Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. dubna 2019

Ryzák: Loni jsem začal hrát s čistou hlavou, to mi pomohlo

Marek Ryzák vždy platil za nekompromisního a poctivého obránce, v uplynulé sezoně se mu ale začalo dařit i bodově. Na Kobře sbíral téměř bod na zápas a svoji formu si přenesl i do Slavie. "Loni jsem dostal volnost, a to mi pomohlo co se týče hry i sebevědomí," říká pětadvacetiletý obránce v rozhovoru, který vznikl bezprostředně po podpisu smlouvy.

Marku, ty jsi zaujal v uplynulém ročníku trenéry a z Kobry si tě vytáhli do Slavie. Jaká byla sezona z tvého pohledu?
Myslím si, že se mi povedla. Na Kobře jsem dostal patřičnou volnost, a to mi pomohlo co se týče hry i sebevědomí. A tím, že se mi dařilo a Slavia měla marodku, tak se mi ozvali, jestli bych byl ochotný pomoci. Dařilo se mi pak i tady a díky tomu přišel ze strany Slavie zájem i na příští sezonu.

Přečtěte si:

Měl jsi před loňskou sezonou v hlavě možnost, že by ses chtěl probojovat zpět do Slavie?
Popravdě já už jsem byl přesvědčený, že se budu věnovat práci a z Kobry jsem měl nabídku, ať si tam jdu ještě zahrát. Když jsem tam šel, nepřikládal jsem tomu nějakou velkou váhu a hrál jsem s čistou hlavou, což mi paradoxně pomohlo. Určitě jsem se nezaměřoval na to, že bych se chtěl vrátit.

Každopádně jsi nyní zpět ve Slavii, jaké z toho máš pocity?
Pocity jsou super, to je jasné. Jsem spokojený, že jsme se dohodli a poměrně rychle našli společnou řeč. A už se těším na novou sezonu.

Mluvil jsi s trenérem o tom, co se od tebe očekává?
S panem Říhou jsme se samozřejmě bavili, takový předsezonní nástřel. Ale nikdo vám nezaručí, jak to všechno bude. Začnete v nějaké lajně a skončíte jinde, o tom rozhoduje výkonnost, záleží jak se bude dařit týmu a jak budou trenéři spokojeni s mým výkonem. To se bude odrážet ve vytížení a na místě v sestavě.

V uplynulé sezoně jsi byl poměrně hodně produktivní, jinak jsi ale známý spíš tvrdou hrou. Co od tebe můžeme očekávat?
K tvrdé hře jsem měl vždycky blízko, to mám rád. Je ale pravda, že jsem začal hrát víc do útoku, obzvlášť v minulé sezoně. Měl jsem body jak na Kobře, tak na Slavii, a na to bych rád navázal. Bylo by super, kdyby to tak pokračovalo, a k tomu bych ještě přidal to svoje.

Máš už v hlavě čeho bys chtěl dosáhnout s týmem?
Určitě jsem tady od toho, abychom hráli play-off. Nikdo tady nechce končit po základní části, všichni budeme chtít postoupit. Chceme vyhrávat a zase to někam posunout. Uvidíme, jak se nám bude dařit.

Brzy začíná letní příprava, ty se ale budeš připravovat individuálně…
Ano, jsem domluvený s trenéry, že se k týmu připojím později. Sám jsem na to několik let zvyklý, připravoval jsem se takhle, i když jsem hrál v Trenčíně. Přikládám přípravě velkou váhu, budu trénovat společně s kamarádem, který hraje v Třinci.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více