Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.10.2003

Exhibice až v poslední třetině

15. kolo, čtvrtek 16.10.2003, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
7:0
1:0, 1:0, 5:0
Karlovy Vary

Branky a přihrávky: 20. Sobotka (Růžička Vl.,Kachlík)PP, 26. Škaloud, 48. Růžička T. (Samec), 49. Krejčí (Višňák), 51. Svoboda (Sobotka, Kachlík), 55. Svoboda (Sobotka, Růžička V.)PP, 59. Stromko (TS)

Vyloučení: 3:2, Využití: 2:0

Sestavy

Slavia

Brož - Višňák, Moščic, Jebavý, Samec, Prostředník, Drbohlav, Soldán, Lang - Růžička Vl., Sobotka(C), Jiránek, Stromko, Malárik, Svoboda, Kachlík, Krejčí, Freisler, Škaloud, Drbohlav, Chaloupka, Růžička T.

Karlovy Vary

Benda (49. Mazanec) - Bauer(C), Mašek, Kalousek, Hájek, Koktan, Štryncl, Dudek, Petružálek, Moro, Smolík, Zmeškal, Boguský, Sláma, Slovák, Kuběna, Pfistr, Schmidt, Račanský, Děkan, Hartman

První dvě třetiny měla Slavia převahu, ale podařilo se jí vstřelit pouze dvě branky, po jedné v každé třetině. Až v posledním dějství si dorostenci otevřeli v Edenu střelnici a exhibičním výsledkem vyhráli zápas 15. kola. Čisté konto udržel Michal Brož. Jako vždy měl velkou zásluhu na vítězství Tomáš Svoboda, který skoro celou první třetinu vynechal, jelikož byl otřesen po zákroku z první minuty, pak naskočil zpět do utkání a k výhře přispěl dvěma góly. Vladimír Sobotka si připsal o bod více, za gól a dvě asistence. Dorostenci tak prodloužili sérii zápasů bez porážky na osm, z posledních čtyř zápasů navíc mají lichotivé celkové skóre 17:2.

Slávisté začali aktivněji, z počátku se však hrálo především ve středním pásmu. Postupem času domácí zcela převzali režii hry a často uzamykali soupeře v třetině. K pořádným střelám se však dostávali zřídka. Kachlík v 9. minutě rozezvučel pouze konstrukci Bendovy brány. Pěknou střelu Škalouda od modré si málem brankář Benda srazil do branky. Lítý boj se neodehrával nejen na ledové ploše, ale i na střídačkách, kdy si trenéři obou týmů vyměnili několik ostřejších slov. Minutu a půl před koncem byl vyloučen Bauer a domácí první početní převahy v zápase využili. Gól do šatny vstřelil Sobotka.

Z úvodu druhé třetiny stojí za zmínku efektní bodyček, který předvedl obránce Moščic. Slavia byla jasně lepším týmem, hosté se museli osvobozovat i za cenu zakázaných uvolnění. Domácí jasnou převahu korunovali druhou brankou, kterou si připsal Martin Škaloud. Po vstřelené brance se hra vyrovnala a do šancí se rvaly i Vary. Před koncem třetiny to na ledě vypadalo zase jinak. Slavia se opět dostala do tlaku a většina dění se odehrávalo před Bendou. Před sirénou se ještě důrazně probíjel Račanský, ale obrana Slavie ho na dostřel nepustila.

Vary se nevzdávaly a chtěly ještě něco s výsledkem udělat. Nástup se jim povedl, ale šlo jen o krátkodobou převahu. Výborný zákrok po střele Maška předvedl Brož. Po návratu Samce na led z trestné lavice ujel po pravém křídle až z vlastního obraného pásma Tomáš Růžička a střelou do šibenice zvýšil na tříbrankové vedení. Pěknou přihrávku za obránce využil Krejčí s přehledem, svou střelu zamířil podobně jako Růžička pod víko a vyhnal tak Bendu z branky. Na jeho místo se postavil Mazanec, ten však odolával jen krátce. Sobotka zpoza brány přihrával na volného Svobodu a ten nerozchytaného gólmana bez problémů překonal. Během tří minut tak Slavia nasázel hostům ze západu Čech tři branky. A to ale ještě neřekli hráči Slavie poslední slovo. Při početní převaze si vyměnili puk Svoboda se Sobotkou, Sobotka objel bránu a naservíroval puk před odkrytou bránu Svobodovi, který už měl jen příjemnou povinnost. Hosté se i při nepříznivém stavu snažili o čestný úspěch a Brož měl co dělat aby neinkasoval. Minutu před koncem ujel obraně Jakub Stromko. Dojíždějící bek ho fauloval a sudí nařídil trestné střílení. Sám postižený nájezd proměnil střelou, která se otřela o břevno a zapadla za Mazancova záda. Mladí slávisté tak díky smršti ve třetí třetině deklasovali své varské vrstevníky 7:0.

Ohlasy trenérů

Vladimír Bednář (trenér Karlových Varů)

"7:0 se těžko hodnotí, ale myslím že první dvě třetiny se hrál solidní hokej z obou stran. Bohužel Slávisté disponují lepšími střeleckými hráči, kteří umí sebemenší chybičku využít. Co se týče třetí třetiny, tak tam byli individuelní chyby obránců kdy je přejížděli a ten zápas se potom zhroutil a my jsme odešly. 7:0 je hodně".

Martin Pešout (trenér Slavie Praha)

"Já si myslím, že to byl do půlky utkání podobný zápas jako se Spartou. Vary dobře bránili a hlavně díky tomu, že bránili v pěti a nesnažili se útočit se nám podařilo zlomit utkání už ve druhé třetině a poslední část už byla jen exhibice".
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více