Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. dubna 2019

Gólman Dominik Šorf si vybojoval novou smlouvu

I když do minulého ročníku nevstupoval jako brankář číslo 1 ani 2, nakonec odchytal Dominik Šorf největší porci minut mezi sešívanými gólmany. A nevedl si špatně. Díky výkonům, které podával ve své první profesionální sezoně, si vybojoval ve Slavii další kontrakt.

Potvrzená jména na novou sezonu

Jedenadvacetiletý Šorf prošel ve Slavii všemi mládežnickými kategoriemi a po úspěšné sezoně v juniorce dostal šanci i v sešívaném A-týmu. V premiérovém ročníku odchytal 25 zápasů s úspěšností zákroků 89,9% a průměrem obdržených branek 3,15 na zápas.

„Dominik je mladý brankář, který udělal velký progres, a já věřím, že pokud bude poctivě pracovat, tak bude příští sezonu ještě lepší," říká trenér gólmanů Roman Málek.

„Musím říct, že jsme nečekali, že bude mít v první sezoně v mužích takovou výkonnost, vedl si velice dobře. Měl výborné období i horší, ale je rozhodně na čem stavět. O místo si řekl a bylo by špatné, kdybychom mu nedali šanci pokračovat,“ tvrdí hlavní trenér Miloš Říha.

„Dominik na sobě maká, mám od trenéra brankářů informace, jakým způsobem pracuje a chytá. Má to ve svých rukách, záleží na něm, jak se s tím popere,“ dodává sportovní manažer Jiří Veber.

Šorf se zapojí společně s týmem do letní přípravy, která startuje ve čtvrtek 2. května na zimním stadionu v Edenu. V nejbližší době přineseme na webu také rozhovor s mladým brankářem.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video