Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.12.2018

Další tři body! Demolici Kadaně řídil třígólový Brož

35. kolo, sobota 15.12.2018, Kadaň - Slavia
Kadaň
2:7
0:2, 0:2, 2:3
Slavia

Branky a nahrávky: 45. J. Svoboda (Šefl, Rindoš), 47. Ma. Svoboda (Seemann, Maršoun) – 5. J. Novák (J. Veselý, Bezúch), 14. L. Krejčík (J. Novák, M. Ondráček), 24. M. Ondráček (L. Krejčík, Saňa), 39. Brož (Kverka, Vlček), 54. Brož (Kverka), 55. Bezúch (J. Veselý, Saňa), 60. Brož (Kverka). Rozhodčí: Valenta, Vokřál – Beneš, Kreuzer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 176. Střely na branku: 25:40. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:7.

Sestavy

Kadaň

Kuchař (41. Pavlát) – Buchtela, Novák, R. Procházka, Foltýn, Seemann, Šefl – Ma. Svoboda, Kůs, Chlouba – Šulek, Šťovíček, J. Svoboda – Rezek, Rindoš, Maršoun – Homer, Tupý, Vašíček

Slavia

Šorf – Duda, J. Novák, J. Drtina, Saňa, Barák, Steinocher – L. Krejčík, Šagát, M. Ondráček – J. Doležal, J. Veselý, Bezúch – Brož, Kverka, Vlček – Heldák, Kubica, Furch

Duel na ledě předposlední Kadaně vypadal dlouho na jasnou záležitost. Slavia byla aktivnějším týmem a dařilo se jí své šance proměňovat. Po čtyřiceti minutách vedli Pražané 4:0 a tři body měli na dosah. Jenže Trhači se nevzdali a na začátku třetí periody dvěma rychlými góly zadělali na drama. Pražané však domácí vzepětí rázně ukončili dalšími třemi trefami a zaslouženě si odvezli všechny tři body.

Dobře rozehraná přesilovka, nahrávka na modrou, rána a gól. Pražané začali duel na ledě Kadaně výborně. Už po pěti minutách se trefil v početní výhodě kapitán Jan Novák a vstřelená branka Slavii nastartovala.

Hosté hýřili aktivitou a jen chvilku po úvodní trefě se jim opět povedlo dostat kotouč do domácí sítě. Rozhodčí však po dlouhé poradě místo uznání gólu vylučovali a za sekání poslali na trestnou lavici slávistu Veselého.

Sešívaní ovšem oslabení v klidu ubránili a krátce po jeho konci udeřili. Jan Novák napřáhl ke střele od modré čáry. Kuchař jeho ránu pouze vyrazil před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Lukáš Krejčík a pohotově zasunul kotouč za záda domácího brankáře.

Slavia byla aktivní a šla si pro vítězství

I druhou třetinu začali hosté excelentně. Agresivní napadání domácí rozehrávky slavilo úspěch. Martin Ondráček se zničehonic ocitl mezi kruhy s pukem úplně sám, položil si gólmana šikovnou kličkou a zakončil do odkryté sítě.

Pražané dál nadšeně útočili a nebyli daleko od třetí branky. Bezúchova dobrá střela však jen rozezněla levou tyč domácí klece.

Poprvé v zápase také výrazněji zahrozili Kadaňští. Slávisté zaváhali ve středním pásmu a jejich chyby mohl využít Matyáš Svoboda, jenže jeho pokus Šorf vyrazil a ani žádná z následných dorážek neskončila v síti.

Ještě do přestávky se ale opět radovali červenobílí. Kverka získal kotouč ve středním pásmu a rychlé přečíslení dva na jednoho vyřešil přihrávkou na Jaroslava Brože. Mladý útočník si potom tváří v tvář domácímu brankáři věděl rady.

Kadaň zadělala na drama, které rozsekl třígólový Brož

Poslední gól také vyhnal gólmana Kuchaře z branky a do poslední dvacetiminutovky místo něj nastoupil Pavlát. A změna v brankovišti jakoby Kadaň probudila. Ve 45. minutě se na modré čáře odhodlal ke střele Šefl a jeho tvrdou ránu tečoval do sítě Jan Svoboda.

A o chvilku později už byl rozdíl ve skóre dvougólový. Domácí rozjeli rychlou akci, na jejímž konci stál Matyáš Svoboda, který zamířil přesně k tyči a poslal puk za záda bezmocného gólmana Šorfa.

Pražané byli rázem v problémech, které ještě umocnil dvěma po sobě jdoucími vyloučeními útočník Furch. Hosté však těžkou situaci ustáli a dočkali se dalších branek. Stejně jako při čtvrtém gólu se do úniku dostala dvojice Jaromír Kverka a Jaroslav Brož a druhý jmenovaný se ani tentokrát nemýlil. O minutu později potom vystřihl parádní sólo přes celé hřiště Juraj Bezúch a bylo rozhodnuto.

V závěrečných chvílích zápasu ještě útočil na hattrick mladý Brož, jenže z ostrého úhlu jen nastřelil tyč. Mrzet ho to ale nemuselo. V závěrečné minutě si totiž právě Jaroslav Brož znovu zopakoval útočnou spolupráci s Kverkou a zkompletoval svůj první hattrick v Chance lize. Slavia si po dobrém výkonu dokráčela v Kadani pro výhru a zaslouženě získala všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Duel se Slavií jsme odehráli opravdu špatně. Z naší strany mi to přišlo takové vlažné. Nedohrávali jsme souboje, nebojovali jsme tolik o puky, špatně jsme si přihrávali. Když už jsme se trochu dostali do zápasu a snížili jsme skóre na 2:4, tak jsme nejprve nebyli schopní využít dvou přesilových her a následně jsme udělali chybu jako z přípravky. Nahráli jsme vlastně soupeři kotouč na hokejku a ten nás potrestal brankou na 2:5. Bylo to od nás špatné utkání.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Klání bylo jednoznačně v naší režii. Škoda je toho velkého množství neproměněných šancí. Myslím si, že rozdíl po dvou dvacetiminutovkách měl být daleko větší. Jak máme bohužel ve zvyku, když dostaneme gól, tak na nějaký čas vypadneme ze hry, což se nám stalo. Tím jsme soupeře vrátili do zápasu. Abychom nedostali další branku, tak jsme museli hodně makat ve čtyřminutovém oslabení. Po páté brance, kterou jsme vsítili, si myslím, že byl duel již rozhodnutý. Byla to už jen otázka skóre, kolik gólů ještě dáme. Za mě zasloužené vítězství.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více