Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
13. září 2001

Marek by si rád skočil s padákem

Marek Tomica (20), mistr světa do 20-ti let, juniorský mistr ligy a velká slávistická naděje, se dnes zpovídal do našeho redakčního bloku.

Gratuluji k vítezství nad Pardubicemi. Mohl by jsi ten zápas slávistickým fanouškům ještě trošku přiblížit?

Děkuji. V prvních deseti minutách jsme byli lepším týmem, pak ale přišla řada vyloučení a my se dostali pod tlak, který si Pardubice udrželi až do konce třetiny. Přesilovky a oslabení vůbec ovlivnili celý zápas. Ve druhé a třetí třetině byla hra vcelku vyrovnaná, v závěru třetí třetiny se obě mužstva soustředila na zisk bodu a následné prodloužení. V tom jsme byli úspěšnější my.

V pátek hostíme Litvínov, v neděli pak Vítkovice. Který ze soupeřů se Ti zdá silnější a jaký je váš cíl co se týče bodového zisku?

Oba zápasy hrajeme doma, před našimi fanoušky, takže cíl je jednoznačný - vyhrát oba zápasy. Síla obou týmů je vyrovnaná. Litvínov má řadu mladých bojovných hráčů, Vítkovičtí mají naopak velice zkušený tým.

Chtěl by jsi něco vzkázat fanouškům před víkendovými boji?

Přijďte na hokej, přijďte nás povzbudit. Před zaplněným burácejícím hledištěm se nám hraje mnohem lépe než před poloprázdnými tribunami. Role publika je skutečně neocenitelná, může být dalším slávistickým hráčem.

Máš vyhraněný názor na to, kdy odejít do NHL?

Nemám. Pokud by přišla zajímavá nabídka, nejspíše bych jí vzal. Velkou výzvou je pro mě samozřejmě také reprezentace. Dostat se do ní je však v současné konkurenci velice těžké. Zatím se tedy plně soustředím na dobré výkony ve Slavii, neboť pro výkonnost jednotlivce je samozřejmě důležité jak šlape tým, zda se hraje "nahoře" nebo "dole".

Jaký je Tvůj pohled na trenéra Růžičku?

On má férový přístup ke všem hráčům, jak mladým, tak starým. Dokáže s každým na rovinu promluvit a nedělá mezi námi rozdíly, což velice oceňujeme. Samozřejmě po nás po všech vyžaduje, abychom na 100 procent plnili jeho pokyny.

Jaký cíl si stanovila Slavia v tomto ročníku a jaké umístění by jsi bral Ty?

Cíl je jasný, probojovat se do play-off. A poté co nejdále to půjde.

V Edenu se změnila velikost kluziště. Jak se Tobě ta úprava líbí?

Na podobnou velikost kluziště jsem zvyklý již z Jihlavy, kde jsem dříve působil. Určitě přibude osobních soubojů. Věřím, že užší hřiště bude naší domácí výhodou.

Kdyby jsi měl neomezené finanční prostředky, jaké další úpravy by jsi v Edenu provedl?

Asi bych předělal všechny tribuny k sezení, to by ale znamenalo snížení kapacity. Jinak co se týče našeho zázemí, to je úplně perfektní, tam není třeba nic měnit.

Chtěl bys jednou být nejlepším hokejistou na světě?

Kdo by nechtěl? Ze všeho nejdůležitější je ale zdraví. Za to bych tenhle titul nikdy neměnil.

Jak trávíš volný čas?

Chodím do kina, brouzdám po internetu, rád se podívám za sourozenci do Malého Beranova. Taky si rád zahraji hry na PC. Mými nejoblíbenějšími jsou fotbal a Formule 1. Někdy trávím volný čas četbou knih. Rád bych si zalyžoval, ale za poslední dva roky jsem se k tomu vůbec nedostal. A ještě jednu touhu bych si rád splnil - skok s padákem.

Jaké byly Tvé dětské sny? Chtěl jsi být popelářem nebo prezidentem?

Já takovéhle sny ani snad neměl. Počkat...už si vzpomínám, když mi byli tak tři nebo čtyři roky, chtěl jsem být kytaristou. Měl jsem doma takovou maličkou kytaru se čtyřmi strunami a nu tu jsem v jednom kole brnkal.

Doprovází Tě přítelkyně na zápasy? Nedoprovází, neboť v současné době žádnou nemám
(Děvčata nezahálejte, u Marka máte stále šanci :-) - poznámka red.)

Co pudí hokejisty nechat si dobrovolně vyrážet zuby, pařit se pod helmou, nechat sebou tlouct o mantinel?

Je to vzrušení ze hry, ten adrenalin v krvi. Kdo hokej nehrál, nikdy tohle nepochopí.

Děkuji za rozhovor

Taky děkuji.
Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více