Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. ledna 2019

Dvougólový Vlček: Musíme se kousnout a začít vyhrávat

Pro sešívanou osmaosmdesátku to byl hodně rozporuplný večer. Útočník Filip Vlček sice dokázal v duelu s Benátkami dvakrát skórovat a přidal i proměněný nájezd, na vítězství červenobílých to ale nestačilo. Středočeši si po obratu ze závěrečných minut nejprve dokráčeli pro bod, a následně celý duel rozhodli ve svůj prospěch při nájezdové loterii. Pětadvacetiletý snajpr tak byl z bodové ztráty hodně zklamaný. „V době, kdy bojujeme o play-off, je bod málo. Musíme se kousnout a začít vyhrávat,“ hodnotil.

Slavia ještě chvíli před koncem zápasu vedla 4:2, nakonec ale prohrála v nájezdech. Jak brankově strhující duel se špatným koncem zhodnotit?
V poslední minutě jsme přišli o tři body. V prodloužení jsme navíc už poněkolikáté v sezoně nedokázali zvítězit a nezískali tak ani další bod. Je to pro nás velké zklamání. V době, kdy bojujeme o osmičku, je jeden bod málo. Musíme začít vyhrávat.

Co říct k závěrečné fázi zápasu, kdy soupeř během chvíle dohnal skóre? Nepřevládl v hlavách trochu pocit, že už se nemůže nic stát?
Závěr byl z naší strany na jednu stranu hodně smolný, na druhou přišly zbytečné fauly. Třetí gól jsem moc neviděl, ale jejich hráč si najel po straně a dobře to trefil. K tomu jsme bohužel měli vyloučení, Benátky zkusily hrát šest na čtyři a podařilo se jim srovnat.

15:59
Tolik minut a vteřin odehrál v duelu s Benátkami Filip Vlček. Stihl dát dva góly a odjet dva nájezdy.

Kde hledat příčiny porážky? Čím vás Benátky dokázaly herně udolat?
Asi si šly víc za vítězstvím. Z naší strany to nebylo úplně dobré utkání, i když mělo stoupající tendenci. První třetina se nám nepovedla, pak se hra zlepšila, ve třetí části to bylo zase lepší, ale zkazil nám to konec.

Z vaší strany to bylo už desáté utkání v sezoně, kdy jste nezvládli prodloužení nebo nájezdy. Čím to, že se v téhle fázi hry vůbec nedaří?
Není tu hráč, který by to vzal na sebe. I když si vytvoříme spoustu šancí, nedokážeme je proměnit a strhnout zápas na svou stranu. Proti Benátkám jsme k tomu měli asi nejblíž. Já sám jsem jel sám na bránu a Kvéra (Jaromír Kverka – pozn. redakce) neproměnil trestné střílení. To všechno se sčítá a na sebevědomí to rozhodně nepřidá. Obzvlášť když člověk ví, že už je to podesáté. Snažíme se ze všech sil, ale bohužel to nevychází a nepovedlo se to ani tentokrát.

Jak moc v těchhle chvílích v kabině sledujete tabulku? Nemohou vám kotrmelce v pořadí a tíha play-off trochu svazovat ruce?
Že by nám to svazovalo ruce, si nemyslím. Někdo na tabulku určitě kouká, ale snažíme se to neřešit, hrát a vyhrávat. Když budeme vítězit, budeme se posouvat a osmičku pro play-off uděláme. Všichni věříme, že se nám to povede.

Z Jihlavy chceme přivézt body, hlásí Vlček

Ze zápasu jste si odnesl hodně pozitivní bilanci dvou branek a jednoho úspěšného nájezdu. Vzhledem k prohře ale asi ani takový příspěvek moc nepotěší, že?
Za branky jsem rád, pomohly alespoň k bodu. Ale z celkového pohledu je jedno, kdo ty góly dá. Hrajeme jako tým a je důležité, abychom vyhrávali. To se nám teď nepovedlo, takže osobní statistiky jdou stranou.

Po jednom z faulů soupeře jste se horko těžko sbíral z ledu. Rozhodčí po něm nařídili trestné střílení. Nelimitoval vás v tu chvíli nějaký drobný zdravotní neduh, který by nájezd ovlivnil?
Určitě ne. Jen mě zabolelo koleno, se kterým jsem byl kdysi i na operaci. Každopádně to nebylo nic závažného, co by mě při nájezdu limitovalo.

Když se zaměříme na oba vaše nájezdy, měl jste poloviční úspěšnost. Jeden jste nedal, druhý ano. V čem byly obě „penalty“ ve vašem podání rozdílné?
Při prvním nájezdu jsem udělal gólmana, ale sjelo mi to a nastřelil jsem boční síť. Při druhém jsem do poslední chvíle nevěděl, co udělám, ale pak jsem si vzpomněl, co se mi dařilo při tréninku, zkusil jsem bekhendový blafák to a byl z toho gól.

V útočné formaci jste tentokrát nastoupil s nováčkem Danielem Vrdlovcem a Jiřím Doležal. Jak se vám s nimi hrálo?
S klukama se mi hrálo dobře. Myslím, že to z naší strany nebylo špatné. Vytvořili jsme si hodně šancí. V některých chvílích jsme možná až moc kombinovali. Musíme se víc tlačit do brány a bude to ještě lepší.

Když se vrátíme ke kolotoči zápasů, tak v sobotu vás čeká duel s vedoucí Jihlavou. Jak se na takovou bitvu připravit a co udělat pro to, aby povedlo favorita zaskočit?
Jihlava je sice první, ale třeba právě Benátky je hodně potrápily. My určitě chceme uhrát co nejlepší výsledek a přivézt nějaké body. Musíme se oklepat, pořádně potrénovat a vlítnout na ně bez ohledu na to, kdo je favorit. Bojujeme o osmičku, takže se musíme kousnout a ubojovat, co nejvíc půjde.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více