Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. ledna 2019

Boj o play-off pokračuje, Slavia se představí na ledě Prostějova

Náročný los sešívaných hokejistů pokračuje. Po nepovedených zápasech v Jihlavě a Přerově přerušili svěřenci trenéra Říhy nepovedenou sérii až v sobotu doma proti českobudějovickému Motoru, který přehráli 3:2. Zatím nejdůležitější část sezony Pražany ale vůbec nešetří, už ve středu totiž budou bojovat o body v dalším náročném utkání, tentokrát na ledě šestého Prostějova.

49. kolo: LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
6. místo (72 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (65 b.)
155:141
Skóre
127:143
Tomáš Divíšek (22+29)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Doležal (8+16)
Tomáš Divíšek (22 gólů)
Lukáš Žálčík (22 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (12 gólů)
Jan Zdráhal (4+24)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (5+18)
Jakub Neužil (90,68 %)
Tomáš Štůrala (90,43 %)
Úspěšnost brankářů
Jan Růžička (92,44 %)
Dominik Šorf (90,17 %)
Jihlava – Prostějov 2:3
Poslední zápas
Slavia – České Budějovice 3:2

Konečně za tři body. Tak zněla nejčastější věta z úst spokojených fanoušků, kteří odcházeli v sobotu z promrzlého Edenu s podstatně lepší náladou než ve dnech předtím. Aby ne, vždyť Slavia právě porazila silný Motor a potvrdila, že se na domácím ledě umí na papírové favority dobře připravit.

Co však kromě tří bodů potěší ještě víc je konečně zvládnutý závěr vyrovnaného klání. Ten okořenil bitkou s možná až příliš motivovaným Karabáčkem kapitán Pražanů Novák, který pak z tunelu do šaten sledoval, kterak jeho spoluhráči konečně zvládli udržet těsné vedení a připsali si nesmírně důležité tři body.

Ty na sešívané konto putovaly teprve podruhé za posledních devět klání. Jistě, mohlo to být i víckrát, partu z Edenu ale kromě dlouhodobé smůly v prodloužení dvakrát zradila právě koncovka utkání, kdy v samotném závěru ztratili těsný náskok jak proti Benátkám, tak na ledě Přerova.

Nepovedená série nakonec znamenala propad až na jedenácté místo se ztrátou čtyř bodů na postupové pozice. Dalo by se tak říct, že play-off pro svěřence Miloše Říhy začalo už začalo – slávisté mají přesně 12 zápasů na to, aby se do elitní osmičky dokázali prodrat. A nebude to nic lehkého – jako první jim v cestě za vysněnými příčkami bude stát nevyzpytatelný Prostějov.

Černou sérii ukončili Jestřábi na ledě lídra

Ten sice okupuje šestou příčku tabulky, v poslední době se mu ale po vzoru Pražanů moc nedařilo. Tři body si totiž Jestřábi připsali naposledy ještě v loňském kalendářním roce v utkání s Prostějovem, od té doby to ale bylo spíše trápení.

Po domácí prohře s Benátkami nicméně svěřence Jiřího Vykoukala čekalo venkovní utkání s Jihlavou, které Prostějov zvládl a nepovedenou sérii přerušil cenným vítězstvím 3:2. Zároveň tím ukončil šestizápasový venkovní bodový půst.

Pokračovat v honbě za elitní čtyřkou mohou ve středu doma proti Slavii, na kterou se jim ovšem paradoxně daří spíše venku než doma. Zatímco v Edenu si z posledních pěti představení jen jednou neodvezli ani bod, na domácím ledě prohráli s Pražany čtyřikrát v řadě, v celkovém součtu od sestupu sešívaných do první ligy pak uspěli pouze dvakrát z devíti případů.

Statistika tedy hovoří jednoznačně pro slávisty, ti si ale musí dát velký pozor na útočnou sílu Jestřábů. V elitní desítce kanadského bodování Chance ligy má Prostějov hned tři zástupce - Tomáš Divíšek, Marek Račuk a Tomáš Nouza spolčně dokázali nastřádat úctyhodných 131 bodů, první jmenovaný je za nedostižným Lubošem Robem pak druhý v součtu vstřelených branek (22).

Pro porovnání, tři nejproduktivnější slávisté spolu dohromady dokázali nasbírat přesně 70 kanadských bodů.

V čem je řeč čísel vyrovnanější je hra obranná. Prostějov inkasoval pouze o dvě branky méně a jak Jakub Neužil, tak Tomáš Štůrala se pohybují kolem 90% úspěšnosti zákroků. Slávistický Jan Růžička patří s hodnocením 92,44% naopak mezi špičku ligy.

Zda nastoupí do branky on, či jeho mladší parťák Šorf, je zatím ve hvězdách. Utkání v Prostějově začíná ve středu v 18 hodin, sledovat je můžete přes portál Olnajny.cz!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více