Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. února 2019

Naposledy venku, sešívaní hokejisté míří do Benátek

Slávisty čeká poslední venkovní duel. Nedostatek bodů pro kvalifikaci do vyřazovacích bojů znamená, že před svěřenci Miloše Říhy jsou už jen dva zápasy – ten první je na programu už tuto sobotu ve středočeských Benátkách, které se v tuto chvíli nachází na 13. místě tabulky Chance ligy. Ani tentokrát to však nebude jednoduchá šichta – Pražané na sobotního soupeře v posledních dvou vzájemných duelech nestačili a odvezli si z nich pouhý bod. Dokáží tuto bilanci ještě napravit?

59. kolo: HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
13. místo (56 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (73 b.)
133:187
Skóre
Daniel Špaček (9+18)
Nejproduktivnější hráč
Jan Novák (5+25)

Jiří Průžek (13 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (16 gólů)

Jan Novák (5+24)
Nejproduktivnější obránce
Petr Kolmann (6+15)
Marek Schwarz (91,12 %)
Matěj Žajdlík (90,20 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (89,95 %)
Lukáš Sochůrek (84,09 %)
Jihlava – Benátky 8:2
Poslední zápas
Slavia – Vsetín 3:5

Slušný začátek, bohužel ale hodně nepovedený závěr. Tak by se krátce dokázala popsat slávistická sezona, která poprvé od sestupu do Chance ligy navíc skončí ještě před branami play-off. Kontakt s osmičkou nejlepších ztratili hokejisté z Vršovic ve druhé polovině sezony – jen z posledních 15 zápasů uspěli pouze čtyřikrát.

Nevyrovnané výkony znamenaly postupný sesun až na 11. pozici, odkud už se družině z Edenu nepodařilo vydrápat se zpět. Sezona tak pro ní skončí už příští úterý domácím zápasem s Jihlavou.

Z kabiny nicméně zní jasný vzkaz – ve zbývajících představení se před fanoušky rozhodně není co vypouštět! Vidět to bylo zejména v minulém utkání se Vsetín, kdy Slavia s jedním z favoritů na postup do extraligy dlouho držela krok a jen vinou nepřesného zakončení odešla s prázdnou.

Jedna z posledních výzev tak čeká na ledě třináctých Benátek. Ty minule schytaly osmigólový debakl na ledě vedoucí Jihlavy, který znamenal, že se mladý výběr už nemůže tabulkou nikam posunout. Na Slavii se mu nicméně v poslední době daří – Benátky zvládly oba poslední vzájemné duely a svému soupeři nechaly pouze jeden bod za vítězství po nájezdech.

Čtyři roky od posledního čtvrtfinále, Benátky budou čekat dál

I pro ně však končí sezona zklamáním. Družstvo, jehož věkový průměr dosahuje pouhých devatenácti let, už čtvrtý rok v řadě marně čeká na vyřazovací boje – nepočítáme-li předkola, tak si play-off zahrálo naposledy v sezoně 2014/15.

Dalo by se také říci, že se jedná o souboj týmů s hodně špatnou formou – o aktuálním období slávistů už řeč byla a Benátky jí zdatně sekundují – z posledních deseti zápasů dotáhly do vítězného konce pouze dva z nich.

Svěřenci Jiřího Kudrny mezi sebou nemají žádného vyloženého lídra – nejproduktivnější duo Daniel Špaček - Jiří Průžek nasbíralo za sezonu jen 27, respektive 26 kanadských bodů. I oni se nicméně podíleli na výsledku posledního vzájemného střetnutí v pražském Edenu, kdy Benátky v závěru smazaly dvougólové manko a následně rozhodly v nájezdech.

Podobný scénář se snad tentokrát opakovat nebude, o jednoduchý zápas však rozhodně nepůjde. Jeho úvodní buly bude vhozeno ve středu v 17 hodin odpoledne a jeho živý průběh můžete sledovat na serveru Onlajny.cz!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více