Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.10.2003

V repríze finále úspěšnější mistr

12. kolo, neděle 12.10.2003, Slavia - Pardubice
Slavia
4:2
0:0, 3:0, 1:2
Pardubice

Branky a nahrávky: 23. Jaroš (Kolařík, R. Dlouhý), 31. Jaroš (M. Kopecký), 38. D. Hruška (J. Beránek), 60. J. Beránek (Antoš) - 43. Dopita (M. Sýkora), 48. F. Mrázek. Rozhodčí: Kolísek - Rozlílek, Vitík. Vyloučení: 14:11. Využití: 1:0. Diváci: 3671.

Sestavy

Slavia

Málek - J. Novák, F. Kučera (16. D. Pojkar), P. Kadlec, Droppa, Kolařík, Graňák, od 21. min. navíc O. Staněk - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Fadrný, Antoš, Čermák - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Klepiš, Tomica, od 31. min. navíc Šaffer.

Pardubice

A. Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Čáslava, Pácal, A. Novotný, Duben, Podhradský, Pištek - Jaroslav Kudrna, T. Blažek, Lubina - P. Sýkora, T. Divíšek, Janecký - F. Mrázek, Dopita, Mikeska - Kolář, Koukal, Průcha.

Do zápasu vstupovali jako favorité hosté, ale druhá třetina ukázala, kdo je v Edenu pánem. To když dvěma trefami Petra Jaroše a jednou trefou Davida Hrušky bylo utkání rozhodnuto ještě před druhou sirénou. Pardubice sice ve třetí části snížily na rozdíl jediného gólu, ale víc už jim domácí nedovolili, naopak Beránek pojistil výhru gólem do opuštěné Svobodovy klece. Body tak zůstávají v Edenu.

První setkání finalistů minulého ročníku v této sezóně přilákalo do Edenu zatím rekordní návštěvu 3671 diváků. A kdo přišel, rozhodně se nenudil. Oba aktéři duelu nabídli přihlížejícím výborné představení. Slavia ve druhé třetině, Pardubice v závěrečné části. Když do ohně ještě přikládal polínka častým vylučováním rozhodčí Kolísek, na obou stranách vřely emoce a do Vršovic se vrátil duch play-off. Však také poté, co Josef Beránek pečetil výhru svého týmu trefou do prázdné branky, otřásal se stadionek Slavie pod pokřikem "Slavie Praha, mistr ligy."

Zápas začal ve velmi vysokém tempu. Slavia byla nabuzená a hned při prvním střídání spustila kolotoč před Svobodou útočná trojice Čermák, Antoš, Fadrný. Z tlaku domácích vyplynulo vyloučení Pácala, ale jejich přesilovka trvala pouhou půlminutu, neboť po faulu Antoše se síly na ledě vyrovnaly. Ve 4. minutě se dvířka trestné lavice na pardubické straně otevřela podruhé. Ani druhá početní převaha červenobílých však netrvala celé dvě minuty. Nejprve Čermák vyslal krásnou střelu zápěstím, kterou neméně pohledným zákrokem zlikvidoval Adam Svoboda. Poté zaspal na modré Droppa a za záchranou brzdu zatáhl pouze za cenu nedovoleného zákroku. Navíc při poskytnuté výhodě musel nebezpečí definitvně zastavit až skvělý Málkův zákrok. Rozhodčí Kolísek nadále pokračoval v přísném metru, a tak časoměřiči mohli mít radost, že si mají s kým povídat. Největší šanci v první třetině promarnil na začátku 14. minuty Hruška, když nedokázal usměrnit z bezprostřední blízkosti skákající kotouč za Svobodova záda.

Druhou část odstartovalo vyloučení Podhradského za zákrok na Jaroše. A sám postižený přestupek hostů proti pravidlům potrestal. V čase 22:12 převzal přihrávku od Kolaříka a jeho dělovku zastavila až třepotající se síť v brance Adama Svobody. Poté převzal iniciativu opět rozhodčí Kolísek. V rozmezí osmi minut poslal na hanbu šest hříšníků. Během série přesilovek spálil největší šanci Duben, jenž ve 29. minutě přestřelil zpola odkrytou Málkovu branku. Podobně si vedl v polovině zápasu již při hře pět na pět Kolář, a tak se potvrdilo nedáš, dostaneš. V čase 30:56 ujel obraně Pardubic Kopecký, přenechal do tandemu Jarošovi a ten vyčitil Svobodovu klec od všech pavučin. Slavie byl najednou plný led a tenér Říha sáhl k oddechovému času. Ve 35. minutě hýbnul žlučí divákům hlavní arbitr Kolísek, když pustil na straně Pardubic dva zákroky na hranici regulí a vzápětí již nebyl tak benevolentní k Supovi. Po dobu dvou minut se naštěstí pro domácí nic zvláštního nestalo. Ve 38. minutě to bylo již 3:0. Další přečíslení zakončil po přihrávce Beránka střelou mezi Svobodovy betony Hruška. A s Východočechy mohlo být ještě hůře. Dvanáct sekund před druhou sirénou zkazil gólman hostí Jarošovi radost z hattricku.

Na začátku závěrečného dějství mohl zasadit Říhovým svěřencům definitivní úder Sup, jenže jeho teč mířila o kousek nad. Ve 43. minutě pak z ničehonic přišel úder Pardubic. Po tvrdé střele Michala Sýkory a zákroku Málka se odrazil puk k Dopitovi, jemuž stačilo nastavit pouze hokejku. Slavia se začala bát o výsledek a ve 46. minutě mohl po chybě v rozehrávce snížit na nejtěsnější rozdíl Kolář. O minutu později se v útočném pásmu nepohodli Čermák s Kudrnou a výsledkem byla Kudrnova hůl v Čermákově obličeji, po níž zůstal slávistický útočník ležet s bolestivou grimasou na ledě. Rozhodčí Kolísek vše vyřešil alibisticky a oběma kohoutům dopřál dvouminutový odpočinek. Při hře čtyři na čtyři našel mrtvý bod v Málkově postoji Mrázek a bylo zaděláno na drama. Timeout si vybral tentokrát Vladimír Růžička. V čase 49:18 se hosté radovali dokonce z vyrovnání, ale předčasně. Sýkora natlačil kotouč do branky i s Málkem a sudí Kolísek po konzultaci s pomocníkem u videa rozpažil. Slavii však ještě čekaly krušné chvíle. V 51. minutě, kdy na trestné lavici seděli Fadrný s Dlouhým, se musela bránit osmnáct sekund ve třech. Kritický moment domácí přestáli, ale po Beránkově vysoké holi z 54. minuty je navíc mělo čekat další čtyřminutové oslabení. O asi poslední šanci na srovnání se nakonec Perníkáři připravili sami. Jejich snažení zastavil útočný faul Mrázka. Čtyřicet sekund před koncem to zkusili bez brankáře, výsledkem však byla pouze čtvrtá inkasovaná branka po střele Beránka od vlastní modré čáry.
Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Skalp aspiranta na titul je velmi cenný, dostali jsme se tím na kontakt k elitní osmičce. Vítězství tým určitě povzbudí. Vedly nás k němu naprostá zodpovědnost a bojovnost. Franta Kučera si zřejmě znovu obnovil zranění ramena."

Miloš Říha (Pardubice): "Zahráli dvě třetiny velmi špatně, nejhůře v celém dosavadním průběhu sezony. Potom jsme se sice zvedli, ale jedna třetina jednoduše k výhře nestačí, to je málo. Nedohráli Blažek a Janecký, uvidíme ale až zítra, jak vážná jejich zranění jsou."

Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video