Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. října 2018

Najman poprvé proti bráchovi: Na buly jsme se trochu škádlili

Svěřenci Miloše Říhy bodovali podesáté za sebou, když na domácím kluzišti slavili proti Benátkám výhru 4:2. Speciální zápas to byl pro slávistu Ondřeje Najmana, který odehrál utkání proti svému o tři roky mladšímu bratrovi Adamovi Najmanovi. Svůj povedený výkon navíc okořenil parádním gólem hned po buly. „Hrát proti bráchovi bylo něco jiného, ale moc jsem si to užil,“ řekl po zápase.

Slávista Ondřej Najman (20 let) hraje v útoku, a stejně tak i jeho o tři roky mladší bratr Adam. V Benátkách dostává sedmnáctiletý talent prostor a otrkává se ve velkém hokeji.

Oba jsou vnuci nedávno zesnulé hokejové legendy Josefa Augusty a rodinný hokejový um ve svých rukách nezapřou. V pondělním klání v Edenu se oba bratři poprvé přímo střetli na ledě, zkusili si i souboje jednoho proti jednomu. Pěkná vložka už tak hezké hokejové podívané, kterou nakonec Slavia vyhrála 4:2.

Ondřeji, jak moc speciální pro vás zápas byl, když jste poprvé nastoupil proti bratrovi?
Byl jsem z toho ze začátku trochu nervózní, ale nakonec jsem na to až tolik nemyslel, i když jsme se párkrát s bráchou na ledě potkali. Hrát proti němu bylo něco jiného, ale moc jsem si to užil.

Probíhala mezi vámi na ledě nějaká komunikace?
Zase tolik ne, jen sem tam na buly jsme se trochu poškádlili a hecovali, jinak nic moc velkého. (úsměv)

Adam Najman, mladší bratr Ondřeje Najmana.
(foto: hokejbenatky.cz)

Vyrovnaný zápas jste nakonec vyhráli za tři body, jak byste ohodnotil utkání?
Určitě jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Byl to velmi těžký zápas a museli jsme hodně bojovat. Benátky hrály výborně a byly velmi nepříjemným soupeřem. Jsme moc šťastní, že jsme to urvali a 3 body zůstávají doma.

Vy jste vstřelil kuriozní gól na 2:1 – hned potom, co jste sám pro sebe vyhrál buly a okamžitě vystřelil. Jak vás to napadlo?
Byl jsem na vhazování a zkusil jsem to napálit hned po buly. Vvyšlo to. A jestli jsem to plánoval? Ano, plánoval jsem to a snažím se to zkoušet aspoň jednou každý zápas. Vyjde to sice jednou z tisíce, ale dnes to naštěstí vyšlo.

Gól Ondřeje Najmana a další branky z pondělního utkání na Onlajny.com

Jak šlapala spolupráce v lajně poté, co tým během zápasu zasáhlo několik zranění?
Ze začátku to bylo super, pak se bohužel zranil Krejča (Lukáš Krejčík), tak se nám tam protočila snad všechna křídla. Myslím si, že dnes jsem hrál se všemi kluky z týmu. Ale jinak to bylo super a všichni jsme si sedli.

Kdy si myslíte, že se hra převrátila na vaši stranu?
Těžko říci, ale myslím si, že jsme začali být dominantnější po vyrovnávací brance na 1:1, pak přišla branka na 2:1 a od té doby si myslím, že jsme byli lepším týmem.

Jaká panuje momentálně nálada v kabině poté, co jste osmkrát z posledních deseti zápasů vyhráli za tři body?
Naprosto parádní nálada, vyhrává se. Před tím jsme sice ve Vsetíně ztratili 2 body, ale všichni jsme v pohodě a šťastní, že se zatím daří. Všichni dělají co mají, makáme a ta tvrdá práce se nám pomalu vrací.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více