Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.2.2004

Repríza finále se nepovedla

51. kolo, úterý 24.2.2004, Pardubice - Slavia
Pardubice
6:1
2:0, 2:1, 2:0
Slavia

Branky: 3. Kolář (Průcha, Pácal), 15. Luža (Pištek), 33. P. Sýkora (Zábranský, Divíšek), 37. Kolář (Průcha, Koukal), 49. Průcha (Koukal, Kolář), 54. Dopita (Jaroslav Kudrna) - 35. Staněk (Červenka, Graňák). Rozhodčí: Homola, Husička - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:4, navíc Pištek - R. Dlouhý oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 8860.

Sestavy

Pardubice

A. Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Čáslava, Zábranský, Duben, Luža, Pácal - Jaroslav Kudrna, Dopita, Lubina - P. Sýkora, Divíšek, S. Procházka, - Razingar, Janecký, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha.

Slavia

Hronek (30.- 49. Z. Šmíd) - Houdek, Kučera, Graňák, Šulc, Braniš, Staněk, Drtina - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Kvapil, Sobotka, Tomica - Kukla, Červenka, Birner - Macháček, Jelínek, Dobiáš.

V repríze loňského finále se Slavia utkala v Duhové aréně s Pardubicemi. Za hosty nastoupilo v základní sestavě 13 juniorů. V pohledném utkání, které braly oba celky jako generálku na play off, byli nakonec úspěšnější domácí, kteří po brankách Koláře, Luži, Petra Sýkory, Průchy a znovu Koláře, vyhráli vysoko 6:1. Čestný úspěch Slavie zaznamenal v dvojnásobné přesilovce Ondřej Staněk.

Již od úvodního hvizdu bylo jasné, že dnešní "Repríza fnále" nebude taková jako všechny předchozí. V sestavě hostí totiž chybělo mnoho známých jmen, vlasně až na Hronka, Šmída, Kučeru, Graňáka, Staňka, Tomicu, Vondrku, Kopeckého,Dlouhého a Červenku všechna. Od úvodního hvizdu bylo také s podivem, že proslulá "Jižní tribuna" byla zamlklá. Na "Jihu" se nefandilo až do 10 minuty první třetiny a to na protest proti výkonům domácích borců v předchozích zápasech. Citelně oslabení hosté prohrávali již po 144 vteřinách hry, to když Průcha zpoza brány nalezl zcela volného KOLÁŘE, který nedal Hronkovi šanci - 1:0. Když po deseti minutách hry začala konečně "Jižní tribuna" fandit, dostali se do varu i někteří hráči a byla z toho další branka Pardubic. Vznikla tak, že v patnácté minutě LUŽA nahazoval na Hronka, kterému kotouč propadl přes lapačku do branky - 2:0. Slavia se do šancí dostávala spíše sporadicky, zatímco Moeller ohrožoval Hronka neustále. Jednu z velkých příležitostí měl Kudrna, ale nezkrotil Lubinovu prudkou přihrávku.

Druhá část začala v podobném rytmu jako ta první, junioři v sešívaných dresech nevěděli co na mnohem silnějšího a zkušenějšího soupeře vymyslet a tak především bránili. Hronka probudil nejvíce v minutě devětadvacáté tvrdou střelou do masky Ladislav Lubina. O tom jak trenéři Slavie pojali dnešní utkání nebylo pochyb, když přesně v jeho polovině opustil Hronek klec a na jeho místo nastoupil Šmíd. Chvíli po střídání brankářů měl velkou šanci Průcha, ale trefil jen dobře postaveného Šmída. Další akce Moelleru ve třiatřicáté minutě byla úspěšnější, to když byl na konci pardubické souhry v útočném pásmu Petr SÝKORA, který těsně před Šmídem zavěsil puk pod horní tyčku- 3:0. Ani ne minutu po třetí brance se strhla neuvěřitelná řež mezi domácím Pištěkem a hostujícím Dlouhým. Ani jeden z borců si nebral servítky, ale velké množství krve v obličeji útočníka Slavie ukázalo, kdo z této bitvy odešel jako vítěz. Oba rváči dostali pětiminutový trest a navíc bonus do konce utkání. Ještě byl potrestán Ladislav Lubina dvěma minutami za hrubost, když tam "ručně stručně" něco vysvětloval některému ze soupeřů. Když Lubinu přesně po půl minutě následoval na trestnou lavici za nedovolené bránění i Michal Sýkora, měli hosté možnost hrát po dlouhých 90 sekund s výhodou dvou mužů v poli. To, že přesilová hra pět na tři je téměř jistá branka, hosté potvrdili v minutě pětatřicáté, když se po ukázkové přesilovkové kombinaci trefil nekompromisním příklepem od modré Staněk - 3:1. Slavia se ale ze vstřelené branky moc dlouho neradovala, jelikož zanedlouho poté hrála v 6-ti. Tato skutečnost neunikla ani rozhodčím, kteří vyhlásili dvouminutový trest pro hráčskou lavici Slavie Praha. To, že Moeller přesilové hry také ovládá, ukázal v minutě sedmatřicáté Jan KOLÁŘ, který po dokonalé souhře jen dopravil kotouč do zcela prázdné branky hostí - 4:1.

Na začátku třetí části dávali domácí fans hlasitým pokřikem "Kladno, Kladno" jasně najevo, koho že si to přejí do čtvrtfinále pro své miláčky. Minutu po zahájení třetí třetiny se jako "blesk z čistého nebe" zjevil před Šmídem zcela osamocený Divíšek, ale Šmíd byl pozorný. Divíšek se asi nelíbil Dobiášovi, který jej podle mínění rozhodčích až příliš tvrdě atakoval u mantinelu a byl za to potrestán dvěma minutami. Pardubice opět ukázaly, že přesilové hry proměňovat umí. Tentokrát povedenou kombinaci zakončoval, po asistenci Koukala s Kolářem, Petr PRŮCHA - 5:1. Po obdržené brance odkulhal z branky Šmíd a mezi tyče se opět vrátil Hronek. Psala se padesátá minuta řádné hrací doby a na domácích hokejistech bylo jasně vidět, že toto utkání již pojali spíše jako šou. Doslova se bavili hokejem a hráli naprosto evidentně exhibiční utkání. Hokejová lehkost domácích vyústila v minutě čtyřiapadesáté v další branku. To Jiří DOPITA po přihrávce Jaroslava Kudrny svižným nahozením z pravé strany překonal Lukáše Hronka - 6:1. V průběhu celého utkání až na drobné výjimky to vypadalo, jakoby domácí "Půlkoně" hráli neustále přesilovou hru. Tomu také odpovídalo závěrečné skóre, ktaré jasně vyznělo pro domácí celek. Nezbývá než položit řečnickou otázku, co tímto tahem chtěl básník říci?

Ohlasy trenérů
Miloš Říha (Pardubice): Naši hráči utkání nepodcenili, i když přijelo takovéhle mužstvo plné juniorů. Mladíci jsou plni pohybu, a to někdy nedělá dobře starším hráčům, ale my jsme to zvládli velmi dobře. Utkání jsme brali jako poslední domácí přípravu na play off a snad se nám to až na pár chybiček vydařilo.

Vladimír Růžička (Slavia Praha): Zápas byl zcela v režii domácích, protože my jsme přijeli s omlazeným mužstvem. Pardubice ukázaly, že extralize suverénně vévodí a zaslouženě vyhrály. Měly utkání ve svých rukou, ale já jsem pyšný na ty svoje mladé hráče, protože nezklamali a nelekli se ani toho pekla, které diváci rozpoutali.

Autor Vojtěch Petrách & Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více