Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.2.2004

Kouzlo mága Jariny zlomeno

50. kolo, neděle 22.2.2004, Slavia - Litvínov
Slavia
6:2
0:2,4:0, 2:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 22. Vondrka, 24. Kučera (J. Beránek), 26. D. Hruška (J. Beránek, Tomica), 27. M. Kopecký (Vondrka, J.Beránek), 52. M. Kopecký (Vondrka, R. Dlouhý), 55. P. Kadlec (M. Kopecký, Krátoška) - 9. Říha (Droppa), 20. Trávníček (Hreus). Rozhodčí: Havlík, Venglář - Český, Kostka. Vyloučení: 6:7, navíc Klepiš, Ivan (oba Slavia), Krstev všichni 5 min. a do konce utkání, Kotrla (oba Litvínov) do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2550.

Sestavy

Slavia

Franěk - J. Novák, Graňák, P. Kadlec, O. Staněk, Houdek, Kučera - D. Hruška, J. Beránek, Tomica - Klepiš, P. Martinec, Antoš - Krátoška, M. Kopecký, R. Dlouhý - Vondrka, Ivan, Kukla - Červenka.

Litvínov

Jarina (27. Mařík) - P. Martínek, Kroupa, Krstev (42. L. Řezníček), Klobouček, Hranáč, Droppa - Balázs, V. Hübl, Gombár - Kaděra, Hreus, Trávníček - L. Havel, Říha, Kotrla (22. Poživil) - Kašpar, T. Martinec, Kubinčák.

Po první třetině to se Slavií vypadalo velice bledě, když po dvou obdržených brankách nepřekonala Jarinu ani jedinkrát. Druhá část se odehrávala v poněkud jiné režii, když Slavia jasně dala soupeři najevo kdo je v Edenu doma a čtyřbrankovým přídělem vlastně rozhodla utkání. V závěrečné části ještě dvě branky přidala a tak porazila soupeře ze severu Čech vysoko 6:2. Jedním ze strůjců Červenobílého úspěchu byla mladičká jedeadevadesátka Milan Kopecký (2+1), který se trefil dvakrát a to v minutě sedmadvacáté, dvaapadesáté a navíc ještě asistoval na branku Petra Kadlece.

Slavia asi nemá zájem o místo v elitní čtyřce zaručující výhodu domácího prostředí na úvod play off, tak asi uvažovali mnozí diváci po první třetině. Slavia totiž po nemastném neslaném výkonu první třetinu soupeři doslova darovala. Hrála bez nasazení, bez nápadu a když už se dostala do šance, stál jí v cestě specialista na Slavii, výborný Kamil Jarina. Postupně na něm vyhořeli jak David Hruška (0:58), tak třeba i Marek Tomica (9:23). Slavia do utkání nastoupila již s uzdraveným Patrikem Martincem, ale bez nemocného Michala Supa. První třetinu a celý zápas musela nakonec dohrát i bez Jakuba Klepiše, který byl na začátku 17. minuty po faulu na Kotrlu vyloučen na pět minut plus do konce utkání.

Už od začátku zápasu bylo jasné, kdo je na ledě pánem. Chemici zahrnuli Petra Fraňka Hned v úvodu utkání sprškou střel, stříleli doslova z každé pozice. Slávisté se naopak trápili, puk je neposlouchal a když už se dostali k nějaké střele, stál jim v cestě výborný Kamil Jarina, jako například ve 4. minutě, kdy stál Hruškovi tváří v tvář. Byli to Chemici, kdo v této části utkání tvořil hru, prostě hráči Litvínova byli v této fázi rozhodně lepší a až příliš snadno se dostávali do šancí. Jednu takovou ukončil například v šesté minutě rozhodčí pro postavení Kotrly v brankovišti. V té chvíli si asi oddychl i Petr Franěk, když se jej jeden z protihráčů snažil přehodit. Vůbec první desetiminutovka byla zcela v režii Chemiků, moc nechybělo, aby některá ze střel skončila za Fraňkovými zády. "Oni hrají v oslabení lépe, než v pěti," všiml si jeden z diváků a nutno přiznat, že nebyl daleko od pravdy. Slávisté vždy v oslabení hýřili nápady, ale jakmile začali hrát v pěti, jejich hra upadla opět do průměru. To, o co si Slavia celou první třetinu koledovala, nakonec přišlo. Droppa přesně nahrál Říhovi a ten v čase 8:58 z úhlu po ledě prostřelil Petra Fraňka - 0:1. Slávistické trápení podtrhl poté ve 12. minutě David Hruška, který spálil tutovku.

Ale že by to slávisté zabalili, to se ale říct nedalo, bojovali, ale jejich snaha byla jalová. Na brankáři Chemiků ztroskotali jak Milan Kopecký (13:15), tak i Novák, který nastřelil tyčku Jarinovy branky. A pak přišla smolná 17. minuta a faul Jakuba Klepiše na Jindřicha Kotrlu. Hráč Slavie byl za svůj prohřešek potrestán pěti minutami a vyloučením do konce utkání. Ale ani v oslabení nebyla Slavia zcela bez šancí. Například v čase 18:46 vybojoval aktivní Marek Tomica puk pro Milana Kopeckého, ale jeho bombu Jarina vytěsnil do ochranné sítě nad branku. Když už se zdálo, že Slavia konec třetiny přežije v oslabení přežije, udělal si Michal Trávníček ze slávistů slalomovou dráhu a v čase 19:15 přidal druhý gól hostů. Do šaten tak šli slávisté za nelichotivého stavu - 0:2.

Druhá třetina začala pokračující přesilovkou soupeře. V tu chvíli by si patrně na Slavii nikdo nevsadil ani zlámanou grešli. Obzvlášť poté, když se opět Chemici natlačili před Fraňkovu branku. Minutu a pět vteřin pokračující přesilovku z první třetiny za vyloučení Klepiše ale nakonec slávisté přestáli, ba co víc, byli to oni, kdo o sobě dal vědět. Jen co Slavia zformovala své řady, předvedl Michal Vondrka, jak v praxi vypadá důslednost. Sice nadvakrát, ale nakonec přece jen překonal brankáře Kamila Jarinu a načal tak v čase 21:51 velký návrat domácích do zápasu - 1:2. Ostatně Slavia už hrála tou dobou jako vyměněná. Ale ani soupeř se nevzdával. Například v čase 22:27 se vyznamenal Franěk, kdy rozštěpem zabránil puku v jeho cestě do branky poté, co obráncem Slavie sražená střela podstatně změnila směr. Slavii nastartovalo k většímu výkonu zejména vyloučení Jana Kloboučka, které domácí využili po 71 vteřinách. Nejprve první útok vystrašil rychlou kombinací brankáře Jarinu, později z druhé vlny střílí František Kučera po přistrčení Josefa Beránka do odkryté branky vyrovnávací gól - 2:2. Branka to byla navlas podobná té Vondrkově a pořádně zvedla sebevědomí červenobílých. Od té chvíle bylo na ledě jedno mužstvo. V čase 24:20 je vyloučen Viktor Hübl za držení a za padesát vteřin, v čase 25:10, se Slavia ujímá poprvé v utkání vedení. David Hruška dokonale oklamal nejen sám sebe, ale kromě Jariny i rozhodčí, kteří gól původně omylem připsali Tomicovi - 3:2. Pak přišla Fraňkova chvíle, v čase 25:38 zázračně kryl Říhovu dělovku.

Gólový účet druhé třetiny napomohl vylepšit Michal Vondrka, který v čase 26:56 podržel v útočném pásmu puk, přesně nahrál najíždějícímu Milanu Kopeckému, a ten se nemýlil - 4:2. Čtvrtá branka vyhnala z litvínovské svatyně Jarinu, jeho místo zaujal Michal Mařík. Slavia tak mohla hrát v poklidu, ale nehrála. Na ledě se citelně přitvrdilo. Dohrávaly se souboje u mantinelu, hrálo se dost nečistě. V čase 31:25 musel potyčku Angela Krsteva a Josefa Beránka ukončit až rozhodčí. Ten oba poslal na dvě minuty vychladnout na trestnou lavici. Zejména Krstev vypadal jako "Zorro mstitel" a evidentně se s verdiktem rozhodčích nemínil smířit. Během vyloučení obou hráčů se ale nic podstatného nestalo, snad jen David Hruška míchal pukem tak dlouho, až se z toho asi Maříkovi točila hlava. Za zmínku stojí také šance Michala Hreuse, kterou ale Franěk zlikvidoval.

To ale bylo až v čase, kdy se oba vyloučení vraceli do hry. Krstev ale zjevně neměl zájem hrát, spíše na ledě hledal Josefa Beránka. Kupodivu ale nešel Krstev sedět za napadení, na lavici také znovu zamířil Josef Beránek, který se asi podle rozhodčích měl nechat zabít, aby tak dokázal svoji nevinu. Při následující hře ve čtyřech se na ledě objevuje Marek Ivan, který se staví do cesty právě vracejícímu se Angelu Krstevovi. Následuje klasická bitka jeden na jednoho, z níž o poznání lépe vychází Marek Ivan, který si však za svůj výstup vysloužil dvě minuty a trest ve hře do konce utkání. Slavia však sehrála oslabení perfektně – soupeře k ničemu nepustila a neinkasovala. Tribuny nadšeně vyvolávaly Marka Ivana, lidé ve stoje mu dávali najevo svoje sympatie. Marek Ivan neudělal nic špatného, jen prostě vzal spravedlnost do svých rukou, nic víc, nic míň.

Třetí třetina začala šancí Chemiků, Říha však vystřelil pouze do Petra Fraňka. Také Slavia svou příležitost nevyužila, Mařík si udržel čisté konto i při šanci Aleše Krátošky. Hra se ale opět přitvrdila. Paradoxně po sérii nečistých zákroků soupeře šel na trestnou lavici Milan Kopecký, ale ani toto vyloučení nedokázal Litvínov potrestat. Nakonec přece jen útok Dlouhý – Kopecký – Vondrka zabodoval. Na konci 51. minuty se před Maříkem objevili Kopecký s Vondrkou, ale tento jejich první pokus Mařík ještě odrazil. Mladíci ale i přes důraznou osobku dotáhli akci do zdárného konce. Agilní Milan Kopecký dělovkou prostřelil Maříka - 5:2. Slavia byla rázem na koni: Hruškův dloubák však Mařík pokryl, Beránek poté nachází střelou Maříkovu náruč. Když už se zdálo, že stav 5:2 bude stavem konečným, zatáhl v 55. minutě Radek Dlouhý puk do útočného pásma, tam přihrál Krátoškovi, ten okamžitě Kadlecovi na modrou a excelentní slávistický střelec se nemýlil. Petr Kadlec prostřelil vše, co mu stálo v cestě a dal tak v čase 54:45 zápasu konečnou podobu - 6:2.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "První třetinu jsme začali trochu lehkovážně a Litvínov toho využil. Naopak se nám podařil vstup do druhé části. Vytvářeli jsme si šance, které jsme proměnili a zaslouženě vyhráli."

Pavel Hynek (Litvínov): "Odehráli jsme dobrou první třetinu. Ve druhé soupeř ale rychle otočil utkání a přestože jsme si poté vytvořili šance, dát branku jsme nedokázali. Třetí část už poté patřila domácím. Jindra Kotrla nedohrál utkání, protože musel být po faulu šitý a hlavně měl problémy s třísly."

Autor Michael MAREŠ, Jaroslav ANDRLE
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více