Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.10.2003

Střelecké trápení pokračuje.

14. kolo, pátek 17.10.2003, Třinec - Slavia
Třinec
4:1
2:0,2:0,0:1
Slavia

Branky: 1. Skořepa (Martynek), 16. Janků (Skořepa, Martynek), 32. Melenovský (Janků, Pavelek), 38. Král (Zadina, Pletka) - 57. Kropáč (Kuntoš, Kadlec) Rozhodčí: Souček + Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:4, navíc J. Novák (SLA) 5+DKU. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4305.

Sestavy

Třinec

Schwarz - Houdek, Malinský, Pavelek, Jančařík, Kudrna, Štefanka - Zadina, Král, Pletka - Janků, Skořepa, Martynek - Melenovský, Ivan, Meluzín

Slavia

Málek (41.Hronek) - J. Novák, Kolařík, Kadlec, Droppa, Kuntoš, Graňák - Hruška, Beránek, Sup - Kropáč, Klepiš, Antoš - Jaroš, Kopecký, Dlouhý - Šaffer, Červenka, Tomica - Fadrný

Vstup do druhé čtvrtiny základní části se Slavii nepovedl a z Třince si přivezla jednoznačnou porážku 1:4. Nevydařený průběh předznamenal již úvod zápasu, ve kterém Roman Málek inkasoval již po osmadvaceti sekundách. Po čtyřiceti minutách byl stav 4:0 a do branky se na třetí třetinu postavil Lukáš Hronek. Čestný úspěch Slavie zaznamenala necelé čtyři minuty před koncem nová posila Radoslav Kropáč. Ujala se až třiačtyřicátá střela na třineckého gólmana!

Zápas začal pro hosty jako ze zlého snu. Uběhlo teprve osmadvacet sekund, Martynek našel před modrou Skořepu, ten si najel do střelecké pozice a Málek hned první střelu na bránu musel lovit ze sítě. Třinec byl od začátku při chuti a Slavii dostalo do tempa paradoxně až ubráněné oslabení. V 6. minutě zahrál nedovoleně vysokou holí Zadina a po chvíli hry čtyři na čtyři si početní převahu zahrála také Slavia. Během ní vyzkoušeli Schwarzovu pozornost postupně Novák, Kadlec a Beránek, ale mladý třinecký gólman byl ve všech případech pozorný. Ve 14. minutě promarnil slávistický kapitán další příležitost na srovnání, když netrefil křížnou přihrávku Davida Hrušky. O chvíli později využil Schwarzova zaváhání v rozehrávce Kopecký, jenže před prázdnou bránou čekali pouze třinečtí obránci. Když neuspěl zblízka proti Schwarzovi ani Šaffer, začala si Slavia koledovat o druhý gól. Ten přišel v čase 15:32. Droppa chyboval v obranném pásmu, Martynek opět našel Skořepu, jehož střela se odrazila od jedné z bruslí obránců k nekrytému Janků, který trefil přesně růžek Málkovy branky. V 19. minutě mohlo být s hosty ještě hůře, po přihrávce Janků mířila Martynkova střela jen těsně vedle. Sedm sekund před první sirénou zůstal po souboji s Novákem u mantinelu Ivanovi krvavý šrám v obličeji a rozhodčí Souček poslal slávistického beka předčasně pod sprchy.

Na začátku prostředního dějství se hosté museli dlouho bránit ve čtyřech, úlohu jim částečně usnadnil Jančařík, po jehož faulu se síly na ledě vyrovnaly. Slavia poté na chvíli převzala iniciativu, ale střelecky se trápila. Pavelkovou nechtěnou přihrávkou byl Sup tak překvapen, že pálil mimo. Na mladém gólmanovi si ve 29. minutě vylámal zuby i Antoš. V polovině zápasu při hře čtyři na čtyři tak opět přišlo na řadu otřepané "nedáš-dostaneš". V čase 31:48 namazal Janků do jízdy Melenovskému, který Málka snadno přehodil. Slávisté i přes nepříznivý stav byli aktivní a ostřelovali Schwarze ze všech pozic. Jenže její snažení připonílo sisyfovský úkol. Pražané útočili a domácí dávali góly. Čtvrtou trefu přidal tři minuty před přestávkou po přihrávce Pletky střelou pod víko Král.

Do třetí části zůstal Roman Málek na střídačce a poprvé v sezóně tak dostal příležitost Lukáš Hronek. Po vyloučení Klepiše měl možnost vyniknout, domácí si však žádný větší tlak nevytvořili. Slávistická dvojka si zachytala až při nájezdu Janků ve 45. minutě. Nutno podotknout, že úlohu měl Hronek zjednodušenou, neboť třinecký útočník byl tísněný. O dvě minuty později prověřili Hronka pro změnu v rychlém sledu Pletka s Kudrnou. Slávisté působili již hodně odevzdaným dojmem a Oceláři hráli pro diváky. Hronek byl stále v permanenci. Zoufalost hostů dokumentovala další promarněná šance. Po nájezdu dva na jednoho zívala na Beránka odkrytá klec, ale hostující kapitán mířil nad. Čestného úspěchu se slávisté však nakonec přecejen dočkali. V přesilovce po přihrávce Kuntoše zkazila Schwarzovi radost z čistého konta nová akvizice Kropáč.

Ohlasy trenérů
Pavel Marek (Třinec): "Letos to byl z naší strany asi nejkvalitnější výkon. Diváci viděli atraktivní hokej, který mi svým neskutečným nasazením připomínal play off. Slavia hrála hodně dopředu, ale my jsme byli důraznější v koncovce a to asi rozhodlo. Mužstvo si dnes ale muselo hrábnout až na dno svých sil."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Myslím, že výsledek je pro nás vzhledem k předvedené hře dost krutý. Hráli jsme totiž hodně dobře, ale naplno platilo pravidlo nedáš, dostaneš. Prakticky pokaždé, když jsme zahodili šanci, tak jsme z rychlého protiútoku inkasovali. Snažili jsme se utkání zvrátit, ale to se nepovedlo. Hráči však za bojovnost zaslouží pochvalu."

Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více