Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. prosince 2018

Plekanec na ledě, Jágr na střídačce. Přidá Slavia třetí výhru v řadě?

Sérii dvou výher v řadě se budou v pondělí večer na domácím ledě snažit prodloužit hokejisté Slavie. Do Edenu přijede po Prostějovu další nelehký soupeř – hráči Kladna, které bude na střídačce reprezentovat Jaromír Jágr, na ledě pak veterán Tomáš Plekanec!

36. kolo: HC Slavia Praha vs. Rytíři Kladno

Porovnání týmů
10. místo (48 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (62 b.)
95:106
Skóre
108:77
Jan Veselý (17+10)
Nejproduktivnější hráč
Petr Vampola (11+19)
Jan Veselý (17 gólů)
Nejlepší střelec
Ladislav Zikmund (15 gólů)
Jan Novák (4+14)
Nejproduktivnější obránce
Brendon Nash (3+15)
Dominik Šorf (91,02 %)
David Honzík (89,76 %)
Úspěšnost brankářů
Lukáš Cikánek (92,36 %)
Adam Brízgala (92,13 %)
Kadaň – Slavia 2:7
Poslední zápas
Kladno – Jihlava 2:5

Po sérii méně povedených zápasů se Slavia znovu vrací na vítěznou vlnu. Ve středu zvládli sešívaní těžký zápas s Prostějovem a v sobotu nastříleli sedm gólů na ledě předposlední Kadaně.

Celé to odstartoval už po pěti minutách střelou z přesilovky kapitán Jan Novák a po brankách Lukáše Krejčíka, Martina Ondráčka a Jaroslava Brože vedli sešívaní po dvou třetinách 4:0.

Domácí se však jen tak vzdát nechtěli a Jan a Matyáš Svobodovi do 47. minuty snížili na rozdíl dvou branek. Červenobílí si však nakonec vítězství pohlídali, když se trefil Juraj Bezúch a hattrick zkompletoval Brož.

„Klání bylo jednoznačně v naší režii. Po páté brance, kterou jsme vsítili, si myslím, že byl duel již rozhodnutý. Byla to už jen otázka skóre, kolik gólů ještě dáme. Za mě zasloužené vítězství,“ hodnotil vítězství trenér Miloš Říha.

Dvě porážky v řadě, druhé místo v tabulce

Dalším protivníkem Slavie však bude soupeř o poznání kvalitnější než Kadaň. Do Edenu totiž přijede druhý tým Chance ligy – Rytíři Kladno.

Kladno má po 33 utkáních na kontě 62 bodů a ztrácí šest bodů na první Jihlavu. Právě s Duklou prohráli svěřenci Jindřicha Lidického svůj poslední zápas (2:5), předtím však překvapivě nestačili na Benátky (1:3).

Jaromír Jágr bude na střídačce, nikoliv však jako hráč.

„Chtěl bych tam vidět větší agresivitu do brány. Musíme se z tohohle zápasu ponaučit a nesmíme se v tom utápět. Musíme na Slavii vletět. Máme to blízko, nemusíme daleko cestovat, takže to bude skoro jako doma,“ burcoval po duelu s Jihlavou čtyřiadvacetiletý obránce Rytířů Martin Kehar.

Kladno je s 41 body nejlepším týmem na domácím ledě, nebezpečným celkem je ale venku, kde se s 21 body dělí se Slavií (a Porubou) o pozici čtvrtého nejlepšího klubu.

Oba týmy se již v letošní sezóně dvakrát střetly. Nejprve na konci září vyhráli sešívaní na domácím ledě 4:3, na začátku listopadu pak vybojovali u prohry 2:3 v prodloužení alespoň bod.

Tentokrát se Slavia potká s útočníkem Tomášem Plekancem. Ten se po svém návratu z NHL představil v dresu Kladna ve čtyřech zápasech a připsal si dva góly a jednu asistenci. Další dva duely stihl odehrát za extraligovou Kometu, zaznamenal v nich jednu nahrávku.

Tomáš Vildumetz zaznamenal v sezóně 2015/16 v Extralize staršího dorostu 75 bodů.

V zápase, nikoli však v hokejové výstroji a na ledě, by se měl objevit rovněž majitel klubu Jaromír Jágr, který ještě není zdravotně stoprocentně v pořádku, aby mohl nastoupit.

Kromě toho se sešívaným postaví také další známí hráči – z reprezentace i působení v různých extraligových či prvoligových týmech známý Petr Vampola, momentálně s 30 body nejproduktivnější hráč Rytířů, další velezkušený hráč Petr Hořava nebo dvacetiletý útočník Tomáš Vildumetz, jenž strávil v dorostu a juniorce ve Slavii dvě sezóny.

Úvodní vhazování je na programu v 18:00. Pořiďte si vstupenky a podpořte slávisty přímo na stadiónu, případně sledujte online přenos.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více