Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. dubna 2019

Kladno je v extralize, novými soupeři Slavie budou Chomutov a Sokolov

Složení Chance ligy se pro příští sezonu opět změní. Kladno vybojovalo v baráži o extraligu postup a druhou nejvyšší soutěž opouští, naopak se do ní vrací Chomutov, který před čtyřmi lety postoupil na úkor Slavie. Dalším novým účastníkem je Sokolov, který se probil do Chance ligy přes druholigové play-off.

Rytíři poslední dobou patřili mezi oblíbené soupeře Slavie, nejen co se týče divácké atraktivity, ale i z herního pohledu. Vždyť v uplynulé sezoně sešívaní ze čtyř zápasů tři vyhráli a ve čtvrtém padli až v prodloužení.

Kladno spadlo do druhé nejvyšší soutěže v sezoně 2013/14, Slavie ho následovala o rok později. Od té doby spolu tyto dva týmy sehrály 16 utkání, Slavia v nich získala 28 bodů, Rytíři 20. Oba celky ovšem v těchto zápasech vstřelily naprosto totožný počet branek a skóre se v první lize zastavilo na čísle 44:44.

Kladno si v sestavě s Tomášem Plekancem a nestárnoucím Jaromírem Jágrem, který se stal nejlepším střelcem baráže, zajistilo postup do extraligy v pátek, dvě kola před koncem prolínací soutěže. Slavia gratuluje svému soupeři k úspěšné sezoně!

Chomutov a Sokolov si zahrají Chance ligu

Rytíře nahradí v Chance lize Chomutov, který po nepovedené sezoně v extralize nezvládl ani baráž. Piráti, které vede trenér Vladimír Růžička a v jejich sestavě najdeme řadu hráčů, kteří prošli Slavií, opouštějí nejvyšší soutěž po čtyřech letech.

Slavia odehrála v sezonách 2012/13 a 2013/14 proti Chomutovu celkem 8 extraligových utkání se skvělou bilancí 8 výher a skóre 36:16. Poté Piráti nejvyšší soutěž na rok opustili a vrátili se do ní v baráži v sezoně 2014/15. Tam se oba soupeři střetli čtyřikrát, dvakrát vyhrála Slavia a dvakrát Chomutov. Sešívaným to ale k záchraně nestačilo.

Dalším novým týmem v Chance lize je Sokolov, který si do ní proklestil cestu přes náročné druholigové play-off. Čtvrtfinále a semifinále zvládl Baník v sériích hrané na tři vítězné zápasy v nejkratším možném termínu, ve finále prohrával s Vrchlabím 1:2 na zápasy, ale povedlo se mu otočit a postoupit do superfinále, kde se střetl s vítězem moravské skupiny.

Sérii proti Moravským Budějovicím ovládl 4:0 na zápasy, přestože jedno utkání prohrál. Kvůli neoprávněnému startu brankáře soupeře byly 3 zápasy zkontumovány (2 z nich Sokolov stejně vyhrál).

Baník není v druhé nejvyšší soutěži úplným nováčkem, v minulosti v ní již několikrát působil a jeho maximem bylo 4. místo v sezoně 1991/92. Do Chance ligy se vrací po dvaadvaceti letech.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více