Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.9.2018

Parádní obrat a třetí výhra! Slavia udolala vedoucí Havířov

7. kolo, pondělí 24.9.2018, Havířov - Slavia
Havířov
2:3
1:0, 0:2, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 6. Pořízek (Jergl, Gřeš), 48. Macuh (Houdek, R. Veselý) – 30. L. Krejčík (Šteiner, J. Novák), 34. J. Veselý (J. Doležal, J. Novák), 52. Kubica (Heldák). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Novák, Poruba. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:24. Diváci: 1335. Průběh utkání: 1:0,1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Havířov

Bláha – Matai, Chroboček, Mrowiec, Houdek, Luža, Rutar, Ševěček – Rehuš (A), F. Seman, R. Veselý – L. Bednář (A), Haas (C), Maruna – Jergl, Pořízek, Gřeš – Bambula, Cihlář, Macuh.

Slavia

Šorf – J. Novák (C), Valík, Štibingr, J. Drtina (A), Saňa, Hrdinka, Duda – Kubica, Šagát (A), Heldák – Šmerha, J. Veselý, J. Doležal – L. Krejčík, Šteiner, M. Ondráček – Matějka, Furch, Tejral.

Nastartovali se k velkým výkonům a nepolevují. Sešívaní si po výhrách nad Kadaní a Kladnem vyšlápli i na vedoucí celek Chance ligy a vezou z Havířova těsné vítězství. AZet Slavia srazila po velkém obratu, který načal Lukáš Krejčík. O další branky se postarali Veselý a Kubica a sešívaní vyválčili sladký triumf 3:2.

Slavia dostala hned na začátku duelu s Havířovem uvítací dárek v podobě přesilové hry, kterou pro hostující celek zařídil nedovoleným zákrokem Haas. Domácí však oslabení ubránili a sami vrhli všechny síly do útoku.

Vynaložené úsilí se vyplatilo hned v 6. minutě, kdy se k jedné z odražených střel dostal Radek Pařížek a rychle zasunul kotouč do odkryté klece. Vzápětí měl na holi vyrovnání Kubica, jeho dorážka ale cestu do branky nenašla.

Ještě větší šanci měl o pár minut později Krejčík, jenž dostal pas za obranu a vyrazil v sólokakci směrem k havířovské brance. Dobrý pokus z úhlu Bláha zvládl vyrazit do rohu kluziště a skóre zůstalo nezměněno.

Závěr třetiny zastihl AZet při střelecké chuti a slávistická obrana musela hodně přitvrdit muziku, aby neinkasovala podruhé. Luža se pokoušel vzít zodpovědnost na sebe a vydal se po vzoru protihráče Krejčíka do samostatného úniku, Šorf ale byl pozorný a havířovského forvarda vychytal.

Macuchova dělovka dokonce propadla sešívanému brankáři pod rukavicí , puk však minul tři tyče a z lavičky Slavie bylo slyšet hlasité oddychnutí. Podobné to bylo i u rány Gřeše, jenž se rychle otočil kolem branky a nechybělo moc, aby zvedal ruce nad hlavu v oslavném gestu.

AZet promrhal vedení, Slavii pomohla koncovka

Prostřední perioda odstartovala stejně jak ta úvodní a domácí mohli žehrat jen na vlastní koncovku. Ani jednou totiž nedokázali dostat kotouč za Šorfova záda. Při přesilovce po faulu Bambuly se více osmělili také červenobílí. Drtina rána od modré orazítkovala spojnici Bláhovy svatyně.

V čase 29:23 předvedl kousek ze svého umění Lukáš Krejčík. Sešívaný útočník s pětkou na zádech prosvištěl po pravé straně kluziště, udělal kličku bránícímu protihráči a nekompromisní ranou z mezikruží vykouzlil vyrovnání.

Netrvalo to ani čtyři minuty a svěřenci trenéra Říhy vývoj utkání otočili. Výhodu početní převahy využila dvojice Doležal-Veselý. První jmenovaný vyslal zpoza branky výbornou přihrávku a Jan Veselý se projektilem z ostrého úhlu nemýlil.

Na druhé straně domácí ostřelovali sešívanou klec jak na bitevním poli, dlouho se ale nedokázali prosadit. Až přišla 48. minuta, v níž vložil do Houdkovy rány hokejku Rok Macuh a šikovnou tečí srovnal gólový účet zápasu.

Slávisté nenechali havířovské fandy slavit dlouho, už v čase 51:42 obtěžkali konto AZetu další trefou. Červenobílý soubor posla do trháku Zdeněk Kubica, který si skvěle položil Bláhu a bez servítek zacílil pod horní tyč. Domácí už znovu dotáhnout nezvládli a Slavia si odváží výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Bylo vidět, že Havířov hraje v dobré formě. Pro nás to byl první venkovní zápas s dlouhým cestováním. I zřejmě díky tomu náš výkon v první třetině nebyl dobrý a stav 0:1 ještě můžeme brát jako výhru. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a otočili skóre. Začátek třetí třetiny byl z naší strany opět pasivní a domácí zaslouženě vyrovnali. Nám pak vyšla jedna akce, která znamenala konečné vítězství. Hodně nás podržel mladý golman, který chytal první celý zápas za A tým. “

Jiří Režnar (AZ Residomo Havířov):„Velká škoda, že jsme opět nepotvrdili výkon a zisk tří bodů z venkovního kluziště. Stalo se nám to po zápase ve Frýdku a teď zase po Jihlavě. Tam jsme předvedli výborný výkon, na který jsme proti Slavii nenavázali. Udělali jsme několik zbytečných chyb, které nás stály body. Ale jedeme dál, soutěž teprve začíná a my budeme chtít bodovat hned v dalším zápase. “

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více