Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.1.2004

Medvědi vědí

42. kolo, úterý 20.1.2004, Slavia - Zlín
Slavia
2:3p
1:1, 0:0, 1:1 - 0:1
Zlín

Branky a nahrávky: 3. Klepiš (O. Staněk), 46. J. Novák (Beránek, Sup) - 9. Balaštík (Leška, Veselý), 53. Tesařík (Leška, Balaštík), 61. Leška (Balaštík). Rozhodčí: Kolísek - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 2957.

Sestavy

Slavia

Šmíd - J. Novák, D. Pojkar, Kolařík, O. Staněk, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, Beránek, Sup - Krátoška, P. Martinec, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Vondrka, Klepiš, Tomica.

Zlín

Murín - Kudělka, Blaťák, Tesařík, Macholda, J. Dlouhý, Zubíček, D. Nosek, Vosátko - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka, M. Hlinka, Jenáček - Martin Čech II, Vlach, Mokrejš - E. Weissmann, Martin Čech I, Záhorovský.

Dnes byl v Edenu k vidění hokej doslova světové úrovně. Nešlo jen o spoustu parádních hokejových akcí korunovaných skvělými zákroky brankářů, ale i o skutečnost, že utkání bylo sehráno v duchu fair-play bez záludných faulů a zbytečných vyloučení. Mnoho ze svého hokejového umění museli předvést oba brankáři jak Šmíd na jedné (chytal pro zdravotní indispozici Lukáše Hronka), tak Murín na druhé straně. Slavia na svého soupeře vlétla ve velkém stylu, což korunoval brankou ve třetí minutě mladíček Jakub KLEPIŠ. Zlín pak vyrovnal Balaštíkem,druhá třetina se obešla bez branek, ale ve třetí části svitlo Slavii vítězné světélko naděje po brance Jana Nováka. Několik málo minut před koncem třetí části však poslal utkání do prodloužení kapitán hostí Tesařík. Prodloužení se ale hrálo jen 23 sekund, jelikož po samostatném nájezdu překonal jinak skvělého Šmída Leška.

Slavia začala zápas velmi aktivně. Po vyhraném buly zatáhl puk do útočné třetiny kapitán domácích Josef Beránek, který předal puk Michalu Supovi. Sup poté elegantně z otočky nahrál najíždějícímu Janu Novákovi, který svojí tvrdou střelu poslal těsně vedle branky Zlína, kterou střežil Igor Murín. Puk dojel Beránek, kterého fauloval zlínský útočník Ondřej Veselý. Veselý si šel za svůj zákrok posedět na trestnou lavici a Slavia tak dostala výhodu přesilové hry. Slavia si počínala aktivně. Nejprve tvrdě od levého mantinelu pálil Aleš Krátoška a poté Kuntošovy a Beránkovy střely nebezpečně tečoval Sup. Slavia přesilovku využila v čase 2:49. Střelu Ondřeje Staňka od modré nejprve brankář Murín vyrazil, ale na dorážku agilního Jakuba Klepiše nestačil – 1:0.

Slavia se poté dostala do tlaku a slušně zaplněné ochozy vyvolávaly další gól. Toho se mohli dočkat v 5.minutě. Hruška poslal zadovku Supovi a ten už měl před sebou prázdnou branku. Naštěstí pro Zlín zabránil gólové pohromě jeden z dojíždějících hostujících obránců, když Supovi zblokoval jeho střelu.

Zlínští se osmělili až v 6.minutě, když z dálky prověřil brankáře domácích Zdeňka Šmída zlínský obránce Jan Dlouhý. Na tuto šanci odpověděl aktivní Klepiš. Klepiš jel v páru s Vondrkou na zlínského obránce. Klepiš místo přihrávky zvolil střelu a Murín musel vytáhnout jeden ze zvých výborných zákroků, aby jeho střelu zlikvidoval. Možnost přesilové hry dostal i Zlín, když si na trestnou lavici šel sednout obránce Slavie Pavel Kolařík za podražení. Za nedovolené bránění odjel na trestnou Jiří Kuntoš a Zlín tak dostal možnost přesilové hry pět na tři, kterou využil. Ze začátku 9.minuty nahrál od pravého mantinelu zlínský Petr Leška před bránu Jaroslavu Balaštíkovi a ten trefil odkrytou Šmídovu svatyni a srovnal tak na 1:1.

V 10. minutě mohl odpovědět na zlínský gól Milan Antoš, ale puk z přihrávky Patrika Martince netrefil ideálně. Vyloučen byl pak zlínský obránce Nosek a Slavia měla další možnost přesilové hry. V 11. minutě zavezl puk do útočné třetiny Josef Beránek, kterého zastavil za cenu faulu až zlínský obránce Vosátko a Slavia si tak zahrála přesilovku pět na tři. Slavii se přesilovka nepovedla, nedokázala se usadit v pásmu. Zlín poté vyrovnal hru a Šmída z prostoru levého kruhu prověřil Barinka.

V 16. minutě poslal svůj střelecký pozdrav brankáři Murínovi Jiří Kuntoš, který Murína trefil do masky. O minutu později se do Murínovy masky trefil ještě David Hruška a z následné skrumáže pře Murínem se snažil prosadit Beránek. Bohužel pro Slavii bez úspěchu. Další šanci Slavie měl Patrik Martinec, který pálil vedle levé tyče branky Igora Murína. Obě mužstva tak odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá třetina začala šancí Slavie. Pavel Kolařík přihrával Martincovi, který hned z první otestoval Murínovu pozornost. Na tuto šanci se snažil gólově odpovědět zlínský útočník Petr Mokrejš, ale jeho střelu z prostoru mezi kruhy i jeho střelu z první po vyhraném Vlachově buly brankář Slavie Šmíd vykryl. Ve 23. minutě našel střílenou přihrávkou Radka Dlouhého, který stál před brankou Zlína, obránce domácích Jan Novák, ale jeho přihrávku Radek Dlouhý minul.

Slavia si ve 26. minutě zahrála další přesilovku, ale opět se „sešívaní“ nedokázali dostat do pásma Zlína a přesilovku tak nevyužili. V 28.minutě se dočkal přesilovky i Zlín a počínal si v ní nebezpečněji než Slavia. Obránce Zlína Miroslav Blaťák vypálil od modré. A jeho střelu se pokoušel za Šmídova záda dorazit Veselý, ale Šmíd byl pozorný. O dvě minuty později se Šmíd zaskvěl proti Barinkovi, jehož střelecký pokus vytěsnil svojí brankářskou helmou.

Ve 31. minutě se poprvé v zápase hrálo čtyři na čtyři. Za Zlín si šel posedět na trestnou lavici Hlinka a na straně Slavie byl vyloučen Jakub Klepiš. Oba za sekání. Úroveň zápasu poté trochu upadla. Jediné vzrušení obstarali pro diváky zlínský Dlouhý a slávista Krátoška, když byli oba po vzájemné potyčce vyloučeni na dvě minuty.

Ve 34. minutě se tvrdou střelou od pravého mantinelu prezentoval Josef Beránek a na druhé straně se ocitl sám před Šmídem zlínský Veselý. Oba však ztroskotali na výborných brankařích. Ve 37.minutě se do skóre zápasu snažili promluvit slávistické „mladé pušky“. Kopecký tvrdě vypálil od levého mantinelu na Murína a o dorážku se pokoušel Petr Jaroš. Murín však Jarošovu dorážku zlikvidoval. Ve 38.minutě se ocitl Hruška s Kopeckým v situaci dva na jednoho. Hruška „obalamutil“ jak zlínského obránce, tak i Murína, ale puk mu v posledním okamžiku utekl.

Třetí třetinu začali šancí hokejisté Zlína. Leška s Balaštíkem jeli osamoceni na slávistického obránce Pojkara. Leška se snažil přihrát svému kolegovi z útoku, ale jeho přihrávku naštěstí pro Slavii Pojkar zachytil. Slavia pak dostala další možnost přesilové hry, ale ani Antoš ani Hruška na Murína nevyzráli a Slavia tak přesilovku nevyužila. Ke konci 44.minuty si Slavia zahrála další přesilovku. Na trestnou lavici si šel sednout zlínský obránce Petr Macholda. Slavia si v této přesilovce počínala o mnoho lépe. V 45. minutě Martinec přihrává z otočky Krátoškovi, ale jeho slabou střelu brankář Murín chytil. V čase 45:43 Sup posílá za branku Beránkovi přihrávku, puk poté Beránek poslal najíždějícímu Janu Novákovi a ten střelou pod horní tyčku nedal Murínovi šanci – 2:1.

Náskok Slavie poté mohl zvýšit Klepiš, ale ten po ukázkovém „ťukecu“ s Vondrkou Murína nepřekonal. Poté následovala Staňkova střela od modré, kterou se pokoušel za Murínova záda dorazit Marek Tomica. Murín byl však pozorný a dorážku chytil. Utkání mělo spád. Ve 47.minutě trefil zlínský ostrostřelec Balaštík levou tyč slávistické svatyně a na slávistické straně se prezentoval tvrdou střelou obránce Kolařík.

Zlín si pak zahrál přesilovku. Za hákování si šel posedět na trestnou lavici Aleš Krátoška. Vyrovnat stav mohl opět Jaroslav Balaštík, ale oba jeho střelecké pokusy brankář Šmíd chytil a Zlín tak přesilovku nevyužil. V 51. minutě nahrával před zlínskou branku Supovi Hruška, ale Sup Murína nepřekonal. Slavia pak poznala pravidlo nedáš dostaneš. Leška přihrál mezi kruhy Radimu Tesaříkovi a ten nedal Šmídovi šanci - 2:2. Slavia se snažila odpovědět. V 54.minutě tečoval Kolaříkovo nahození Klepiš. Brankář Murín byl opět pozorný. O minutu později poslal Jiří Kuntoš do úniku Kopeckého, ale Kopecký na Murína nevyzrál. Obě mužstva pak přidala na důrazu, hra byla plná nepřesností a utkání tak směřovalo do prodloužení.

Slavia nastoupila do prodloužení s formací Antoš-Martinec-Krátoška. Roli obránce pak plnil Jan Novák. Prodloužení netrvalo ani půl minuty. Po hrubé individuální cybě se puku zmocnil Blaťák, který přihrál Balaštíkovi. Ten pak vyslal Lešku do samostatného úniku. Leška zasunul puk pod levý beton a Zlín se tak mohl radovat z vítězství 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia Praha): "Ztráta bodů nás dnes hodně mrzí. Přitom jsme si vytvořili tlak i střelecké příležitosti, dostali se do vedení, ale po hrubé individuální chybě jsme inkasovali. Mrzí nás i to, že jsme ji v prodloužení zopakovali. Hronek je v péči lékařů a fyzioterapeutů. Díky tomu, že bude mít teď klid, věříme, že do příštího kola bude v pořádku."

Jaroslav Stuchlík (Hamé Zlín): "V první třetině nás domácí dostali pod velký tlak, ale dostali jsme jedinou branku. Ve druhé části jsme poté srovnali krok, ale nevyužili některé šance, a pak Slavii pustili opět do vedení. Musím ale hráčům poděkovat, že neztratili bojovnost a podařilo se jim vyrovnat. V prodloužení nám pak Slavia výhru nabídla prakticky sama."

Autor Jaroslav Andrle, Jan Beneda
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více