půl metru před bránou, asi na mě soupeři zapomněli," popisoval s úsměvem svůj střelecký počin mladý útočník.

Podobný dojem ze zápasu měl i hlavní lodivod sešívaných Miloš Říha. „Ve všech třech třetinách jsme byli aktivnější a všichni bojovali tak jak měli. Vyhořeli jsme pouze v efektivitě, brankových příležitostí jsme měli hodně v každé třetině, kdybychom některé z nich proměnili, určitě bychom utkání dovedli do vítězného konce,” uvedl po zápase trenér Pražanů.

Zlepšit náladu si mohou červenobílí v Kadani, kde se sešívaným daří. Za poslední tři ročníky zde sešívaní z šesti utkání čtyřikrát zvítězili a další výhru budou chtít slávisté přidat i tentokrát.

Trhačům z Kadaně se na úvod sezóny také nedaří

Hokejisté ze severu Čech se zatím také nemohou chytit. Po čtyřech odehraných zápasech mají kadaňští pouze jediný bod za prohru v prodloužení na domácím ledě s Benátkami.

9:30
Takové je skóre hokejistů Kadaně po čtyřech odehraných kolech.

Jinak to žádná sláva ze strany Trhačů není. Obzvlášť poté, když se zaměříme na defenzivní činnost tohoto celku. Utkání na ledě Vsetína, a poté na hřišti Jihlavy skončila vysokými debakly, takže svěřenci trenérů Petra Klímy a Radka Kampfa mají jistě co vylepšovat.

Kadaň však staví na omlazeném týmu, tady můžeme najít podobnost mezi oběma soupeři. Mladé pušky pak doplňují zkušení borci jako Peter Jánský, který ještě v minulé sezóně oblékal dres Litvínova, nebo například obránce Jakub Trefný, jenž velkou část kariéry působil v blízkém Chomutově.

Pro fanoušky sešívaných nemusí být kádr soupeře velkou neznámou. Na soupisce najdeme Jana Müllera, ten svá mládežnická léta strávil v Edenu a v předminulé sezóně vypomohl i na pár utkání v A-týmu Pražanů. Před letošní sezónou o místo v kádru Slavie bojovali i Lukáš Popela a Petr Maršoun, ti poté zamířili právě do Kadaně, kde od začátku sezóny nastupují.

Podaří se prosadit hokejistům z Edenu i proti těmto hráčům a zapíší sešívaní na své konto první body? Odpověď na tuto otázku nám nabídne utkání hrané od 18:00 na kadaňském zimním stadionu. Textový přenos ze zápasu můžete sledovat zde

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více