Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. srpna 2001

Nenápadný návrat

Naše hokejová Slavia zažila za více jak sto let své existence pěknou řádku kapitánů. Určitě by se v každé generaci našla minimálně jedna výrazná osobnost. Pro mě osobně je však nejúspěšnějším kapitánem všech dob Milan Antoš! Proč? Právě tento borec měl totiž na svém dresu ono pověstné kapitánské céčko, když jsme lítali po ledové ploše po vítězném utkání s Jindřichovým Hradcem jako smyslu zbavení, řvali do úplného ochraptění a pak až do rána slavili vytoužený postup do nejvyšší soutěže…

Pak však tento sympatický bojovník nebyl najednou pro náš tým dobrý a byl odejit. Pěkné časy zažil v Plzni, byl u skomírání kdysi slavné a neporazitelné Dukly Jihlava, aby se letos v létě prakticky potichu a bez velkého mediálního humbuku vrátil zpět do milovaného Edenu.

Po vítězném pohárovém utkání s Českými Budějovicemi ochotně odpověděl na pár dotazů:

Milane, vrátil ses po pár letech do známých prostor zde na Slavii, vzpomeneš si ještě na to všechno okolo postupu do ligy?
To víš, že jo, je to ještě hodně živý! Vždycky, když jdu do kabiny, tak to vidím jako před sebou a vzpomenu si na to.

Z té doby tady již moc lidí není, ale jedna výrazná osobnost ano. Je rozdíl mezi Růžičkou-spoluhráčem a Růžičkou-trenérem?
Já myslím, že ani ne. On se chová pořád stejně. Jak když hrál, tak i teď, když nás trénuje.

Přišel jsi z Plzně, typického obranářského týmu. Je rozdíl mezi přípravou tam a zde na Slavii, kde se přece jen hraje techničtější hokej?
No jasně, určitě to vidět je. Ten rozdíl je markantní právě pro tu plzeňskou důslednou obranu. My tady ve Slavii musíme dát minimálně tři góly na úspěch, v Plzni byly tři góly maximum.

Kolik branek bys chtěl letos v extralize dát, aby jsi byl se sebou spokojen?
To je těžký, já takhle neuvažuji. Hlavní je, aby se dařilo mužstvu jako celku, když bude pohoda, ty góly pak přijdou sami. A to je to nejdůležitější. Já budu pochopitelně moc rád, když těch gólů bude co nejvíce, ale přesný počet nevím.

Určitě se s hráči bavíte i o nadcházející sezóně. Jak si ji, bez ohledu na tradičně neskromné cíle vedení klubu, představujete? Čeho byste chtěli letos dosáhnout?
Každopádně je to play-off! To je faktický začátek všeho. Jak to pak bude vypadat, to se uvidí, to už je jiná soutěž. Ale postoupit do ní chceme a to z co nejlepšího místa, abychom začínali doma.

To by se určitě líbilo i nám, fanouškům. Vítáme tě tedy, Milane, zpět mezi slávisty a přejeme další vítězství v našem dresu.
Autor Karel Líbal
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více