Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
25. ledna 2004

Slavia je nyní pro mě priorita číslo jedna, říká nová posila Marek Ivan

"Když jsem o víkendu na internetu četl, co jsem údajně řekl, tak jsem žasnul," vyprávěl Marek Ivan rozmrzele v neděli pozdě večer do telefonu své zatím poslední zkušenosti s novináři. "Vždyť sedmdesát procent z toho, co tam bylo napsáno, nebyla pravda!" Naše povídání o další Markově štaci tak začalo trochu netradičně popisováním toho, co ve zmíněném rozhovoru mělo být jinak. "Úplně jsem se tím oškádlil a byl jsem rozhodnutý, že rozhovory už nebudu poskytovat," říkala nová posila mistrovské Slavie Marek Ivan. Nakonec se ale Marek přece jen nechal přemluvit.

Kdy jste se o zájmu Slavie poprvé dozvěděl? Potěšil vás zájem Slavie, úřadujícího mistra?
Určitě, musím říct, že mě ten zájem hodně potěšil. Dozvěděl jsem se to tento týden někdy ve středu nebo ve čtvrtek.

A první dojem?
To víte, že jsem byl zprvu zaražený. Hlavně jsem ale rád, že jsem se to dozvěděl dříve, než to bylo na internetu nebo teletextu. Nejdříve mi volal trenér Marek a říkal: jednáme s Vláďou Růžičkou o tvé výměně do Slavie. Potěšilo mě, že se nejednalo za mými zády. S Třincem vycházím suprově.

Odkud podle vás vzešel impuls k výměně? Z Třince, nebo ze Slavie?
Nemohu to s jistotou tvrdit, ale domnívám se, že první impuls vzešel ze slávistické strany.

Co si od nového angažmá slibujete?
Ještě jsem neměl čas si s trenérem Růžičkou sednout a vše si vyříkat, snad zítra. Dnes, v neděli, jsem měl na Slavii první trénink, ale z toho lze těžko vyvozovat nějaké závěry. Myslím si, že si zítra sedneme a vše se dozvím, tedy včetně toho, co ode mne Slavia očekává.

V neděli jste tedy absolvoval první trénink. Jak proběhl, s kým jste v tréninku nejčastěji hrál?
Trénink proběhl super. Přivítal jsem se s bývalými kamarády a spoluhráči, ale nějaké závěry z toho dělat nemohu. Jeden den toho mnoho nenapoví, to je spíše záležitost dlouhodobější.

Znáte se s někým ze Slavie trochu víc? Hrál jste s některým z hráčů?
S Davidem Hruškou a Zdeňkem Šmídem v Karlových Varech, s Alešem Krátoškou ve Vítkovicích

Letos jste zatím odehrál 28 zápasů a vstřelil 4 góly. S jednou asistencí jste nasbíral pouhých pět bodů. Myslíte si, že by se to ve Slavii mohlo zlomit?
Určitě, budu se o to snažit, ale závisí to i na úkolech, kterými mě Vladimír Růžička pověří. Jinak na to málo, co jsem odehrál, těch pět bodů není zase tak málo. Když si vezmete, jak sporadicky jsem chodil na led. Ze střídačky se góly ani body nedělají, to by nedokázal ani Gretzky. V Třinci jsem z těch 28 zápasů odehrál prakticky jen tři, v těch ostatních zápasech jsem hrál tak dvě tři střídání, většinou ve čtvrtém útoku. Takže na ledě jsem byl minimálně.

Na svém kontě máte 40 trestných minut. Býváte označován jako "zlý muž". Nevadí vám taková přezdívka?
Tak určitě mi to vadí. Takovou přezdívku mi dali novináři a už se to se mnou táhne léta. Přitom v těch čtyřiceti trestných minutách jsou dva desetiminutové tresty, takže není pravdou, že bych byl nějaký "zlý muž". Někdy v roce 1999 to o mně někdo napsal a od té doby se toho označení nemohu zbavit. Takže jsem zlý muž s dvaceti trestnými minutami? Ať si čtenáři udělají úsudek sami!

Váš příchod do Slavie je přirovnáván k loňskému angažování Radka Dudy. To jistě naznačuje, co asi od vás budou diváci očekávat. Ostatně, jak moc se na "domácí" publikum těšíte?
Když jsem tak brouzdal internetem, bylo to tak padesát na padesát, padesát procent fanoušků vítalo, že jdu na Slavii. Budu se snažit udělat maximum, co je v mých silách, abych Slavii pomohl. Doufám, že s tímto mančaftem to dotáhneme co nejvýše.

Co když ale v play-off narazíte na Třinec, kam se mimochodem 1. května zase vracíte?
Mým zaměstnavatelem je od 23.ledna Slavia a Slavia je teď pro mě priorita číslo jedna. Ano, od 1.května budu zase hráčem Třince, to ale budu řešit, až to nastane. Teď budu hrát na sto procent pro Slavii, aby vyhrála Slavia.

Kdy vás poprvé diváci v dresu Slavie uvidí?
V úterý ve Vítkovicích, tam bych měl hrát, ale s kým, to ještě teď nevím.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video