Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. srpna 2019

Musíme hrát bez chyb, velí před těžkými zápasy Furch

V minulé sezóně se natrvalo probojoval do slávistického áčka a letos už bude patřit mezi důležité hráče. V přípravě nastoupil Aleš Furch zatím do jediného zápasu, musel totiž léčit zranění. A teď po třech porážkách velí: „Na ZUBR Cupu máme šanci na úspěch!“

Aleši, máte za sebou první tři přípravné zápasy. Jak bys je ohodnotil?
Zatím jsme bez výhry, takže to nemůžeme hodnotit úplně kladně, ale hra se zlepšuje. Uvidíme, jak si povedeme dál.

Ty jsi nastoupil až do posledního utkání proti Pavlodaru, předtím jsi musel léčit nějaké zdravotní problémy. Co se ti přesně stalo?
Týden před začátkem přípravy na ledě jsem byl na závodech na kole a měl jsem tam pád. Čtyři dny jsem byl v nemocnici s otřesem mozku.

21
Aleš Furch loni zažil průlomovou sezonu. V 54 utkáních nasbíral 21 bodů za 13 gólů a 8 asistencí. To vše zvládl s průměrným ice-timem 10 minut na zápas.

Jak ses cítil v prvním zápase?
První dvě třetiny jsem se upřímně bál, aby se mi nic nestalo s hlavou. Od druhé třetině to bylo dobré a můj výkon se lepšil.

Na čem musíte zapracovat týmově?
Na těch detailech, které rozhodují zápasy. Musíme odstranit ty malé chyby, které jsme udělali. Góly, co jsme inkasovali, pramenily z našich chyb, ale jinak jsme hráli dobře.

V příštích dnech vás čeká ZUBR Cup a těžké zápasy proti Zlínu, Přerovu a Vsetínu. Jak se na ně připravit?
Musíme tam jít s pokorou a poctivě hrát to, co nám řeknou trenéři. Potom budeme mít šanci na úspěch.

Jako první vyzvete Zlín, tým z extraligy. Může vám pomoci, že jste už dva zápasy proti extraligovým celkům v přípravě absolvovali?
Určitě! Když budeme plnit pokyny, co máme od trenérů, a nebudeme v obranném pásmu dělat zbytečné chyby, můžeme uspět.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více