Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. srpna 2019

Výhra na sedmý pokus? Sešívaní v Edenu vyzvou francouzský Briancon

Šest pokusů a ani jedna výhra. Slavii se v přípravě prozatím příliš nedaří. Ještě ani jednou totiž nedokázala v sérii přípravných zápasů zvítězit. Postupně padla s Kladnem, Spartou, Pavlodarem, Zlínem, Přerovem i Vsetínem. Teď však nastává čas na reparát. Po delší pauze se sešívaní představí před vlastními fanoušky a na domácím ledě vyzvou francouzský Briancon. Povede se jim v Edenu konečně urvat triumf?

Červenobílí načali přípravu s prvním srpnovým dnem a přestože se měsíc chýlí ke konci, nemohli se ani v jednom z šesti pokusů radovat z vítězství. Sérii přátelských zápasů načali na Kladně, kde po gólové přestřelce prohráli těsným výsledkem 6:4.

0:6
Prozatímní bilance výher a proher Slavie v přípravě.

Pak Slavia změřila síly se Spartou a ani v derby neměla možnost oslavit triumf. Tradiční rival nasázel do sešívané klece pět branek a pohodlně si dokráčel pro cenný skalp. Slávisté pak doma nestačili ani na kazašský Pavlodar, s nímž kousali porážku 1:3.

Chuť si chtěli svěřenci trenéra Říhy spravit na přerovském Zubr Cupu. Na turnaji je nakonec přemohly všechny tři celky, se kterými se utkali. I když byla všechna utkání velmi těsná. Zlín vyhrál 3:2, Přerov rovněž 3:2 a Vsetín 7:5. Slávisté tak mají co vylepšovat.

To přiznal i zkušený útočník Martin Ondráček. „V přípravě chce každý vyhrávat, ale výsledky ještě teď nejsou tak důležité. Spíš chceme, aby se ve hře objevovaly prvky, které trénujeme. Postupně se tam začínají objevovat a herně to není vůbec špatné. Teď už jde jen o to ty zápasy dotáhnout do vítězného konce,“ popisoval.

Soupeř hraje nejvyšší soutěž. V kádru je i Čech

Další možnost k zisku první výhry budou mít sešívaní už ve čtvrtek, kdy vyzvou v Edenu francouzský Briancon. Toto zahraniční mužstvo začalo psát svou historii už v roce 1934 a prvními cizinci, kteří tu působili, byli dva Češi – brankář Konya a útočník Vonka.

I dnes se v klubu objevuje česká stopa. Jako brankář v klubu působí Jiří Blažek, odchovanec Čáslavi a bývalý hráč juniorky Hradce nebo A týmu Kolína. Jinak je tým hrající nejvyšší francouzskou soutěž složený především z domácích Francouzů, a také Kanaďanů. Hlavním trenérem je Francouz Claude Devéze. Asistentem Slovák Daniel Sedlák.

V posledních letech se mu dařilo a po titulu ve druhé lize postoupil do nejvyšší soutěže. V nižší soutěži si léta vedl velmi dobře. Několikrát padl ve finále, často se dostal i do semifinále. Jak si proti němu povedou slávisté? Přijďte jim fandit. Už ve čtvrtek od 17:30 v Edenu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více