Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. února 2019

Měli jsme odskočit na dvě branky, tušil Šmerha po porážce s favoritem

Slavia nebyla v zápase s Vsetínem vyloženě horším týmem. Jako první se ujala vedení, přesto nakonec v Edenu po porážce 3:5 nebrala ani bod. „Je to škoda. Měli jsme při přesilovce pět na tři odskočit na dvě branky,“ říkal po zápase zklamaný útočník Tomáš Šmerha, který se sám během zápasu natlačil do několika šancí.

Šmerha nabuzen předešlým zápasem v Porubě, ve kterém vsítil dvě branky, se ve středu nebojácně vrhal i do obrany Vsetína. Za šestnáct a půl minuty na ledě se dostal do několika šancí, ta největší přišla ve 43. minutě, kdy mladý útočník předvedl výbornou individuální akci, ale nakonec sám před brankou ztroskotal na gólmanovi Šelepněvovi.

„Měli jsme dost šancí, ale chybí nám důraz a tlak do branky jako celou sezonu. Je potřeba tohle zlomit aspoň v dalších zápasech. I já jsem tam měl nějaké šance, ale chybělo tomu něco navíc,“ litoval Šmerha nevyužitých příležitostí. Tři góly byly prostě proti výjimečně produktivnímu Vsetínu málo.

8+7
Bilance Tomáše Šmerhy ve 32 letošních zápasech za Slavii

Druhý celek tabulky dokázal bleskové akce zakončit pěti přesnými ranami a i když Slavii vyloženě nepřehrával, na konci si v klidu pohlídal tři body. „Je to škoda. Měli jsme při přesilovce pět na tři odskočit na dvě branky,“ připomněl Šmerha situaci z první třetiny, kdy sešívaní vedli po brance Ryzáka 1:0 a měli vynikající příležitost náskok navýšit.

Bohužel, nestalo se. Žádný puk se v důležité chvíli pro Slavii do sítě neodrazil. Skórovat nakonec tentokrát nedokázal ani Šmerha, pro kterého dopadl zápas ještě dost smolně, protože si navíc ještě odnesl bolestivou ránu pukem. Ve třetí třetině ho totiž tvrdým projektilem trefil bývalý spoluhráč Drtina, který nyní hájí barvy Vsetína.

I tak se snažil dvacetiletý útočník s oblepeným kotníkem najít na domácí porážce pozitiva. „Vsetín hraje špičku a my jsme si dokázali, že s nimi můžeme hrát,“ řekl Šmerha a dodal: „Máme mladý tým a je to určitě šance do dalších sezon, kdy se to může projevit.“

Útočník Slavie zároveň připomněl, že sezona ještě nekončí a sešívaní se pokusí ve zbývajících dvou duelech základní části napravit si reputaci.

„Motivaci máme, my musíme i další zápasy odehrát naplno a pokusit se zase získat další body. Hrajeme také o místo pro další sezonu. Teď máme zápas v Benátkách, kde bychom měli vyhrát. Proti Jihlavě doma to ale potom bude těžké, jsou první a určitě budou chtít zakončit základní část vítězstvím, tak uvidíme,“ řekl Šmerha směrem k posledním dvěma duelům sezony.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více