Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. května 2019

Brácha má hodně zkušeností a radí mi, přiznává Tadeáš Hejda

Jméno Hejda není v Edenu neznámé, Jan vybojoval se Slavií v roce 2003 mistrovský titul, jeho bratr Tadeáš má za sebou premiérovou sezonu v A-týmu. A další starty může přidat v té příští, protože podepsal v klubu novou smlouvu. Přečtěte si rozhovor s dvaadvacetiletým obráncem.

Tadeáši, podepsal jsi novou smlouvu, jak se těšíš na svoje další působení ve Slavii?
Jsem na Slavii od malička, takže bylo mým cílem vybojovat si tady smlouvu, poprat se o to v minulé sezoně. Jsem rád, že jsem dostal nabídku.

Zmínil jsi minulou sezonu, která pro tebe byla premiérová v A-týmu. Jak by ses za ní ohlédl?
Na to, jaký jsme měli mladý a nezkušený tým a spousta z nás hrála poprvé chlapský hokej, tak si myslím, že se s tím většina popasovala dobře.

Přečtěte si:

A jaký byl minulý ročník pro tebe osobně?
Bylo to nahoru dolu, neodehrál jsem všechny zápasy, ale získal jsem zkušenosti a chci to využít do další sezony a projevit se v co nejlepším světle

Co od nadcházející sezony očekáváš?
Určitě bychom chtěli zabojovat o play-off a umístit se lépe než minulou sezonu. Věřím, že se nám to povede i díky tomu, že už máme více zkušeností, víme co od toho očekávat a přizpůsobíme se tomu

Aktuálně probíhá letní příprava, jaká je?
Je podobná jako minulou sezonu, dá se očekávat, že to ještě bude těžké, ale bereme to docela zábavnou formou, takže nás to baví, a to je hlavní.

Zábavnou formou?
Trenéři to vymýšlejí tak, aby nás to bavilo. Máme různé soutěže, středy jsou hrací a za poslední místo je nějaké běhání nebo schody, takže má každý motivaci makat na tréninku naplno, aby nemusel běhat.

Co je pro tebe v přípravě nejtěžší?
Asi vytrvalostní běhy. V pátek chodíme do Krčského lesa běhat delší tratě, a to nemá ráda asi většina

Tvůj brácha vyhrál se Slavií v roce 2003 mistrovský titul, radí ti v kariéře?
Žije v Americe v Denveru, ale komunikujeme spolu, radí mi co a jak, má strašně moc zkušeností. Hodně se o mně baví i s tátou.

Sleduje někdy tvoje zápasy?
On sem jezdí spíš v létě na dva až tři měsíce, ale když má příležitost, tak se podívat jde. Nebo pak sleduje výsledky na onlajnech a má přehled.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více