Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
7. května 2019

Loni ho přibrzdilo zranění kolene, teď bojuje David Šteiner o místo v týmu

Začátek května znamenal pro sešívané hokejisty návrat zpět do těžké dřiny. Odstartovala totiž suchá letní příprava, u většiny nepříliš oblíbená, ale naprosto nezbytná. Jinak tomu nebylo ani u Davida Šteinera, který by se rád natrvalo usadil ve slávistickém A-týmu.

Uplynulá sezona začala u Šteinera podle plánu, vše ale narušilo vážné zranění kolene, které ho na nějaký čas vyřadilo ze hry. „Byl jsem rád za to, kolik jsem vloni dostával prostoru, ale po tom zranění na konci října jsem chyběl víc než dva měsíce a nastoupil jsem až v lednu. To mě trochu limitovalo, jinak by odehraných zápasů mohlo být více. Ale jinak jsem na Slavii spokojený a doufám, že se dostanu do týmu a bude to v nadcházející sezóně ještě lepší,“ přeje si mladý forvard.

V nastalé situaci po prodělaných zdravotních problémech není pro hráče jednoduché se vrátit zpět do plného zápasového zatížení. Na tento případ je ale Slavia také připravena. Fungující spolupráce s pražskou Kobrou skýtá mladým hráčům a hokejistům po zranění prostor k rozehrání. „Určitě je to tak. Já už jsem na Kobře působil v juniorech, kdy jsem tam chodil hrát druhou ligu, takže si myslím, že to docela pomáhá a pomůže to hlavně v sebevědomí,“ souhlasí útočník, který zapsal v uplynulé sezóně jedenáct kanadských bodů.

Působení v druholigovém celku je pro Šteinera ještě příjemnější, jelikož za celek z Braníka nastupuje jeho starší bratr Dominik. „Zahrát si s bratrem v jednom týmu je samozřejmě super, bylo by to ještě lepší, kdyby se to povedlo tady na Slavii, ale jsem rád, že jsem s ním mohl nastoupit, protože máme výborný vztah a vzájemně se doplňujeme,“ vysvětluje sešívaná třináctka.

Právě s bratrem Dominikem, obráncem pražské Kobry a odchovancem slávistického hokeje, plánuje sledovat nadcházející mistrovství světa v hokeji. „Chodíme se každý rok docela často dívat někam na plátno na promítání,“ říká Šteiner, který by uvítal co nejlepší výsledek české reprezentace a bude jí držet na šampionátu palce.

Jelikož jsou sešívaní teprve na samém počátku letní příravy, Šteiner letní dovolenou ještě naplánovanou nemá. „Přemýšleli jsme s klukama, že bychom si udělali nějaký výlet, ale na tom se budeme muset ještě domluvit, mimo to bych chtěl možná také k moři, ale uvidíme,“ dodává na závěr dvacetiletý útočník.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video