Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.3.2004

Tři góly ve třetí třetině přinesly Slavii vedení v sérii

SF1, středa 17.3.2004, Sparta - Slavia
Sparta
1:4
1:1, 0:0, 0:3
Slavia

Branky a nahrávky: 1. Ton (Bartečko, Špilár) - 3. D. Hruška (Antoš, Beránek), 45. Krátoška (Tomica), 49. M. Kopecký (Klepiš), 55. Beránek (Sup). Rozhodčí: Husička, Turčan - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 9468. Stav série: 0:1.

Sestavy

Sparta

Bříza - Výtisk, Šrek, L. Procházka, Řezníček, Jan Hanzlík, Srdínko, od 50. navíc Sloboda - Ton, Špilár, Bartečko - Kratěna, Broš, Chabada - Ujčík, Šimíček, Tomajko - Šindel, od 50. navíc Vrbata, Dragoun. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Slavia

Franěk - J. Novák, D. Pojkar, Houdek, Kučera, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, Beránek, Antoš - Klepiš, P. Martinec, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Ivan, Krátoška, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

První semifinálové derby začlo nečekaně - Sparta proměnila v gól hned svou první akci, když rychlý útok zakončil po křížné přihrávce Petr Ton. Hruška ale po parádní kombinaci Beránka s Antošem zanedlouho vyrovnal a začínalo se od začátku. Ve druhé třetině visel gól ve vzduchu na obou stranách, Novák dokonce orazítkoval břevno, ale na změnu skóre se čekalo až do 45.minuty, kdy dal se štěstím svůj první gól v play-off Aleš Krátoška (gól byl původně připsán Tomicovi). Výsledek pak ještě pojistil střelou do růžku Kopecký (byl to jeho první bod v play-off) a svůj příspěvek přidal i kapitán Beránek. Domácímu týmu citelně chyběl útočník Marek, postižený virózou, nenastoupil ani slávista Kadlec. Spartě tak skončila série šesti domácích výher a Slavia bude ve čtvrtečním utkání usilovat o páté vítězství v play-off na ledě Sparty v řadě.

Utkání nezačalo pro Slavii vůbec dobře. Již ve 23.vteřině zápasu propálil slávistického brankáře Petra Fraňka sparťanský kanonýr Petr Ton a Sparta tak vedla 1:0. Sparta poté mohla zvýšit na rozdíl dvou branek, ale naštěstí pro Slavii Špilár na Fraňka nevyzrál. Hosté na sparťanský gól odpověděli rychle. Ve 3.minutě Beránek nahrál za Břízovu branku Antošovi, ten bekhendem našel před sparťanskou svatyní Davida Hrušku, který srovnal stav utkání na 1:1. V 5.minutě prověřil Fraňkovu pozornost Bartečko a o minutu později si vyrazil na výlet do slávistického obranného pásma Tomajko, který se pokusil slávistického brankáře překonat bekhendovou střelou. Tomajko však proti Fraňkovi neuspěl. Na opačné straně obránce červenobílých Kučera prostrčil na rozjetého Kopeckého, který se pokusil propálit brankáře Břízu. Kopecký ale nechal vyniknout sparťanského gólmana.

V 9.minutě se pokusil rozjásat slušně zaplněné tribuny T-Mobile Arény ex-slávista Viktor Ujčík. Jeho „golfák“ však brankář Franěk vyrazil levým betonem. Ve 13.minutě se ocitli v situaci dva na jednoho Sup s Martincem. Druhému jmenovanému ale v rozhodující chvíli utekl puk. Ve 14.minutě Vondrka od pravého mantinelu vypálil puk na Břízu. Tomu kotouč vypadl a odkutálel se ven z brankoviště. V 16.minutě bylo zle na slávistické straně. Šimíček z rohu přihrál osamocenému Hanzlíkovi. Franěk jeho střelu vykryl a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ze začátku druhé třetiny trefil Antoš masku sparťanského brankáře Břízy. Pak Sparta dostala možnost přesilové hry, když si na trestnou lavici šel sednout slávista Dlouhý. Sparta však byla v přesilovce bezzubá a nedokázala se usadit ve slávistickém obranném pásmu. Ve 25. minutě Marek Tomica přihrál Marku Ivanovi, ale ten ani nadvakrát nedokázal propálit brankáře domácích. Ve 27. minutě obkroužil slávistickou branku Tomajko, ale Fraňka nepřekonal ani on ani dorážející Viktor Ujčík.

Ve 28. minutě nepropálil zblízka brankáře Břízu Kopecký. I Slavia dostala možnost přesilové hry a počínala si lépe, než předtím domácí celek. Nejprve Beránkovi vypíchl v rozhodující chvíli puk Bartečko a pak se prezentoval tvrdou ranou obránce Novák. Sparta však přesilovku přestála bez úhony. Ve 32.minutě vypálil od modré Procházka a před brankou Slavie nebezpečně tečoval Broš. O pět minut později se střelou od mantinelu pokoušel překonat Břízu Vondrka. Bez úspěchu. Ve 38.minutě Kučera od modré namířil puk do vřavy, kde stál Marek Ivan, ani to však ke gólu nevedlo.

Třetí třetina začala šancí slávistického bojovníka Milana Antoše, který se dostal před sparťanskou brankou k odraženému puku. Antoš však odkrytou Břízovu branku netrefil. Slavia se mohla radovat v čase 44:18. Tomica přenechal puk na modré Krátoškovi. Jeho ránu si srazil do branky Bartečko a Slavia vedla 2:1. O pár chvil později si šel na trestnou lavici sednout slávista Kuntoš. Sparta si v přesilovce nevytvořila žádné šance a Slavia tak v pohodě přežila další oslabení. Ve 46.minutě byl ve středovém kruhu sražen slávista Michal Vondrka, který na tento souboj bude mít památku v podobě několika stehů na pravém obočí. Ke konci 48.minuty se Slavia mohla potřetí radovat. Z brejku se pod břevno Břízovy svatyně ukázkově trefil Milan Kopecký a Slavia vedla 3:1.

V 52. minutě pak Jan Novák střílel od modré na Břízu. Ten jeho ránu vyrazil k Milanu Antošovi, který ale na gólmana Sparty nevyzrál. Slávistické vítězství zpečetil v 54.minutě kapitán Beránek, jemuž předložil přihrávku na zlatém podnose Sup a kapitán hostí se z pozice mezi kruhy nemýlil – 4:1. Po zbytek utkání se již Sparta nedokázala dostat do šance a Slavia tak mohla slavit své vítězství na sparťanském ledě 4:1, kterým se ujala v semifinálové sérii vedení 1:0.

Ohlasy trenérů
Alois Hadamczik (Sparta Praha): "Důležitým momentem utkání bylo, že jsme brzy inkasovali na 1:1. Pak byla hra vyrovnaná a dlouho se čekalo, kdo dá druhý gól, protože ten bude mít navrch, což se také nakonec stalo. S jedním vstřeleným gólem se většinou vyhrát nedá. Příště se musí útočníci více tlačit před branku, i když je pravda, že Slavia hrála v obraně dobře."

Vladimír Růžička (Slavia Praha): "Očekávali jsme, že to bude boj, což se potvrdilo. I přesto, že jsme brzy inkasovali, bylo utkání dlouho opatrné. Od druhé části jsme začali Spartu trochu přehrávat a vytvářet si šance, které však měl i soupeř. Spadlo nám to tam ale až ve třetí třetině. Kadlec nenastoupil, protože se před zápasem necítil dobře. Nemělo cenu riskovat, že by se mu něco stalo, i když podle lékařských vyšetření je v pořádku."

Autor Radek Vokál, Jan Beneda
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video