Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
16. března 2019

Kouč juniorky Hamara chválí partu: Kluci mají ve Slavii vidinu úspěchu

Junioři Slavie se probili do play-off mezi osm nejlepších celků republiky a hlavní trenér Tomáš Hamara nemůže být spokojenější. S parťákem a zároveň svým asistentem Pavlem Kolaříkem dostávají z talentovaných slávistů to nejlepší a oba věří, že tenhle tým to může dotáhnout daleko. Čtvrtfinále začíná Slavia na ledě Chomutova v úterý 19. března.

Tomáš Hamara (* 7. 12. 1972)

  • Hokejově vyrůstal na Spartě, kde hrál až do juniorů.
  • Za muže hrál v Benátkách nebo v Německu.
  • V Německu také působil jako trenér mládeže.
  • V loňské sezoně trénoval dorost Sparty.
  • Od této sezony vede s Pavlem Kolaříkem juniory Slavie.

Zatímco áčku už sezona skončila, hokejovou radost do Edenu dál přináší junioři. Ti jsou ve výborné formě a čtvrteční vítězství proti Zlínu jim definitivně zajistilo vstupenku do čtvrtfinále play-off juniorské extraligy.

Partu v brance s Romanem Málkem mladším, v útoku s produktivními Brožem či Všetečkou podporovanými spoustou mladších talentovaných hokejistů dal úspěšně dohromady Tomáš Hamara. Hlavní kouč juniorů prožívá při své první sezoně ve Slavii šťastné chvilky.

Tandem se slávistickou legendou Pavlem Kolaříkem na lavičce jim šlape a mladý tým z toho jen těží. „Jsem nadšený, musím kluky jen pochválit,“ zářil Hamara po postupu do play-off.

Tak chvalte, za co hlavně?
Za přístup, bojovnost a celou sezonu. Probojovali jsme se tím, kluci makali na trénincích a teď se jim to vrací. Nenašel bych zápas, ve kterém bychom vyloženě propadli. Dostat se mezi osm nejlepších týmů v republice je obrovský úspěch a klukům za to děkuju. Snad se v play-off popereme ještě o vyšší mety.

Jak vám funguje na lavičce spojení s Pavlem Kolaříkem?
Parádně! Hráli jsme spolu od sedmé třídy a výborně se známe. Sedli jsme si a rozumíme si. Kolikrát ani nemusíme mluvit a řeč očí nám stačí. Myslím, že je to dobře vidět i na tom, jak naši kluci hrají. Nemáme propady ve střídání, šlape to. Musím ale vyzdvihnout i pana vedoucího Nováka, který má dlouholeté zkušenosti. Drží nás, podporuje a dává nám dobré rady při stresujících situacích. Jsem z toho nadšený.

Ke konci základní části se vám výsledkově moc nedařilo, v nadstavbových zápasech o play-off byl ale tým takřka suverénní. Čím to?
Kluci se semkli a pracují teď jako tým. Máme individuality, ale hrajeme hlavně kolektivně. V posledních zápasech nám hodně zabrali Všéťa (Robin Všetečka) s Brožákem (Jaroslav Brož), kteří dali hodně gólů. Ale to je podpořené dalšími třemi lajnami, které pro ně pracují. Měly taky dost šancí, ale tolik jim to tam nenapadalo. Celkově to ale funguje. Pak tady máme mladé jako Čápa (Adam Čapka), který je ročník 2002 a je to pro něj tudíž obrovská škola. Všichni makají společně jako tým. Musím taky vyzdvihnout oba gólmany. Něma (Josef Němeček) nám vychytal Salzburg a i tady doma chytal parádně, pak jsme dali Máliče (Roman Málek mladší), který je gólman číslo jedna a je už stabilně oporou.

Myslíte, že je podobný tátovi – slávistické legendě Romanu Málkovi staršímu?
Asi jo, akorát chce víc hrát hokejkou, zapojuje se do hry, což je hezké. Ale těžké srovnávat, táta byl pan brankář a on je na začátku. Když bude ale pracovat takhle dál, tak má velkou šanci být jednou tak dobrý jako táta, ne li ještě lepší.

19. 3.
Čtvrtfinále play-off začíná pro juniory v úterý

Jaká je to teď pro vás úleva, že jste tým jako hlavní trenér dovedl do vysněného play-off?
Je to super. Jsem rád, že jsme to rozhodli doma a nemusíme hrát rozhodující zápas v Třinci. Obrovská úleva, radost a můžeme se soustředit na úterý, kdy nám začíná play-off. Vytěžovaní hráči teď o víkendu dostanou volnou a mladší si to zase budou moci osahat.

Na play-off bude platit stejný recept?
Přesně, musíme být stejně aktivní, budeme chtít vnutit soupeři naši hru. Nic velkého měnit nebudeme, celou sezonu nám to drží, zatím slavíme úspěch, tak snad to pojede dál.

Co říkáte na to, že kromě vás budou hrát play-off i dorostenci Slavie?
Je to super vizitka. Ukazuje to parádní práci se slávistickou mládeží. Je také skvělé vědět, že mladí postupně dostanou šanci v áčku, kde na to trenéři můžou navázat. Kluci mají vidinu, že se mohou dostat nahoru a to je motivuje ještě k lepší práci a vůli zabojovat o svůj osud.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video