Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.10.2018

Junioři rozdrtili Plzeň a vezou do Edenu tři body

9. kolo, pátek 5.10.2018, Plzeň - Slavia
Plzeň
1:6
0:1, 0:3, 1:2 - N 0:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 60. Eret (Malát, Hasman), rozh. náj. Houdek (TS) – 7. Holý (Brož, Labuzík), 22. Všetečka (Vlček), 23. Antoš (Hradil), 35. Brož (Fiala), 47. Všetečka (Hasil), 58. Janča (Křenek). Rozhodčí: Roman Svoboda – Tomáš Pešek, Miroslav Šimán. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 64. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:6, 1:6.

Sestavy

Plzeň

Kolář (41. Pilc) – Houdek, Kovařík, Pánek, Lokajíček (A), Kremláček, Šiller, Malák – Kvasnička, Reitspies, Rohla (A), Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl.

Slavia

Vecka – Fiala, Bureš, Zderadička, Antoš (A), Steinocher, Čapka, Holý – Brož (C), Všetečka (A), Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Petrák.

Sešívaní junioři se předvedli na plzeňském ledě v nejlepším možném světle a po dobrém výkonu zvítězili 1:6. Brankově se na výsledku podíleli Ondřej Holý, dvakrát Robin Všetečka, Milan Antoš, Jaroslav Brož a Jakub Janča. Jediným negativem může být ztracený bod v nadstavbě, kde byli červenobílí poraženi až na nájezdy.

Na úvod utkání se červenobílí usadili v pásmu soupeře, ale k žádnému ohrožení Kristána Koláře v brance Plzně nedošlo. V čase 6:58 se však skóre utkání již měnilo, a to ve prospěch sešívaných. Jaroslav Brož našel v mezikruží přesnou přihrávkou Ondřeje Holého, který perfektní ranou vymetl šibenici a poslal Slavii do vedení. To mohlo trvat jen necelou minutu, ale Sebastián Malát ve vyložené šanci minul branku Daniela Vecky.

Ve druhé části hry byla prakticky na ledě jenom hostující Slavia, které se vstup do prostřední třetiny povedl náramně. Ve dvaadvacáté minutě se prosadil střelou o tyč Robin Všetečka, ale to nebylo zdaleka vše. O dalších 32 vteřin později se Pražané prosadili potřetí. Slávisté sice museli do oslabení, ve kterém však Damien Hradil střelou prověřil Koláře, ten kotouč vyrazil pouze před sebe, kde ho bekhendem doklepl do sítě Milan Antoš - 0:3.

Plzeňští měli šanci ke snížení stavu v polovině utkání, kdy bylo po faulu na Marka Princla nařízeno trestné střílení, avšak sám postižený Vecku nepřekonal, a tak byla na tahu znovu Slavia. Na časomíře svítil čas 34:52, Zoran Fiala našel přesným pasem Jaroslava Brože, kapitán červenobílých provedl perfektní bekhendovou kličku a zavěsil puk pod břevno Kolářovi svatyně.

Do poslední dvacetiminutovky naskočil do branky domácích Lukáš Pilc, ale i on brzy inkasoval. V šestačtyřicáté minutě se po krásné individuální akci zaskvěl dnes již podruhé Robin Všetečka. Dvě minuty před koncem navíc Jakub Janča svižnou střelou překonal Pilce podruhé.

Hosté se snažili alespoň o čestný úspěch, kterého se nakonec dočkali, když se v samostatnému úniku trefil přesně mezi Veckovy betony Petr Eret - 1:6.

Nadstavbová část hry se v prodloužení nerozhodla, proto se šlo do nájezdů, ve kterých se sešívaným příliš nedařilo. Slávisté ve svém boku nenašli žádného úspěšného exekutora, za to Plzeň našla hned dva, když se prosadil vítězným nájezdem Michal Houdek, a poté Jan Matiášek.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Dneska se nám ten zápas vůbec nepovedl, upozorňovali jsem kluky, že Slavia je takový agresivní tým, který hodně napadá, hraje jednoduše a přesně tak taky zápas vypadal.”

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Já si myslím, že výsledek průběhu zápasu příliš neodpovídá. Dnes jsme byli šťastnější, proměnili jsme své šance, dávali jsme branky, dneska nám to vyšlo na výbornou.”

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více