Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. srpna 2019

Konečně jsme to urvali, raduje se z výhry premiérový střelec Steinocher

Když před polovinou první dvacetiminutovky zvyšoval vedení sešívaných, nikdo ještě netušil, jak celý zápas dopadne. Nakonec se ukázalo, že první trefa devatenáctiletého obránce Michala Steinochera v dospělém hokeji je tou vítěznou. Slávisté si tak v přípravě přesně po měsíci od prvního tréninku na ledě. Po dobré úvodní třetině museli sešívaní ustát i dlouhé dvojnásobné oslabení, Steinocher to však se svými spoluhráči všechno ustál a po konci duelu si mohl po zásluze oddychnout.

Šest zápasů jste nedokázali vyhrát, podařilo se to až v tom sedmém. Spadlo to už z vás?
Čekali jsme na to opravdu dlouho. Kluci k tomu byli blízko na turnaji v Přerově, kde jsem já nebyl, ale nakonec jim to nevyšlo. Je to ještě lepší, že se nám to povedlo doma.

Jak těžké období to pro vás bylo, když kýžená výhra ne a ne přijít?
Je to náročné hlavně na psychiku, všechno je to hlavně o hlavě. Myslím si, že natrénováno jsme měli dobře. Hlavně po fyzické stránce, ale v zápasech se to úplně neprojevilo. To vítězství proti Brianconu nám dodá nové síly do dalších zápasů a na začátek sezony.

Už v první třetině jsi zvyšoval na 2:0 a tvůj gól byl nakonec vítězný. Došlo ti to po zápase?
Na tohle jsem vůbec nemyslel. Spíše jsem byl rád, že se mi konečně povedlo skórovat v dospělém hokeji. Pocit z vítězného gólu je sice hezký, ale hokej je kolektivní sport, takže ta výhra je pro mě mnohem důležitější.

Oslabení nás nakoplo, pak už jsme věřili, že to zvládneme

Od druhé části se hra trochu vyrovnala a Briancon začal více zlobit…
Po té povedené první třetině na nás našli recept. My jsme jim to navíc trochu usnadnili, protože jsme přestali bruslit a neplnili jsme to, co jsme si v kabině o přestávce řekli.

V polovině utkání jste museli bránit prakticky dvě minuty dlouhé oslabení ve třech. Projevilo se to ve zbytku utkání?
Hodně nám to pomohlo. Když se ubrání takhle dlouhé oslabení ve třech, vždycky to ten tým nakopne a rázem se jeho hra zase zlepší. V té druhé části jsme pak už byli zase lepším týmem a náskok jsme si pohlídali až do konce. Celkové to pro nás byla dobrá zkušenost, zase jsme si vyzkoušeli trochu jiný hokej než ten, na který jsme zvyklý tady u nás.

V přípravě jste narazili na týmy z Chance ligy, extraligy, Kazachstánu nebo naposledy z Francie. Dá se to nějak porovnat?
Ono je to ve výsledku hodně podobné, liší se to prakticky jen stylem hry, kterým se soupeři prezentují. Briancon má v sestavě několik hráčů ze zámoří, což pak při zápase je znát. Projevilo se to zejména v osobních soubojích, které byly o něco tvrdší než proti týmům z Česka.

Projevilo se v samotném zápase to, že Briancon má v sestavě převážně mladší hráče?
Bylo to docela znát, že měli hodně mladý tým. Bruslili přece jen rychleji než soupeři, proti kterým jsme doposud hráli. Přestože šlo o francouzský tým, nebylo úplně lehké se proti nim prosadit.

Snad naše výkony půjdou jen nahoru

V zápase se hodně vylučovalo na obou stranách, pramenilo to z většího množství osobních soubojů?
Z tvrdšího hokeje to většinou pramení, že se to občas přežene a těch vyloučení přibývá. Párkrát jsme se navíc nechali zbytečně vyprovokovat, ale na výsledek to naštěstí zásadní vliv nemělo.

Co očekáváš od dalších přípravných duelů?
Stále tu bojujeme o místa, abychom si zajistili místo v sestavě na sezonu, takže si myslím, že naše výkony budou každým zápasem lepší a lepší.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více