Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.12.2003

Srdnatý boj slávistek proti Kladnu

17. kolo, neděle 14.12.2003, Slavia - Kladno
Slavia
1:4
0:1,0:3,1:0
Kladno

Branky: 57. Rovašová - 1. a 37. Studentová, 23. Moravcová, 39. Szelongová

Sestavy

Slavia

Matějů - Černá, Mezerová, Müllerová, Lišková - Bogliová, Rovašová, Časná, Pokorná, Hejdová, Manhartová, Chudomelová, Kottová

Kladno

Jen s tuctem hráček do pole nastoupila Slavia ke svému poslednímu domácímu utkání v základní části proti Kladnu. Rychlá inkasovaná branka už ze dvaadvacáté vteřiny a poté vlastní druhá branka ze začátku druhé třetiny - tyto dvě akce určily vývoj zápasu. Kladno si v jeho průběhu neustále udržovalo převahu, v čem však zaostávaly slávistky v technice a kombinaci, to nahrazovaly bojovností. Necelé čtyři minuty před koncem se dočkaly čestného gólu, přičinila se o to Monika Rovašová. Naprosté absolutorium zaslouží za svůj výkon brankářka Gabriela Matějů.

Bez tří hráček - Ivičičové, P. Zelenkové, Hajdukové, kterým je umožněno vyzkoušet si finálovou skupinu v dresu Opavy, nastoupila Slavia k utkání s favorizovaným Kladnem. Především byla znát absence kapitánky Ivičičové, trenéři tak zprvu mohli točit jen dvě obrany a necelé tři útoky. Šokem skončil hned první útok soupeřek, po chybě za bránou se dostala k puku vyhlášená kanonýrka Studentová a po dvaadvaceti vteřinách se měnilo skóre - 0:1. Rychlý gól podpořil Kladno v tlaku, prakticky celou první třetinu se hrálo na domácí polovině kluziště. Slávistky držela hlavně brankářka Matějů, která nejednou úspěšně čelila atakům první kladenské řady kolem Studentové a Szelongové. Zázračný zákrok předvedla při oslabení v 19. minutě, v samém závěru jí také pomohla tyč. Na Slavii byla vidět snaha o hru na brejky, nejblíže byla k šanci Manhartová.

Druhá třetina vyzněla ještě jasněji pro Kladno než část první. Ve 23. minutě se po úniku 2 na 1 dostal puk za záda Matějů po nešťastném zásahu Hejdové, která si sklepla přihrávku do vlastní branky - 0:2. O dvě minuty později vyhrála slávistická brankářka jeden z nesčetných soubojů se Studentovou, když její střelu vytěsnila lapačkou nad bránu. Kladenský zámek pokračoval, další góly ale padly až ke konci třetiny. Ve 37. minutě měla lehkou situaci Studentová, které stačilo jen dorazit puk do odkryté branky - 0:3. O dvě minuty později předvedla parádu, za kterou by se nestyděl ani kdejaký hráč z extraligy, Szelongová a po vyhraném bully "golfákem" napálila puk přímo do horního rohu branky - 0:4.

Ve třetí třetině už hostující hráčky přece jen trošku polevily, na slávistkách byla znát touha vstřelit aspoň jednu branku. V polovině závěrečného dějství se v šancích objevili Pokorná a Bogliová. Nakonec to tam padlo až v 57. minutě. Pěknou individuální akcí se blýskla Rovašová a střelou přes clonící kladenskou hráčku trefila volný roh branky - 1:4. Další gól už nepadl, Kladno si odvezlo zaslouženou výhru, ale spokojenost mohli po zápase vyjádřit i trenéři Slavie. Oslabený tým bojoval a nedopustil zdaleko takový debakl, jaký prorokovala část publika fandící Kladnu. Jedničkou zápasu ze Slavie byla brankářka Matějů, která toho hodně pochytala a oproti prvnímu utkání na Kladně (0:5) si tak mohla Slavia výsledkově polepšit.

Poslední utkání základní části čeká slávistky příští víkend v Plzni, poté bude následovat nadstavbová část o konečné umístění. To už bude Slavia cestovat i na Moravu.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více