Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. září 2018

Slavia v "Hrouzkově" Havířově. Urvou sešívaní třetí výhru v řadě?

Po třech prohrách dvě výhry. Z nich jedna nad velkým favoritem a při slavnostním zápase. Slavia se do sezony rozjela postupně a v posledních kolech zaválela, když srazila Kadaň i silné Kladno. V cestě za dalšími body však čeká hodně velká překážka. Sešívaní totiž vyrážejí na půdu Havířova, který sezonu odstartoval snově a vede tabulku Chance ligy. Uspějí svěřenci trenéra Říhy a prodlouží načatou sérii triumfů?

6. kolo: AZ Residomo Havířov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
1. místo (14 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (6 b.)
18:9
Skóre
13:19
Branislav Rehuš (3+4)
Nejproduktivnější hráč
Martin Ondráček (3+1)

Branislav Rehuš (3 góly)
Nejlepší střelec
Martin Ondráček (3 góly)
Patrik Luža (1+2)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (1+1)
Jan Lukáš (94,92 %)
Ondřej Bláha (94,34 %)

Úspěšnost brankářů
David Honzík (87,67 %)
Patrik Polívka (87,23 %)
Lukáš Sochůrek (57,14 %)
Jihlava – Havířov 1:3
Poslední zápas
Slavia - Kladno 4:3

Na začátku to vypadalo na pomalejší rozjezd, pak se ale slávisté vybičovali ke skvělým výkonům a zapsali do tabulky pravdy dvě důležité výhry. Nejprve si poradili s Kadaní, kterou přehráli výsledkem 6:4, po povinné výhře ale přišel daleko cennější skalp.

Sešívaní si na domácím ledě v Edenu vyšlápli na favorizované Kladno a po dramatické přestřelce zvítězili 4:3. Radost ze tří bodů byla o to větší, že přišla v duelu, jemuž předcházel slavnostní ceremoniál pro Pavla Kolaříka.

94,34
Tak skvělá čísla má havířovský Bláha v procentuální úspěšnosti zákroků. Podaří se ho slávistům pokořit?

Tradiční číslo červenobílé ikony bylo slavnostně vyřazeno a jeho dres vystoupal ke stropu vršovického stadionu. Hráči tak dali populárnímu „Koláčovi“ k významné chvíli ten nejlepší možný dárek. A stejně tak fanouškům, kteří si na utkání našli cestu.

I když se z jasného vedení 3:0 postupně zrodil thriller, který skončil výsledkem 4:3, dokázali svěřenci kouče Říhy naplno bodovat. „Řekli jsme si, že musíme hrát svoji hru a plnit si svoje povinnosti. To se nám dařilo a dvě třetiny se zápas vyvíjel tak, jak jsme chtěli. Pak jsme ale polevili, soupeř se dostal na koně a málem vyrovnal. Když jsme dostali druhý gól, něco jsme si řekli a pak jsme to výborně ubránili,“ hodnotil duel premiérový střelec Aleš Furch.

Červenobílá letka tak po zápasech strádání napumpovala do žil dávku sebevědomí. Tu budou slávisté potřebovat, v pondělí totiž změří síly s Havířovem, jenž odstartoval soutěž tak skvěle, že shlíží na ostatní z prvního místa tabulky. AZet dokázal v šesti dosavadních zápasech pětkrát zvítězit. Potrápila ho akorát Poruba, která vedoucí celek Chance ligy obrala o všechny body, a také Vsetín, který prohrál až po nájezdech.

Hrozba v podobě Rehuše a Bláhy. Pro Slavii mluví bilance

Jinak jedou Havířovští na vítězné vlně a hodlají v ní pokračovat i proti Slavii. Ta může těžit z pohody po triumfu nad Kladnem a třeba i z pocitu dobré bilance v minulé sezoně. Loni Pražané srazili Havířov hned třikrát, pouze jednou poznali s AZetem hořkost porážky.

Ze sešívaného tábora je navíc slyšet odhodlání urvat výhru číslo tři. „Potřebovali jsme se nějak chytnout a povedlo se nám to v Kadani. Pak s Kladnem. Doufám, že vítězná série teď bude pokračovat co nejdéle. V Havířově snad získáme třetí výhru,“ zadoufal Furch.

Kromě dlouhé cesty musí slávisté překonat i herní nedostatky, které musí zlepšit. „Musíme pracovat na koncovce. To je určitě náš nejslabší článek. Musíme také lépe bránit a nesmíme si dovolit laciné góly,“ vyjmenoval mladý útočník, který proti Kladnu poprvé skóroval v dresu A-týmu.

Pozor si musí dát především na útočníka Rehuše, jenž vsítil už tři branky a přidal čtyři nahrávky. Stejně dobrého střelce však mají ve svých řadách i Pražané. Ondráček je po dvougólovém večer s Rytíři rovněž na třech gólech. Zřejmě největším oříškem tak bude snaha překonat brankáře Bláhu. Ten odchytal čtyři duely a v procentuální úspěšnosti dosahuje výborných čísel (94,34 %).

Přiveze Slavia z druhého konce republiky třetí „zářez“, nebo se bude muset sklonit před dalším favorizovaným protivníkem? Zápas začíná v Gascontrol Aréně v 18:00, zhruba o dvě hodiny později bude jasné, kdo z něj odešel jako vítěz.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video