Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. února 2004

Doma jsem měl klid na svůj návrat, v Rusku to musím prodat

Začátkem ledna se vrátil na ledová kolbiště po zranění a operaci ramene, jeho opětovný vstup do ruské superligy měl velký ohlas. Radek Duda se v Čechách pilně připravoval a vrátil se ve výborné formě, i když sám podotýká: “Vždy to může být lepší.“ Trenéři českého národního týmu plánovali jeho zařazení do nominace na Švédské hry, ale Kazaň se postavila proti a útočníka nepustila. Strašák z Karjala Cupu, kde utrpěl Radek Duda nepříjemné zranění, je ještě v živé paměti a ambiciózní klub má v závěru sezóny velké plány. “Moc jsem se na Švédské hry těšil, ale Kazaň je můj zaměstnavatel, tak je musím poslouchat,“ říká pětadvacetiletý forvard, jenž místo toho vyrazil s Kazaní na soustředění do Spojených arabských emirátů.

O úspěšném návratu na led po zranění

Mysleli si, že jsem nic nedělal, pak trochu koukali, když mě viděli, ale hodně lidí jak z vedení a co tě mají rádi, tak měli radost, že jsem zpět. Jestli jsem spokojen? Vždy to může být lepší!Takže spokojen nejsem nikdy, bohužel. Doma jsme vše vyhráli, ale venku hrajeme špatně. Nastupoval jsem nejdřív ve čtvrté řadě, počítal jsem s tím a po pár zápasech jsem byl zpět na třetí pětce s Karlem a Plangtonem (smích). V Čechách jsem měl klid na svůj návrat a na práci a super podmínky, v Rusku to musím prodat a co nejrychleji si zvyknout, teď už je ze mě zase Rus, teda Tatar (smích) a na Kazaň jsem si už dávno zvykl.

O zakázaných Švédských hrách a domácím MS

Zklamání to bylo velké, moc jsem se na Švédské hry těšil, ale Kazaň je můj zaměstnavatel, tak je musím poslouchat, dávají do hokeje obrovské peníze a nikoho na nároďák nepustili, aby byl tým na play-off a pro zbytek sezóny pohromadě a hlavně zdravý. Oznámil mi to nejdřív pan Vůjtek na báze, že mi to manažer řekne a jak to chce, aby to bylo a bude. O den později mi to řekl generál (smích). S panem Lenerem jsem byl v telefonickém kontaktu a o všem jsem ho informoval, co se v Kazani děje. Já a MS? Každý zápas za národní tým je pro mě čest!

O neobnovené spolupráci s Beránkem a Supem

Snad náš čas ještě někdy přijde, rád na ně vzpomínám. Sleduji je a pár zápasů jsem viděl i na vlastní oči, mají super sezónu oba. Moc jim přeji, aby ty individuální trofeje vyhráli.

O soustředění v Emirátech

Proč zrovna tam? Klub sem jezdí a líbí se jim tady. V Dubaji jsme strávili týden, podmínky a vše kolem byl velký luxus. Každé ráno byl běh, odpoledne posilovna a hry pod vedením kondičního trenéra Ševy Dj (smích). A co ve volném čase? Shopping, odpočinek a spánek, casino to mi moc nic neříká. Zážitků je zas na knihu, ale překvapilo mě jak je tam čisto a luxus.

O závěru sezóny v Kazani a ambicích klubu

Do konce základní části zbývá asi 13 zápasů. Pokud získáme nebo to uhrajeme aspoň do čtvrtého místa, tak máme šance hrát o titul, pokud ne, bude to těžké, protože venku hrajeme špatně. Přišel Zdeněk Ocrt, potřebovali jsme dobrého gólmana, čímž Zdeněk je a pevně věřím, že nám pomůže. S Romanem Málkem to bohužel nevyšlo. Jsme tady teď čtyři cizinci, ale hrát můžou tři. Co říct? Musíš být lepší než ostatní, konkurenci si děláš sám jak dobře hraješ.

O posledních novinkách a trejdech ve Slavii

Do věcích do kterých mi nic není, tak neřeším. Občas si s klukama zavolám. Pepovi Beránkovi se narodila dcera? To ani nevím, tak mu musím zavolat a pogratulovat, tátovi. Určitě k favoritům na titul Slavie patří. Přál bych to klukům a fanouškům zase, protože to pro mě byly nejkrásnější zážitky.

Z Kazaně zdraví Radek Duda

Autor redakce
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více