Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.10.2018

Skvělá práce! Slávisté přestříleli Porubu a nahání čelo tabulky!

12. kolo, středa 10.10.2018, Slavia - Poruba
Slavia
7:4
2:1, 3:1, 2:2
Poruba

Branky a nahrávky: 7. Vlček (Drtina, Veselý), 19. Šteiner (Šagát, Novák), 24. Šagát (Kubica, Šteiner), 36. Veselý (Novák), 40. Doležal (Vlček, Drtina), 43. Furch (Hejda, Novák), 45. Doležal (Najman, Krejčík) - 16. Kanko (Vymazal, Zdeněk), 30. Káňa (Illéš, Hudeček), 43. Kanko (Ovčačík), 50. Kanko (Jankovský, Zdeněk) Rozhodčí: Pilný, Šindel – Oudes, Horažďovský. Vyloučení: 6:6 + Vymazal (POR) 10. Využití: 2:3. V oslabení: . Diváci: 772. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4.

Sestavy

Slavia

Sochůrek – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Hrdinka, Valík, Hejda – Šteiner, Šagát (A), Kubica – M. Ondráček, Najman, L. Krejčík – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Tejral, Furch, Heldák.

Poruba

Dolejš – Adam, Ovčačík (A), Urbanec, Matějíček, Dundáček, Slavík – J. Káňa (A), Hudeček, Illéš – Vymazal, Zdeněk, Fojtík – Toman, Baláž, Ollender – Jankovský, Kanko, Tomi – Häring.

Střelecké fazona slávistů pokračuje! Po přestřelce ve Frýdku-Místku si Pražané otevřeli sběrnu kanadských bodů i v dalším utkání s celkem ze severu Moravy. Nováček z Poruby přijel do Edenu vůbec poprvé v historii a na premiérové utkání se sešívanými hokejisty nebude vzpomínat dobře, neboť si z Vršovic odvezl sedmigólový příděl. Slavia tak natáhla šňůru zápasů, ve kterých bodovala, už na osm utkání a na vedoucí České Budějovice ztrácí pouhé čtyři body!

Sešívaní se hned v úvodu chopili iniciativy a v úvodních deseti minutách byli jednoznačně lepším týmem na hřišti. Z toho pramenily také dvě početní výhody, které Porubští svému sokovi nabídli. A byť tu první bez problémů přečkali, v té druhé už Pražané dokázali udeřit. Byl to Filip Vlček, kdo si vybruslil k modré čáře a dělovkou přesně nad beton nedal Dolejšovi šanci. Byla to zároveň jeho první branka v sešívaném dresu.

Jenže ačkoliv byli hokejisté v červenobílých dresech i nadále podstatně aktivnější, podobnou situaci nabídli nováčkovi soutěže i oni a stejně jako v předchozím případě toho následně i litovali.

Vyloučení Valíka ještě domácí obrana v čele se Sochůrkem zvládla, zbytečný trest pro Furcha nicméně po zmatcích v brankovišti využil dorážkou Petr Kanko. Pražany inkasovaná branka mohla mrzet o to více, že sami předtím nevyužili hned několik velkých příležitostí.

Přesto však do kabin nakonec odcházeli šťastnější domácí. Ti si ihned po inkasované brance dokázali vytvořit souvislý tlak, ze kterého pramenilo hned několik velkých šancí. A paradoxně ta nejméně nebezpečná z nich skončila vedoucím gólem. Šagát nahodil kotouč od modré čáry a před Dolejšem jej šikovně do brankářova protipohybu tečoval David Šteiner. První branka mladého forvarda v sezoně byla zároveň odměnou za velmi pohlednou hru domácích v celé první periodě.

V podobném duchu se nesl i začátek periody druhé. Slavia hned v úvodu svého soupeře zamkla a hned si vypracovala množství zajímavých šancí, v nichž z té největší těsně minul odkrytou klec Veselý. Mrzet ho to však nemuselo. Krátce po začátku čtvrté minuty byl totiž sice Kubica faulován, ještě v pádu ovšem dokázal vrátit kotouč za sebe na Martina Šagáta, který jej uklidil krásně k levé tyči – 3:1.

Klíč k vítězství? Přesilové hry!

Šancí od té doby na pár minut ubylo a dlouho se bojovalo především ve středním pásmu. Prakticky jedinou zajímavou příležitost měl Ondráček, jeho pokus mezi betony nicméně Dolejš dokázal vystihnout.

A tak přišly ke slovu znovu přesilové hry. Po vyloučení Kubici stačilo Porubě jen dvanáct sekund k tomu, aby po krásném křižném pasu napříč brankovištěm na 2:3 z pohledu hostů snížil Jan Káňa. Na druhé straně se k početní převaze dostali i domácí, kteří si jí taktéž na 12 vteřin dokonce zdvojnásobili po faulu Vymazala, skórovat nicméně dokázali až krátce po jejím skončení. Jan Veselý si na modré čáře vyměnil puk s Novákem a jeho následná pumelice se zastavila až v síti – 4:2.

Střelecké hody ve druhé třetině nicméně ještě neřekly své poslední slovo. Po ošklivém zákroku Vymazala, jenž si ke klasickému dvouminutovému trestu připsal ještě jeden osobní desetiminutový, pálil od modré Vlček. Jeho rána sice jen zaduněla o zadní mantinel, odrazila se ale příhodně mezi kruhy, odkud jej za záda dezorientovaného Dolejše poslal Jiří Doležal a zvýšil už na 5:2.

Bláznivý začátek třetí třetiny, za dvě minuty padly tři branky

Kdo čekal ze strany domácích klidný začátek třetí třetiny, nemohl se mýlit víc. Hned v prvním střídání spálil dvě obrovské možnosti Krejčík, zejména ta první v podobě kombinace do prázdné brány doslova křičela po gólu. Na druhé straně jen o pár chvil později už ležel Sochůrek na zemi, trojice hokejistů v bílé však nedokázala usměrnit puk za jeho záda.

To se povedlo až Petru Kankovi. Hostující forvard se šikovně proháčkoval přes dva obránce a zkušeně poslal puk za Sochůrka. Hlouček fanoušků z Poruby v tu chvíli nadšeně volal po velkolepém obratu.

Jenže ještě než pořádně doslavili, Edenem znovu rezonoval jásot příznivců Pražanů. A opět u toho bylo dnes zřejmě osudných dvanáct vteřin, které uplynuly od gólu Poruby a branky Aleše Furcha, který si vybruslil zpoza Dolejšovy klece a krásnou ranou do vzdálenější šibenice vrátil Slavii tříbrankový náskok.

V touze po opětovné korekci navíc nechali hosté otevřená zadní vrátka, do kterých se vřítili Najman s Jiřím Doležalem. A právě druhý jmenovaný byl tím, kdo z mezikruží propálil Dolejše pod sedmé. Nadšené diváctvo si troufale začalo žádat desítku.

Jenže místo té přišlo velké polevení ze strany domácích hokejistů. Ti se očividně nechali trochu unést pohodlným náskokem a polevili především v obraně, což přineslo ovoce pro změnu hokejistům z Ostravy. A nebylo to nikde jinde, než v přesilovce, kterou svým třetím gólem v utkání využil Petr Kanko a snížil na 4:7.

V domácí obraně hořelo i nadále, z úniku neuspěl Adam, přečíslení dvou na jednoho pak nevyužil Baláž. Na druhé straně musel Dolejš zasahovat jen proti dorážce Furcha, sám se pak zapojil i do menší strkanice u vlastní klece.

I přes lehké problémy nakonec slávistická defenziva nápor nováčka Chance ligy ustála, stejně tak jeho dvojnásobnou přesilovku na samotném konci utkání, a zaslouženě si připisuje další tři body do tabulky za vítězství 7:4.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Těžký zápas. Poruba je velmi silná do útoku a má skvělý kontr, což jsme věděli a připravovali se na to, nicméně už v první třetině jsme jim sami nabídli dva brejky. Schopní eliminovat jsme to byli až ve druhé třetině, ve které jsme i hráli lépe do obrany a díky tomu jsme odskočili. Ve třetí části jsme začali hrát nesmyslně vabank, což jsme nechtěli. Jedinou výhodu jsme v tu chvíli měli v tom, že jsme proměnili nabídnuté šance, s posledními patnácti minutami ale spokojený nejsem. Tři body se počítají, ale z podobných situací se musíme poučit do dalších zápasů. “

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): „K utkání se raději vyjadřovat nebudu, prohráli jsme jej proto, že jsme udělali více chyb a Slavia dala více gólů.“

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více