Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. ledna 2019

Jsme odhodlaní udělat maximum pro postup, slibuje kapitán Novák

Na osmou příčku zajišťující účast v play-off ztrácejí slávisté aktuálně čtyři body, a tak je čeká pořádně náročný závěr sezony. "Nechceme končit v základní části, všichni jsme odhodlaní porvat se o postup," vzkazuje kapitán a nejzkušenější hráč sešívaného kádru Jan Novák.

Honzo, čeká nás rozhodující fáze sezony a Slavii aktuálně patří jedenáctá příčka. Jak hodnotíte výsledky z posledních zápasů, které nebyly úplně příznivé?
Musím řict, že hokejově určitě nezaostáváme tak, jak to podle tabulky teď vypadá. Některé zápasy jsme si prohráli v posledních chvílích, ať už chybou nebo nám chybělo i štěstí. My bychom teď potřebovali, aby se k nám trochu přiklonilo. Samozřejmě, že štěstí přeje připraveným, ale my děláme maximum, abychom připraveni byli.

Jaká je atmosféra a nálada v týmu?
Bojovná. Všichni jsou odhodlaní, makají, jsou připraveni na další zápasy. Neskládáme zbraně, pořád je o co hrát a budeme bojovat do posledního zápasu. Musím říct, že tréninky jsou dobré, nikdo nic nepodceňuje a každý tomu dává všechno. I když si někteří diváci možná myslí, že to tak není. Je mi to líto, když si čtu kritiku, proto bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří jen nekritizují a chodí Slavii podporovat a fandí ji.

Vnímáte tedy negativní reakce, které se objevují?
Snažím se to neřešit, ale když si něco přečtu, tak mě to mrzí hlavně vůči těm lidem, co to píšou. Jsem rád, že se najdou pozitivní komentáře od lidí, kteří nám věří. Pro ně ten hokej hrajem. Lidi, kteří se v tom šťourají a hledají, kde je co špatně, neřeším. Když si přečtu, že si hráči sází na remízy, prohry, to je přece absolutní nesmysl. Takové věci se v šatně vůbec neobjevují.

Před sezonou se vyhlásilo, že bude pozitivní zabojovat o play-off, což se relativně daří plnit, přesto jste asi po povedné první čtvrtině pomýšleli na lepší umístění, než je to současné…
Určitě by pozice mohla být lepší. Každý vidí, že kdybychom pár zápasů v prodloužení vyhráli, tak bychom mohli být někde jinde. Samozřejmě jsme doufali, že na tom budeme lépe, ale realita je taková, ostatní týmy jsou také našlapané a konkurence je veliká. Člověk neví, kdo s kým přijede, kdo z extraligy koho posílí, týmy se hodně mění, doplňují, liga je vyrovnaná. Na Moravě je spousta našlapaných týmů.

Zmínil jste posilování z extraligy. Také Slavia si letos vytáhla pár hráčů z nejvyšší soutěže. Jak v kabině vnímáte, když se najednou v týmu objeví nový hráč?
Vnímáme to jako posilu. Ať už to byl třeba Juraj Bezúch, který tady odehrál tři zápasy skvěle, nebo Ondra Najman, teď Honza Růžička v bráně, Martin Procházka nebo Fanda Hrdinka, který se vrátil po měsíci v extralize. Každý tu pomoc bere. Samozřejmě, že je to na úkor toho, že nebude některý hráč hrát, to je tak všude a není to nic co by mělo tomu hráči pošramotit sebevědomí nebo by se měl cítit, že mu někdo schválně ubližuje. Takový je hokej, a ti hráči, co přijdou, jsou kvalitnější, tak je jasné, že budou hrát. Tohle doplnění kádru schvaluju, dělá se to všude. Žádné kluby neberou hráče jen z mateřského klubu, junioři také musí hrát ve svojí kategorii, protože chtějí něco uhrát.

Máte za sebou posledních třináct zápasů v základní části, jaká jsou slova kapitána před klíčovými duely?
Byli bychom moc rádi, kdyby nás fanoušci přišli podpořit, nebyli negativní vůči lidem, kteří tady dělají maximum pro to, aby se vyhrávalo. Hraje se nám lépe, když je slyšíme fandit a cítime jejich podporu. Počínaje vedením, trenérama, hráčema, kustodama všichni se chceme poprat o play-off. Nikdo to nevzdal, v šatně jsou kluci odhodlaní udělat opravdu maximum a předvést co nejlepší výkon, ať už budeme hrát proti jakémukoliv soupeři.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video