Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. listopadu 2018

Čeká nás náročné období, říká trenér Říha. Vlček bude pokračovat

Po dvaceti kolech patří Slavii v tabulce 9. místo s minimální bodovou ztrátou na nejbližší konkurenty a zápasem k dobru. Trenér Miloš Říha je s výkonností týmu zatím spokojený, zároveň však dodává, že po pauze může přijít rozhodující fáze sezony. Sešívaní mohou v jejím zbytku počítat s útočníkem Filipem Vlčkem, kterému vedení klubu uplatnilo opci.

Pane Řího, máte za sebou něco málo přes čtvrtinu sezony, jak hodnotíte uplynulé období?
Na jednu stranu jsme spokojeni s vývojem, mužstvo odvádí svoje maximum, na druhou stranu jsme měli nějaké bodové ztráty, které být nemusely. Neustále pracujeme na tom, aby docházelo ke zlepšení a nedělali jsme chyby. Ale musím říct, že i když jsme třeba ztratili zápas s relativně slabším soupeřem, který jsme odehráli výborně, tak se zase stalo, že jsme vyhráli zápas, který jsme neodehráli dobře. Nicméně pořád jsme v plusových bodech, mužstvo má velmi dobrou výkonnost.

AUTOGRAMIÁDA HC SLAVIA

  • 18.11. od 14:00
  • VIVO! Hostivař
  • Hráči a trenéři A-týmu
  • VÍCE INFO ZDE

Povedlo se vám uhrát cenné body proti Českým Budějovicím nebo Kladnu, je vidět, že tým může být konkurenceschopný i s těmi nejlepšími…
Ale zápas na Kladně nás hodně mrzel, protože jsme byli čtyřicet minut lepším mužstvem, a pak je škoda, že z takového utkání vydolujeme pouze bod. Ve třetí třetině tam byly puštěné nějaké fauly, my jsme nevyužili dvě jednoznačné šance na zvýšení na 3:1 a pak jsme udělali dvě individuální chyby a inkasovali jsme strašně laciné góly. Také pro nás byla škoda, když jsme jeli do Jihlavy nebo do Přerova a hráli jsme proti týmům, které nebyly úplně ve formě, tak nám chybělo asi osm hráčů ze základu, a to je v tomhle mužstvu hodně znát.

Ligu nyní zastavila krátká přestávka, po ní nás ale čeká devět zápasů ve dvaceti dnech…
Bude to extrémně náročné období a možná rozhodující fáze sezony, protože listopad bývá pro tabulku často rozhodující. Hraje se třikrát týdně, bude rozhodovat všechno možné.

Jak se na toto období připravujete?
Musíme pracovat, máme teď třífázové tréninky, pak jeden den volno a pak se budeme chystat už na soupeře.

Jaké jsou náplně tréninků?
Teď se zaměřujeme na kondici, souboje, bruslení a zakončení. V tom nás tlačí bota nejvíc. S obrannou fází jsme v poslední době spokojeni, zlepšili jsme oslabení, hráli jsme je výborně, ale pokulhává nám zakončení, proměňování příležitostí, tlak do brány. To nás trápí od začátku sezony, na druhou stranu to je problém celého českého hokeje. A také se musíme zaměřit na přesilové hry.

Na ledě vás je nyní hodně, trénuje s vámi řada juniorů…
Chtěli jsme, aby tady bylo pět pětek, aby se jednak zvýšila konkurence a také, aby junioři cítili, že mají šanci. Koneckonců v posledních zápasech dostali příležitost Brož se Všetečkou, pravidelně nastupují Steinocher s Dudou. Chtěli jsme dát šanci i dalším, podívat se na ně, motivovat je, nabídnout jim kvalitní trénink, aby si vyzkoušeli adaptaci u mužů.

Vlček pokračuje ve Slavii. Rozhodnutí bylo jednoznačné, přibližuje Říha

První měsíc svého angažmá má za sebou Filip Vlček, klub nyní využil opci a prodloužil smlouvu do konce sezony. Jaký je jeho přínos mužstvu?
Je produktivní, dokáže podržet puk a umí být rozdílovým hráčem. Věřím, že se bude zlepšovat, až ještě víc potrénuje a odehraje víc zápasů. V některých fázích zápasů je na něm vidět únava, mohl by být přímočařejší, v Kladně nebo s Českými Budějovicemi mohl zápas rozhodnout. Nicméně rozhodnutí využít opci pro nás bylo jednoznačné, protože nám pomohl a splnil to, co jsme od něj očekávali.

Jaký je stav obránce Jindřicha Baráka, který ještě v této sezoně nezasáhl do hry?
Dlouho řešil zdravotní problém a postupně začal s lehkým tréninkem. Tento týden už trénuje naplno a měl by být brzy připraven. Záleži, jak se bude cítit a jestli to rozjezdí už do prvního zápasu po přestávce nebo později.

Slavia využívá v letošní sezoně spolupráci s druholigovými kluby. Jak jste spokojen s hráči, kteří působí v nižší soutěži?
Hráčů ve druhé lize máme hodně, ale v poslední době se protočili víceméně všichni tady, protože jsme měli velkou marodku. Do tréninků jsme si teď vzali Tomáše Šmerhu, abychom se na něj podívali, jestli došlo ke zlepšení. Musí na sobě tvrdě pracovat, aby tady měl platnou roli, protože to není typ hráče, který by tu hrál čtvrtou lajnu, na to potřebujeme jiné. Sledujeme ho a budeme i nadále, ale záleží to hlavně na něm. Z mého pohledu musí být hráči ve druhé lize dominantní a jednoznačně nejlepší, aby mohli přijít a obléci dres Slavie. Nemyslím si, že by to zatím tak u nich bylo, přeci jen se zas tolik neprosazují, a většinou je povoláváme až po zranění nebo pokud dojde u jednotlivce k poklesu výkonnosti. Ale že by tam někdo zářil a my jsme si řekli, že tady bude v základní sestavě a bude tu mít místo, tak o tom jsme se zatím nepřesvědčili.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video