Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
11. ledna 2019

Na ledě lídra! Slávisté změří síly s jihlavskou Duklou

Duo těžkých duelů je tady. Slavia se po prohře s Benátkami chystá na dva zápasy venku. A oba pro ni budou hodně náročné. Nejdřív změří síly s Jihlavou, pak vyrazí na půdu Přerova, s nímž se přetahuje o pozice pro play-off. Navíc už nemůže počítat s brankářem Honzíkem, který podepsal smlouvu právě v Dukle. Proti lídrovi tabulky ještě sešívaní letos nezískali ani bod. Bilanci však chtějí napravit a odrazit se k důležitým výhrám. Podaří se na Vysočině urvat triumf?

45. kolo HC Dukla vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
1. místo (85 b.)
Postavení v tabulce
9. místo ( 61 b.)
144:86
Skóre
122:135
Lukáš Anděl (15+22)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Doležal (7+17)
Matěj Pekr (19 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (12 gólů)br>
Jan Pohl (6+16)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (4+18)
Niklas Lundström (91,84 %)
Jan Brož (91,22 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (90,17 %)
Jan Růžička (91,43 %)
Benátky - Jihlava 1:2p
Poslední zápas
Slavia – Benátky 4:5sn

Byl to zápas „blbec“, na který je potřeba rychle zapomenout. Slavia proti Benátkám sahala po vítězství a chvíli před koncem vedla už 4:2. Hosté však v Edenu dokázali vyrovnat a obrat dokonali v následných nájezdech. Sešívaní si tak připsali s týmem ze spodní části tabulky pouze jeden bod.

„V poslední minutě jsme přišli o tři body. V prodloužení jsme navíc už poněkolikáté v sezoně nedokázali zvítězit a nezískali tak ani další bod. Je to pro nás velké zklamání. V době, kdy bojujeme o osmičku, je jeden bod málo. Musíme začít vyhrávat,“ zhodnotil nepovedený duel dvougólový střelec Filip Vlček.

0:2
Takovou bilanci mají sešívaní v letošní sezoně v zápasech proti Jihlavě.

On i celý tým teď chtějí zaváhání napravit. Vyrážejí ale na dalekou Vysočinu, navíc se střetnou s hodně těžkým soupeřem. Na body z 45. kola si totiž brousí zuby i jihlavská Dukla. A také ta má před svými fanoušky co napravovat. Naposledy totiž málem padla…Ano přesně tak, právě s Benátkami. Středočechy definitivně srazila až gólem z prodloužení a jako lídr tabulky ztratila.

S osmibodovým náskokem na čele a zápasem k dobru si to sice Dukla může dovolit, přesto by proti takovým protivníkům váhat neměla. Proto si chce napravit reputaci proti Slavii. Sešívaní však jsou odhodlaní se poprat o každý centimetr ledu.

„Jihlava je sice první, ale třeba právě Benátky je hodně potrápily. My určitě chceme uhrát co nejlepší výsledek a přivézt nějaké body. Musíme se oklepat, pořádně potrénovat a vlítnout na ně bez ohledu na to, kdo je favorit. Bojujeme o osmičku, takže se musíme kousnout a ubojovat, co nejvíc půjde,“ burcovala červenobílá osmaosmdesátka.

Právě o jeho střeleckou formu a gólový apetit Lukáše Krejčíka se bude Slavia po odchodu Jana Veselého opírat. Zatímco útočník s pětkou na zádech skóroval už 12krát, Vlček nasázel jen o jednu trefu méně. Oběma dýchá na záda ještě Aleš Furch, jež prozatím zaznamenal kulatých deset branek.

Honzík v Dukle. Nastoupí proti Slavii?

V Jihlavě naopak spoléhají na ostrostřelce Matěje Pekra (19 gólů) a Vlastimila Dostálka a Lukáše Anděla (oba po 15 brankách). Podobně jsou na tom nejlepší obránci obou celků. Jan Novák i exslávista Jan Pohl doposud nasbírali shodně 22 kanadských bodů.

Pro domácí celek hovoří i vzájemná bilance z letošní sezony. Ze dvou duelů nezískali slávisté ani bod. Nejprve v půlce října padli na Vysočině 0:3, poté nenašli na soupeře recept ani v Edenu, kde prohráli 2:4.

Hodně zajímavý duel zřejmě čeká brankáře Davida Honzíka. Ten loni i letos pomáhal sešívaným. Teď se ale dohodl s Duklou na novém angažmá, kam míří z pražské Sparty. V červenobílém dresu se tak už neobjeví a pokud mu trenéři dají důvěru, postaví se proti Slavii na ledě na druhou stranu barikády.Jak se bude svěřencům trenéra Říhy tentokrát dařit? Kdo uspěje v bitvě gólmanů, kteří ještě nedávno hájili stejné barvy? Zápas začíná na Horáckém zimním stadionu v 17:30. Pokud ho nemůžete sledovat přímo na místě, zapněte si přímý přenos na Hokejka TV.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více