Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.9.2018

Dorost splnil povinnost a v malém derby porazil Kobru

4. kolo, sobota 22.9.2018, Kobra - Slavia
Kobra
0:5
0:0, 0:3, 0:2 - N 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 24. Hofmann (Rulc, Palát), 25. Altrichter (Brummel, Kluch), 28. Slavíček (TS), 45. Slavíček (Hofmann, Rulc), 57. Brummel (Srdínko, Hrdlička), 63. Rulc. Rozhodčí: Kraval – Kučera, Sekera. Vyloučení: 7:9, navíc Palát (SLA) 10 min. OT. Využití: 0:2. Diváci: 63. Střely na branku: 19:34. Průběh utkání: 0:5.

Sestavy

Kobra

Liemann (41.-60. Černý) – Šnajberk, Bucek, Šesták, Bartoň, Frydrich, Capoušek – Král, Tichý, Výkruta, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Kvasnička

Slavia

Pittr – Čech, Stejskal, Srdínko, Horáček, Hrdlička, Palát, Kluch – Svoboda, Malínek, Greguss, Jokl, Altrichter, Slavíček, Brummel, Hofmann, Rulc, Vymětal

Se svým vstupem do sezony mohou být sešívaní spokojeni. Po nezdaru na Spartě totiž slávisté přetlačili silné Kladno, následně vyhráli v Karlových Varech a naposledy si připsali vítězství i proti Kobře. V posledních dvou duelech navíc zvládli i nadstavbu, a tak si za pouhé tři dny připsali do tabulky osm bodů. Jen o skóre jsou tak na čtvrté příčce za Litvínovem, na vedoucí Plzeň pak ztrácí pouhé dva body.

Vstup do utkání vyšel lépe domácí Kobře, která se dostala k několika střeleckým pokusům a nakonec byla i blízko skórování, když trefila břevno. Sešívaní se ovšem vzpamatovali poměrně rychle a od poloviny první části začali být také nebezpeční. Za úvodních dvaceti minut se ale ani jeden celek neprosadil, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Červenobílí si postupně získali převahu a nakonec se mohli radovat z vedoucí trefy. Ve 24. minutě Slavíček přihrál na modrou čáru Palátovi, jehož střelu tečoval Rulc a před brankou hlavně i Jakub Hofmann. Ze slávistů definitivně spadla nervozita a za necelou minutu se radovali znovu. Kluch jednoduchým lobem z obranného pásma našel Brummela, který puk okamžitě přistrčil do jízdy Jakubu Altrichterovi, který se v levém kruhu opřel do kotouče a tvrdou ranou o tyč navýšil vedení hostů.

Za pouhé tři minuty se do úniku dostal Slavíček, jenže byl těsně před zakončením faulován. Rozhodčí tak odpískal trestné střílení, které Šimon Slavíček bezpečně proměnil.

Ve třetím dějství došlo k většímu množství vyloučení, a tak se oba celky dostaly do zajímavých příležitostí. Zatímco hokejisté Kobry ztroskotali na skvělém Pittrovi, sešívaným se ještě podařilo navýšit vedení. V přesilové hře se do puku opřel Horáček, jehož ránu domácí srazili do ochranné sítě. Podle nových pravidel se ovšem nepřerušovalo a toho červenobílí využili. Rulc přistrčil kotouč Hofmannovi, který okamžitě přihrál před branku Šimonu Slavíčkovi, pro nějž už bylo lehké mířit mimo dosah brankáře.

Konečnou podobu výsledku určili slávisté v 57. minutě. Začalo to vyhraným vhazováním ve středním pásmu, Hrdlička rychle přihrál Srdínkovi a ten našel rozjetého Maxima Brummela. Ten si obhodil protihráče a přesnou ranou pod víko rozvlnil síť.

Ke třem bodům nakonec sešívaní přidali i ten čtvrtý bonusový z nadstavby. Šimonu Rulcovi sice klička z úhlu příliš nevyšla, když puk skončil na brankovišti vedle brankáře, jeden z domácích hráčů si ovšem, ve snaze kotouč odpálit do bezpečí, nešťastně dal vlastní gól.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více