Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.10.2018

Dorost Slavie porazil Piráty, padlo 240 trestných minut

9. kolo, sobota 13.10.2018, Slavia - Chomutov
Slavia
5:3
0:0, 3:2, 2:1 - N 0:0 - 2:1
Chomutov

Branky a nahrávky: 25. Slavíček (Dráb, Hofmann), 28. Rulc, 36. Slavíček (Hofmann, Stejskal), 53. Brummel (Altrichter, Srdínko), 55. Kluch (Stejskal, Slavíček) – 25. Spudich (Svoboda, Němec), 28. Štefančík (Kovár, Spudich), 59. Pöschl (Němec, Kulich). Rozhodčí: Šmika - Košťálová, Špůr. Vyloučení: 9:6. Vyšší tresty: 8:8. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 0:0, 3:2, 5:3.

Sestavy

Slavia

Pittr (Janura) – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Horáček, Hrdlička, Kluch – Svoboda, Greguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Rulc, Krásný, Vymětal

Chomutov

Malant (Šatný) – Němec, Perný, Kovár, Pöschl, Martínek – Spudich, Koblížek, Iljuk, Príhoda, Kulich, Svoboda, Štefančík, Vostiňák, Kalčík, Döring, Ekrt

Slávistický dorost porazil Piráty ze severu Čech v 9. kole ELIOD extraligy 5:3 a vítězství zůstává doma v Edenu. Slavia sice prohrávala 1:0, ale zápas stačila otočit a dále už hru řídila. Na ledě panovala velmi vyhrocená atmosféra a dokonce jsme si mohli prohlédnout i hromadnou bitku. V zápase nasázel rozhodčí 240 trestných minut. Mladí slávisté zvládli i prodloužení a po nájezdech brali bod navíc.

Velmi vypjaté utkání mezi pražskou Slavií a Piráty z Chomutova začaly oba týmy velmi opatrně a až do druhého dějství se spíše oťukávaly.

Ve druhé třetině se hra pomalu rozjela a okolo 25. minuty šli Piráti do vedení. Střelec branky byl Jan Pudich, který využil zmatku před domácím brankářem Pittrem a doťuknul puk za jeho záda.

Slávisté odpověděli ani ne za minutu, když trochu se štěstím propašoval puk za záda hostujícího brankáře Šimon Slavíček, kterému se po nahození Jakuba Drába puk odrazil od zad a zaplul do brány.

Slavia šla v čase 27:25 do vedení díky vypracované individuální akci Šimona Rulce, který se ocitl sám proti brankáři a zkušeně zavěsil backhandovým blafákem.

Vyrovnání zařídil v čase 27:50 Marcel Štefančík, kterému nabyl Jakub Kovár a Štefančík nekompromisně zavěsil.

Pátý a poslední gól, který padl ve druhé třetině zařídilo v čase 35:28 slávistické útočné duo Šimon Slavíček a Jakub Hofmann. Postarali se zřejmě o nejhezčí gól zápasu. Tato akce začala za brankou, kde se zmocnil kotouče Jakub Hofmann, který nám předvedl jeho perfektní herní přehled a poslal přesný pas na Šimona Slavíčka, který neměl těžkou práci a skóroval!

Do konce druhé třetiny se skóre neměnilo.

Třetí a poslední třetina přinesla krom 3 gólu také nespočet trestných minut. Někdy se až zdálo, že tato vyloučení, která byla převážně za bitky nebo nesportovní chování kazila celkový dojem ze hry…Situace byla natolik vyhrocená, že okolo 55. minuty se na ledě strhla hromadná bitka, které se zúčastnilo více než 8 hráčů a sudí rozdávali tresty jak na běžícím páse. Sudí rozdali jak už bylo řečeno 240 trestných minut a celkově 16 vyšších trestů.

O první branku ve třetí třetině se postarala Slavia a šla do dvoubrankového vedení, o které se postaral v čase 52:04 Maxim Brummel, kterého si v předbrankovém prostoru nestačili obránci Chomutova obsadit, a tak díky šikovným rukoum skóroval.

Poslední gól domácích vstřelil v čase 54:05 Tomáš Kluch, kterému nahrál Jiří Stejskal a Kluch pohotovou střelou napnul síť v brance.

Poslední gól zápasu vstřelil v přesilové hře 5 na 3 Martin Pöschl po asistenci Štěpána Němce a Jiřího Kulicha a upravil skóre zápasu na 5:3.

Rutinu v podobě prodloužení po zápase rozhodly až nájezdy, které sešívaní vyhráli 2:1. Střelec posledního nájezdu byl Maxim Brummel.

Ohlasy trenérů

Milan Antoš (HC Slavia Praha): „Stál proti nám výborný soupeř, ze kterého jsme měli velký respekt, protože jsme věděli, že hraje výborně, ale nakonec jsme ten zápas dotáhli do konce a získali 4 body. Ze začátku jsme měli štěstí, pak už jsme byli lepším týmem."

Petr Jíra (HC Piráti Chomutov): „Myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání, ale trochu zbytečně vyhecované. Dostali jsme se do vedení 1:0, ale polevili jsme a bylo to 2:1. Byl to takový zápas na vlnách."

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více