Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. dubna 2004

Kompletní informace pro návštěvníky finále v Sazka Aréně

V neděli a pondělí zažije vysočanská Sazka Aréna první velkou akci - třetí a čtvrtý finálový zápas Tipsport extraligy. Případný šestý finálový zápas by se hrál v sobotu. Přinášíme v kostce aktuální informace pro fanoušky, kteří chtějí navštívit finálová utkání v Sazka Aréně.

Článek byl aktualizován ve středu v 18:00, dodatečné informace poskytl tiskový mluvčí společnosti Bestsport pan Jan Vala a tyto informace jsou označeny modře.

Další aktualizace proběhla ve čtvrtek ve 12:00, nové informace od tiskového mluvčího Bestsportu pana Valy a obchodního manažera Slavie pana Blažka jsou označeny zeleně.

Vstupenky

Utkání jsou vyprodána. Info o vstupenkách jsme proto umístili na konec článku.

Orientace ledové plochy

Střídačky se nacházejí na jižní straně Sazka Areny, mezi sektory 111-113. Brankář Slavie bude v 1. a 3. třetině právě na této západní části hřiště. Střídačka Slavie bude u sektoru 113, tedy blíže sektoru Fanklubu Slavie.

Jak na hokej?

Informace o přístupu k Aréně MHD a automobilem včetně parkování naleznete v jiném článku.

Klub a provozovatel Arény žádá fanoušky, aby se dostavili ve vlastním zájmu nejlépe dvě hodiny před zápasem. Důvodem jsou nezbytné bezpečnostní prohlídky všech návštěvníků, očekávaná velká návštěva a také fakt, že se jedná o novou, rozlehlou a pro fanoušky neznámou halu.

Aréna bude otevřena fanouškům od 15:00.

Bezpečnostní prohlídky

Každý příchozí bude muset podstoupit přísnou bezpečnostní prohlídku podobnou těm, jaké se provádějí na letištích. Bezpečnost Arény a jejích návštěvníků je záležitostí provozovatele Arény a smluvního partnera Group 4 Falck, nikoliv klubu HC Slavia Praha. Každý návštěvník projde detektorem kovu a rentgenem a pokud bude mít zavazadla, bude je muset předložit k nahlédnutí. Pro vstup budou platit stejná pravidla jako při mistrovství světa v ledním hokeji. Do arény nebude dovoleno vnášet jakýkoli alkohol, drogy, toxické a omamné látky, jídlo, nápoje, láhve, natlakované obaly, včetně větších parfémů, deštníky, nádoby, plechovky, sklo, politické a reklamní materiály, zbraně a jiné nebezpečné předměty, stejně jako objemná zavazadla. Zvlášť pořadatelé upozorňují na skutečnost, že do arény nebude možné přinášet jakákoli datová, obrazová nebo záznamová zařízení, včetně fotoaparátů.

Nedoporučujeme příchod s notebookem, discmanem a podobnými zařízeními, není dovolen například dalekohled (ani malý). Naopak vstup s mobilními telefony vybavenými fotoaparátem JE povolen. Menší zavazadlo (taška, kabelka, batůžek) problémem nejsou, ale návštěvník musí počítat s důkladnou kontrolou obsahu tohoto zavazadla. S většími zavazadly (např. krosny, objebné batohy, velké sportovní tašky, kufry apod.) vstup do arény není dovolen.

Obecně lze říci, že jsou zakázány jakékoliv potenciálně nebezpečné předměty, které by mohly být teoreticky vhozeny na ledovou plochu, které by mohly ohrozit ostatní návštěvníky nebo ve kterých by teoreticky mohlo být do Arény pronešeno něco nebezpečného. Úschovny v Sazka Aréně nejsou, proto s sebou prosím problematické předměty vůbec neberte.

V Sazka Aréně nejsou (zatím) k dispozici ani šatny, takže vše, v čem diváci přijdou, si s sebou vezmou na tribunu.

Fanouškovské potřeby: dřevěné řehtačky jsou dovoleny, bubny též (pro majitele vstupenky do "kotle"; buden bude zrentgenován). Jakékoliv násady na vlajky dovoleny nejsou, stejně jako tlakové houkačky a sirény. Otázka prskavek se ještě bude řešit. Aktualizace čtvrtek večer: Malé trumepty na dechový pohon povoleny jsou. S bubnem budou fanoušci vpuštěni jen do sektoru pro fanklub. Se zdravotními pomůckami, jako jsou naslouchátko do ucha nebo berle (pokud jejich majitel nebude schopen se bez nich pohybovat a bude vlastnit příslušný zdravotní průkaz), by problémy při vstupu být neměly. Nicméně v rámci bezpečnostních prohlídek budou i tyto zdravotní pomůcky rentgenovány a prověřeny, aby měla ochranka jistotu, že v nich není cokoliv ukryto.

Jak bylo uvedeno, bezpečnostní opatření budou maximálně přísná. Návštěvníkům jistě přijde, že je to zbytečné, ale firma Bestsport i HC Slavia Praha prosí všechny fanoušky o pochopení těchto opatření. Nejsou samoúčelná, jejich důvodem je to, že vysoká koncentrace lidí (17 tisíc) v uzavřeném prostoru moderní haly je ideální příležitostí pro případný teroristický útok, ke kterému v dnešní době může dojít skutečně kdekoliv na světě - viz nedávné události z Madridu. Právě tyto přísné kontroly mají za cíl, aby se do Arény nepodařio dostat nikomu, kdo nemá čisté úmysly, a aby bylo možné zaručit všem návštěvníkům Arény pokud možno co nejvyšší pocit bezpečí.

Další důležitou informací je, že každý návštěvník bude mít v hledišti přístup POUZE do sektoru, na který má vstupenku, nikam jinam.

Doporučujeme též k přečtení návštěvní řád Sazka Areny: http://www.sazkaarena.cz/pg.php?id=M02S06A00

Máte otázky?

V sekci PTEJTE SE jsme zřídili novou sekci určenou pro otázky a odpovědi týkající se finálové série v Sazka Aréně. Ta bude aktualizována několikrát denně, podle toho, jak budeme znát odpovědi na vaše otázky.

Prosíme vás také, abyste si před položením otázky pročetli již dříve položené (zodpovězené i nezodpovězené) otázky a ptali se jen na to, co se v sekci dosud neřešilo. Duplicitní otázky a také většina otázek, které již byly zodpovězeny v článku nebo dříve, budou pro zpřehlednění rubriky smazány. Děkujeme za pochopení.

Rubrika "ptejte se" není též určena pro stížnosti fanoušků. Je určena pouze pro pokládání otázek, které ještě nebyly řešeny. Web hc-slavia.cz pouze informuje, jinak nemáme možnost prodej vstupenek ani další skutečnosti ovlivnit. Děkujeme, že tento fakt respektujete.

Schéma arény

Velké schema - otevřít zde



Foto: Michael Mareš


Zdroj informací pro tento článek: Jan Vala, tiskový mluvčí Bestsport, a Mgr. Ladislav Blažek, obchodní manažer HC Slavia Praha. Článek zpracovává a na otázky odpovídá (není-li uvedeno jinak): Radek Vokál, eSports.cz


Vstupenky

Ceny vstupenek

Některé sektory budou blokovány pro potřeby Sazky, pro potřeby BPA a partnery extraligy, pro partnery HC Slavia Praha a pro potřeby klubu. Vstupenky, které půjdou do volného prodeje, jsou rozděleny na tři skupiny:
  • Vstupenky pro členy fanklubu do sektorů 117 a 118 stojí 50 Kč
  • 3500 vstupenek z "horších" míst (horní řady) v horní části hlediště stojí 100 Kč
  • "lepší" místa (prvních 9 řad) v horní části hlediště a sektory v dolní části hlediště stojí 200 Kč.

    Studentské slevy ani slevy pro děti se neposkytují. Každý návštěvník utkání bez ohledu na věk musí mít vstupenku na vlastní místo. Platí to tedy i pro děti libovolného věku.

    Které sektory nejdou do volného prodeje?

    Do volného prodeje nepůjdou například klubová sedadla nebo skyboxy, sedadla vyblokovaná pro partnery HC Slavia Praha a Skanska CZ, místa pro fotografy a novináře, podle zvláštního režimu budou distribuovány i vstupenky pro fanoušky hostujícího týmu nebo pro majitele permanentek a členy fan klubu HC Slavia Praha.

    Kdy začne předprodej?

    Předprodej vstupenek na oba zápasy začne na terminálech Sazka v pátek v 5:00 (v pět hodin ráno). "Je to již definitivní hodina," potvrdila informaci ve čtvrtek po poledni zástupkyně společnosti Sazka.

    Doporučujeme tedy navštívit terminály v trafikách a na čerpacích stanicích. Přehled všech terminálů není k dispozici, ale jejich síť je velice hustá, takže doporučujeme rozhlédnout se po vašem okolí.

    Přehled sběren Sazky je na této stránce. Jedná se ale jen o sběrny, nejsou tam například čerpací stanice.

    Kde se budou prodávat?

    Vstupenky se budou prodávat od pátku po celé republice na všech terminálech akciové společnosti Sazka.

    Terminálů Sazka je v celé České republice přes sedm tisíc, nacházejí se například na poštách, v některých prodejnách tabáku, v některých barech a restauracích nebo na vybraných čerpacích stanicích. Jsou označeny logem SAZKA a jsou to všechna místa, kde si můžete podat sázenku Sportky.

    Vzhledem k tomu, že prodej bude probíhat prostřednictvím online systémů, není zatím technicky možné vstupenky prodávat přímo na stadionu v Edenu.

    Internetový prodej vstupenek pro finále spuštěn nebude.

    Vstupenky není možné zakoupit přímo v Sazka Aréně.

    Důležité upozornění: Klub HC Slavia Praha NEPŘIJÍMÁ objednávky na vstupenky ani na telefonním čísle, ani emailem, ani osobně. Informace o údajných rezervacích lístků na Slavii, které vyšly v některých denících, se nezakládají na pravdě. V kompetenci Slavie jsou pouze vstupenky pro členy fanklubu, pro držitele permanentek a pro vozíčkáře (informace viz níže)

    Jakým způsobem bude probíhat prodej u terminálů?

    Pravidla pro prodej vstupenek na finále jsou stejná jako při předprodeji lístků na mistrovství světa v ledním hokeji.

    ID zápasů: neděle - 150 11 00, pondělí 150 11 01.

    • Zájemce sdělí obsluze terminálu požadavek, termín utkání (neděle nebo pondělí) a požadovanou cenovou kategorii (100 nebo 200 Kč).
    • Na základě požadavku obdrží vytištěný návrh vstupenky (doklad terminálové rezervace), který platí nejbližších 20 minut.
    • Pokud souhlasí a zaplatí příslušnou hotovost, obsluha mu vytiskne vstupenku. V opačném případě bude rezervace zrušena a sedadlo uvolněno pro další prodej.
    • Centrální systém bude objednávky přijímat v takovém sledu, v jakém budou na terminálech podávány, přičemž zákazníkovi nabídne nejvýhodnější volná místa v požadované cenové kategorii.

    Při objednávce vstupenek by mělo stačit obsluze sdělit, že máte zájem o vstupenku na Slavii na nedělní nebo pondělní zápas. ID obou zápasů bychom měli zveřejnit ještě v průběhu čtvrtka.

    Každý zájemce si může koupit maximálně 5 vstupenek, přičemž vybrat si může cenovou kategorii, nikoli místo do konkrétního sektoru. Uvedená informace se týká prodeje na on-line terminálech. O způsobu vstupenek, které distribuuje HC Slavia Praha, informujeme níže.

    Z výše uvedeného vyplývá, že zákazník nemá možnost zvolit si konkrétní sektor. Má jen možnost zažádat o cenovou kategorii a poté nabídku systému přijmout nebo odmítnout. "Uznáváme, že tento způsob prodeje není pro fanoušky ideální, ale terminály Sazka nákup konkrétního zatím bohužel neumožňují. Náš prodejní systém ale budeme samozřejmě nadále zdokonalovat, takže od podzimu by to již mělo být možné," vysvětlil mluvčí společnosti Bestsport pan Jan Vala.

    Vzhledem k očekávanému obrovskému zájmu o vstupenky by měl fanoušek považovat v dané situaci za úspěch, pokud se mu vůbec podaří vstupenku do Arény na finále získat.

    Upřesnění limitu: jeden kupující si může během jedné operace zakoupit maximálně pět vstupenek na jedno utkání. Pokud poté uskuteční druhou operaci, může zakoupit dalších pět. Vstupenky objednané v rámci jedné operace by měly být pohromadě, ale pokud zákazník podá o chvíli později další žádost, je nepravděpodobné, že by mu systém (vzhledem k počtu 7400 terminálů) přidělil hned vedlejší místa.

    Prosíme fanoušky, aby tento nepříjemný fakt vzali na vědomí, není v současné době v silách akciové společnosti Sazka způsob prodeje upravit. Ještě jednou zdůrazňujeme, že klub HC Slavia Praha rezervaci ani prodej vstupenek nezajišťuje.

    Nehrozí kolaps terminálů kvůli předpokládanému zvýšenému náporu zájmu o vstupenky?

    Jan Vala, tiskový mluvčí společnosti Bestsport: "Věříme, že nikoli, protože prodejní systém prošel při předprodeji vstupenek na mistrovství světa v ledním hokeji ostrou zkouškou, přičemž je neustále zdokonalován. Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti ovšem předpokládáme, že vstupenky budou znovu vyprodány ve velmi krátké době a že se nám bohužel nepodaří uspokojit všechny zájemce."

    Vstupenky pro majitele permanentek

    Majitelé permanentních vstupenek k sezení budou mít vyhraženy sektory 101, 102 a 103, které zahrnují cca tisíc míst. Majitelé permanentek k stání si mohou zakoupit vstupenky do sektorů 117 a 118, tedy do sektorů, kde bude fanklub.

    Majitelé permanentek si mohou přijít vstupenky vyzvednout do Edenu k paní Kučerové (podobně jako před čtvrtfinále a semifinále), a to v pátek od 17 do 20 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. Vstup je vrátnicí v Edenu. Na jednu permamentku je možné zakoupit jednu vstupenku, a pokud nejde o člena fanklubu, pak stojí vstupenka 200 Kč.

    Vstupenky pro fankluby

    Fanklub Slavie má vyhrazeny sektory 117 a 118 - za brankou Slavie (v 1. a 3.třetině). V sektorech jsou sedadla, nad nimi je plošina pro cca 60 fanoušků k stání (původně jeden ze sektorů pro vozíčkáře), na které bude prostor pro bubeníky. Celý prostor pro fanklub Slavie čítá přibližně 200 míst. Schema arény naleznete níže.

    Zájemci z řad aktuálních členů fanklubu, pište na fanklub@hc-slavia.cz váš zájem o vstupenku. Do sektoru půjdou též majitelé permanentek k stání, takže je možné, že se nedostane na každého. Fanklubáci - pište, rozhoduje rychlost.

    Členové fanklubu mají nárok na vstupenku za 50 Kč, rezervovat si je můžete na emailu fanklub@hc-slavia.cz nebo telefonu 608 633 383 u předsedy fanklubu Jana Čekala. Distribuce vstupenek pro členy fanklubu bude probíhat v neděli, resp. v pondělí před zápasem před Sazka Arénou.

    Do sektorů 117 a 118 budou vpuštěni pouze držitelé vstupenek do těchto sektorů (fanklub a permanentky k stání). Na zlevněné vstupenky za 50 Kč mají nárok pouze členové fanklubu HC Slavia Praha.

    Další rezervované sektory

    Zástupci Zlína byli již o podrobnostech ohledně vstupenek pro své fanoušky informováni. HC Hamé má rezervován sektor 111.

    Původní úmysl umístit "kotel" hostí za druhou branku není možné zrealizovat. "Vzhledem k tomu, jak narychlo se o přesunutí finálové série do Sazka Arény rozhodlo, nestačíme již v prostoru za brankou, kde bylo pódium, znova postavit tribuny pro fanoušky. Proto se vstupenky do tohoto prostoru prodávat nebudou a proto byl sektor hostí umístěn za střídačku HC Hamé," vysvětlil Jan Vala.

    Kromě sektorů 117 a 118 pro příznivce Slavie, sektorů 101, 102 a 103 pro majitele permanentek k sezení a kromě zlínského sektoru 111 nejsou už žádné další sektory rezervovány pro fanoušky Slavie nebo Zlína - všechny zbylé sektory určené pro volný prodej budou k dispozici POUZE PŘES TERMINÁLY SAZKA, přičemž, jak bylo uvedeno výše, není u terminálu technicky možné zakoupit lístek do konkrétního sektoru. Z tohoto důvodu budou fanoušci, kteří se nedostanou do výše určených sektorů, rozmístěni v podstatě náhodně po hledišti.

    Z výše uvedené tak plyne (časté otázky fanoušků), že pokud mají větší skupiny fanoušků nebo dokonce celé "autobusy" zájem vyrazit na hokej a sedět pohromadě, pak není jiná možnost, než zkusit štěstí u terminálů.

    Informace pro vozíčkáře

    Na finálové utkání bude k dispozici 32 vstupenek pro vozíčkáře a 32 vstupenek pro jejich doprovod. Zájemci o tato místa, pište prosím na sekretariát klubu paní Tiché - klub@hc-slavia.cz, případně volejte na číslo 267311417. Zde si můžete místo rezervovat a domluvit se na vyzvednutí vstupenky (zřejmě v průběhu pátku). Při vyzvednutí vstupenky je nutné předložit příslušný zdravotní průkaz.

    Prosíme, aby tyto kontakty byly použity pouze vážnými zájemci z řad vozíčkářů. Na uvedeném telefonu a emailu NEJSOU poskytovány žádné další informace ohledně vstupenek, ani žádné rezervace. Děkuejeme za pochopení.

    Informace pro novináře - akreditace

    Akreditace novinářů zajišťuje HC Slavia Praha - je třeba zaslat faxem nebo emailem (klub@hc-slavia.cz) akreditaci. V aréně bude k dispozici 79 míst pro novináře a 19 míst pro fotografy. Pro novináře jsou vyčleněna zvláštní místa pod televizními kabinami, tj. nad středem hrací plochy bezprostředně nad patrem skyboxů. Fotografové obsadí dolní řady sedaček v sektoru 101 (prostřední sektor za časoměřiči).

    Pro vstup fotografů budou platit přísnější pravidla, o kterých budou akreditovaní fotografové informováni (připravte se například na bezpečnostní prohlídku vašich fotoaparátů prováděnou odborníky). Všichni akreditovaní novináři pak budou muset být vybaveni magnetickou kartou s fotografií. Proto akreditované novináře žádáme, aby se k utkání dostavili nejlépe dvě hodiny před začátkem zápasu.

    Autor Tisková zpráva
  • Nepřehlédněte
    A-TÝM 15.4.2024

    Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

    Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

    Číst více
    OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

    Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

    Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

    Přehrát video
    OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

    Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

    Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

    Přehrát video
    OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

    Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

    Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

    Přehrát video