Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. dubna 2019

Rád bych navázal na závěr minulé sezony, říká Tomáš Šmerha

Tomáš Šmerha má za sebou náročnou sezonu. Začátek nebyl úplně podle jeho představ a musel skousnout angažmá ve druhé lize, pak se ale vrátil a v závěru patřil ke klíčovým hráčům mužstva. V rozhovoru přiznává, že mu předchozí sezona hodně dala a nyní by se rád stal hráčem, který bude ve Slavii rozhodovat zápasy.

Právě jsi podepsal novou smlouvu a spojil jsi svoji další budoucnost se Slavií, jaké jsou tvoje dojmy?
Určitě z toho mám dobrý pocit, protože můžu zůstat na Slavii. Znám dobře místní prostředí, jsem odchovanec a líbí se mi tady. Jen doufám, že pro bude příští sezona lepší než ta, co skončila.

Přečtěte si:

Když bys měl uplynulou sezonu zhodnotit, jaká byla pro tebe osobně?
Náročná. Hlavně psychicky. Ale dala mi hodně v přístupu k trénování a k hokeji, protože jsem si uvědomil nějaké věci a myslím, že mi to prospělo. Jsem rád, že jsem pak na konci ukázal, že něco umím a rád bych na to navázal a letos pokračoval tak, jak v závěru té minulé.

Jak bys zhodnotil sezonu z týmového hlediska?
Začátek byl dobrý a pak jsme si to sami nějak podělali. Chtěli jsme všichni do play-off a mysleli jsme si, že ho uděláme, takže to pro mě osobně bylo zklamání, když se nám to nepovedlo.

Jak probíhala jednání o nové smlouvě?
S panem Říhou jsme si po sezoně sedli, domluvili jsme se na tom, co by ode mě očekával příští sezonu, pak jsem to ještě samozřejmě řešil se svým agentem a rozhodl jsem se, že zůstanu na Slavii.

Co od tebe tedy trenéři budou v nadcházející sezoně očekávat?
Já jsem hlavně od toho, abych dával góly a dělal body. Upřímně, nejsem moc obranný typ a na oslabení se asi moc nedostanu. Spíš by moje role měla být v přesilovkách, měl bych střílet góly a snad rozhodovat zápasy.

Než začne letní příprava, čeká vás ještě pár dní volna. Jak ho trávíš?
Věnuju se různým dalším sportům a teď pojedu ještě s rodinou a se známými na dovolenou, trochu si odpočinout, ať už v hlavě nebo i fyzicky. A pak do toho skočím.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více