Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. září 2018

Gól a výhra? Příjemný pocit a radost, hlásí premiérový střelec Furch

Neskutečné drama. Takový byl zápas mezi Slavií a Kladnem, který sešívaní ovládli výsledkem 4:3. Na cenném skalpu favorizovaného soupeře se značně podílel i Aleš Furch, jenž vsítil druhou branku svého týmu. Pro mladého útočníka navíc šlo o speciální trefu. Za červenobílý A-tým se v soutěžním zápase trefil vůbec poprvé. „Hodně příjemný pocit. Mám velkou radost,“ usmíval se po zápase úspěšný střelec.

Skalp silného Kladna a premiérova branka za áčko Slavie. Jak vám to zní?
Je to hodně příjemný pocit. Z gólu mám velkou radost. Obzvlášť když přišlo tolik lidí. I když musím přiznat, že nebýt Denise Heldáka, tak jsem ho vůbec nedal.

Co vám proběhlo hlavou v okamžiku, kdy jste důležitý gól vsítil?
Vůbec nic. Možná jen to, že bych si to měl užít. Protože dát takový gól se často nestává.

31:08
Přesně v tomto čase zápasu s Kladnem vsítil Aleš Furch svůj premiérový soutěžní gól za sešívaný A-tým.

Povedlo se vám srazit favorizovaného soupeře a zápas se navíc už od začátku vyvíjel ve váš prospěch. Čím to bylo?
Řekli jsme si, že musíme hrát svoji hru a plnit si svoje povinnosti. To se nám dařilo a dvě třetiny se zápas vyvíjel tak, jak jsme chtěli. Pak jsme ale polevili, soupeř se dostal na koně a málem vyrovnal.

Ještě po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 3:0. Co jste si řekli v kabině, aby se povedlo duel dotáhnout k výhře?
Říkali jsme si, že nesmíme přestat hrát, vyndávat puky a nevyhazovat na icing. To se nám bohužel ve všech směrech nepovedlo a Kladno se dostalo na dostřel.

Přestali jsme hrát, ale pak jsme to odbojovali, říká Furch

Zmínil jste důležité momenty, kdy Rytíři vsítili v rychlém sledu dvě branky. Co to udělalo s vaším sebevědomím?
Museli jsme začít hrát, protože jsme úplně přestali plnit to, co jsme měli. Když jsme dostali druhý gól, něco jsme si řekli a pak jsme to výborně ubránili.

Jak moc v tu chvíli mrzel fakt, že jste nedokázali využít dvojnásobnou přesilovku, kterou vám hosté nabídli svými fauly?
Určitě jsme mohli dát gól, ale jsme rádi, že jsme nakonec ubránili jednogólový náskok a vyhráli před domácími fanoušky za tři body.

Poslední minuty utkání byly hodně hektické. Velký tlak, častá vyloučení, těsné skóre… Jak jste tyhle chvíle prožíval vy osobně?
Já jsem se na konec radši ani nedíval, protože jsem se bál, že Kladno vyrovná. Ale jsem moc rád, že to kluci odbojovali.

Díky triumfu nad Kladnem jste zapsali výhru číslo dvě. Je podle vás ve hře vidět od začátku sezony určitý progres?
Určitě. Potřebovali jsme se nějak chytnout a povedlo se nám to v Kadani. Doufám, že vítězná série teď bude pokračovat co nejdéle. V Havířově snad získáme třetí výhru.

Na čem je podle vás potřeba směrem k dalším zápasům ještě zapracovat?
Musíme pracovat na koncovce. To je určitě náš nejslabší článek. Musíme také lépe bránit a nesmíme si dovolit laciné góly.

Autor Martina Kramerová, Richard Wagner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více