Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. října 2018

Bitva o desátý úspěch v řadě: Do Edenu přivezou Benátky i Kanaďana

Chance liga se zase vrací do Edenu. Sešívaní se aktuálně drží na bodové vlně, ve hře je dokonce desátý bodový úspěch. Proti Benátkám budou navíc Říhovi svěřenci favority. Benátky, které mají jeden z nejmladších týmů v soutěži, jsou v tabulce až na dvanáctém místě. Přesto přijedou do Prahy s nejedním hráčem, který stojí za pozornost.

14. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou

Porovnání týmů
6. místo (23 b.)
Postavení v tabulce
12. místo (12 b.)
36:36
Skóre
33:50
Jan Veselý (7+2)
Nejproduktivnější hráč
Josef Mikyska (5+3)
Jan Veselý (7 gólů)
Nejlepší střelec
Josef Mikyska (5 gólů)
Jan Novák (1+8)
Nejproduktivnější obránce
Ján Niko (0+7)
David Honzík (91,7 %)
Dominik Šorf (90,6 %)
Úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš (92,58 %)
Matěj Žajdlík (88,5 %)
Marek Schwarz (88,4 %)
Vsetín – Slavia 3:2p
Poslední zápas
Benátky – Jihlava 1:4
Produktivitu sešívaných přišel před třemi koly vyztužit Filip Vlček. Šikovný útočník si v prvních dvou zápasech dokázal připsat hned čtyři body (1+3).

Devět zápasů v řadě. Slávisté se po úvodních třech prohrách drží na bodové vlně. Naposledy sice padli ve Vsetíně, přesto ale odváželi alespoň bod za remízu po základní hrací době (2:3p). Na tom, že se znovu povedlo dosáhnout na body, měla velký podíl i čtvrtá formace a její pohledná přesilovková souhra.

Zdárná akce z přesilové hry je jasným ukazatelem toho, že se zvedá i sešívaná produktivita, se kterou dlouho nemohli být trenéři spokojení. Ještě tři kola nazpět patřili Pražané k vůbec nejméně produktivním celkům.

Za poslední tři kola ale dokázali slávisté nasázet celkem čtrnáct branek a už se od nejméně často skórujících týmů ligy vzdalují. Pomohlo i angažování Filipa Vlčka, který si v prvních dvou zápasech dokázal připsat hned čtyři body (1+3), ve Vsetíně ale v sestavě chyběl.

Mladý tým Benátek: Kanaďan i Lakatoš

Sešívaní si tak upevnili pozici na šesté příčce tabulce Chance ligy, na čelo ztrácí jen šest bodů. To Benátkám se zatím taková patra tabulky spíše vzdalují. Farma Liberce se aktuálně drží na dvanáctém místě se stejným počtem bodů.

3
Tři porážky v řadě. Benátkám se nedaří najet na bodovou vlnu. V tabulce jsou až na dvanáctém místě.

Středočechy navíc aktuálně trápí série tří porážek v řadě. Na Porubu nestačili jen po nájezdech (3:4sn), proti Vsetínu (1:5) a Jihlavě (1:4) se ale Benáteckým nedařilo především v produktivitě.

Chance Braid. Zámořská posila Benátek. Jak se Kanaďan, který zatím naskočil do všech dvanácti zápasů svého týmu, předvede v Edenu? (foto: hokejbenatky.cz)

„Hodně zápasů ztratíme vlastní hloupostí. Myslím, že jsme zapracovali na obraně, dobře trénujeme. Věřím, že výkony půjdou stále nahoru a že posbíráme víc bodů,“ říkal klubovému webu po poslední porážce Matěj Psota.

Benátkám, které do druhé nejvyšší soutěže pravidelně posílají velmi mladý tým, skřípe hlavně koncovka. Tým trenéra Kudrny je po Kadani (24 branek) společně s Havířovem nejméně často skórujícím celkem ligy (33 branek).

Pomoci by mohl i šikovný Dominik Lakatoš. Ten zatím v Liberci zrovna nevyčnívá a v posledním kole byl poslán na zápas s Jihlavou do týmu Benátek. Obstaral jedinou branku svého týmu, která ale na výhru nestačila. Naskočí i proti Slavii?

Téměř jistě by se ale v Edenu měla ukázat benátecká posila pro letošní sezonu ze zámoří. Chance Braid, který do teď působil v severoamerických univerzitních týmech, zatím naskočil do všech zápasů Benáteckých. „Vždycky jsem chtěl hrát v Evropě profesionální hokej. Když jsem dostal šanci přijít do České republiky, řekl jsem jasné ano,“ říkal Kanaďan

„Můžeme čekat kvalitní, rychlé utkání na malém hřišti. Pojedeme tam hrát naši hru a věřím, že odvezeme body,“ doufá Psota. Sešívaní ale jako favorit utkání nebudou chtít zápas, jehož úvodní buly bude vhozeno v pondělí od 18 hodin, ztratit.

Přijde i tentokrát podpořit sešívané a dotáhnout je k dalším bodům. Ve hře je dokonce desátý bodový úspěch v řadě!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více