Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. února 2019

Makali jsme jako tým. Chyběly góly, smutnil po prohře Hradil

Postupně sbírá zkušenosti v sešívaném A-týmu a krůček po krůčku přivyká dospělému hokeji. Proti Frýdku-Místku zaznamenal svůj třetí ostrý duel pod vedením trenéra Říhy. Za velkou příležitost je útočník Damien Hradil hodně rád a doufá, že do konce základní části nějaké starty ještě přidá. I když musel společně s ostatním kousat další těžkou porážku.

Slávisté v sobotním duelu 56. kola Chance ligy přivítali Frýdek a ze zápasu opět odcházeli se svěšenými hlavami a porážkou. Přestože se v Edenu hrála vyrovnaná partie se spoustou šancí, nedokázal se ani jeden z týmů prosadit. Rysi sice ve 13. minutě otevřeli skóre, dlouho to ale vypadalo, že hubeným fotbalovým výsledkem zápas i skončí. Nakonec Slezané přidali před závěrečnou sirénou ještě druhý gól a donutili Slavii opět kapitulovat.

„Makali jsme jako tým, ale chyběly nám góly. Nedat žádnou branku je chyba. Bez toho se nedá vyhrát. K tomu přišly v závěru i nějaké fauly. Kluci se zdravě naštvali a trochu přitvrdili,“ hodnotil utkání mladík Hradil.

I když na tabuli svítilo po konci zápasu hubené skóre 2:0, viděli diváci hodně slušných ofenzivních akcí. Ty se však povětšinou obešly bez pověstné třešničky na dortu – vstřelené branky. „Střel bylo hodně. Na obou stranách. Ale chyběl důraz před bránou,“ zamyslel se nad příčinami, které vedly k nízké produktivitě obou celků.

Kromě střílení gólu podle něj dělala sešívaným největší trable frýdecká rozehrávka. To byl jeden z klíčů k tomu, že si hosté odvezli vítězství. „Nedokázali jsme si poradit s rozehrávkou soupeře. To pro nás byl největší problém,“ přiznal osmnáctiletý forvard.

V áčku si už odkroutil třetí zápas a každý start si stále užívá. „Je to super pocit. Úplně jiný než hrát za juniorku. Jsem rád, že jsem dostal šanci. Musím říct, že mi kluci pomáhají. Hlavně ti starší. Když něco pokazím, tak mi radí a povzbuzují,“ vyprávěl upřímně Hradil.

3/
Tolik zápasů prozatím odehrál Damien Hradil v dresu slávistického A-týmu.

Přestože nakoukl do dveří velkého hokeje teprve nedávno, před zápasy překvapivě netrpí ani nervozitou. A postupně nabírá zkušenosti i sebevědomí. „Beru to úplně stejně, jako kdybych hrál za juniorku. Naopak se na zápasy áčka ještě víc těším. Jsem víc natěšený, že si zahraju za chlapy. Dřív jsem se většinou rychle zbavil puku, abych neudělal nějakou chybu. Ale kluci mi řekli, ať se nebojím. Takže jsem se přestal tolik bát a víc se udržím na puku,“ řekl talentovaný forvard.

Pamatuje si i na to, kdy se dozvěděl o své první nominaci na zápas a jak ho vzala kabina. „Když jsem se dozvěděl, že budu hrát za áčko, byl to nejlepší pocit. Den před utkáním jsem byl na tréninku s juniorkou a po něm mi trenér řekl, že budu hrát utkání s áčkem. Byla to paráda,“ usmíval se Hradil.

„Přechod byl jednoduchý, protože jsem s klukama už v létě trénoval a někteří mě už znají. Navíc mě všichni mě vzali v pohodě. Nemůžu si na nic stěžovat,“ uvedl.

Do konce základní části už sice zbývá jen pár zápasů a Hradil doufá, že se v kádru udrží i nadále. A chce vítězit. „Určitě budeme chtít ještě vyhrát, abychom si trochu navrátili pošramocené sebevědomí a potěšili naše fanoušky. Doufám, že mě trenér vezme ještě na další zápasy. Za každou šanci budu moc rád,“ uzavřel útočník.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více