Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.9.2001

Ozdobou byli gólmani

3. kolo, neděle 16.9.2001, Slavia - Vítkovice
Slavia
2:1p
0:0, 1:1, 0:0 - 1:0
Vítkovice

Branky: 30. Branda (Hejda), 65. Hejda (Branda) - 28. Kaděra (Krayzel). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:10. Využití : 1:1. Diváků 2735. Třetiny : 0:0, 1:1, 0:0 - 1:0

Sestavy

Slavia

Málek - Kadlec, Novák, Hejda, Snopek, Martínek, Pojkar, Sláma - Ujčík, Beránek, Hübl - Branda, Alinč, Antoš - Sup, Rousek, Matějovský - Šaffer, Klobouček, Tomica

Vítkovice

Trvaj - Škuta, Philipp, Jurečka, Galvas, Výtisk, Zápotočný, Seman - Moravec, Krayzel, Procházka - Kaděra, Melenovský, Selingr - Tomášek, Štraub, Pavelek - Padělek, Ivan, Krenželok.

Ve svém prvním domácím utkání porazila Slavia gólem Hejdy v prodloužení Vítkovice 2:1. Ozdobou byli oba gólmani, jež byli zaslouženě vyhlášeni nejlepšími hráči svých mužstev. Zápas sledovalo 2735 diváků.

Výborné utkání s maximálním nasazením sledovalo v Edenu 2735 diváků. Slavia v něm hostila ambiciózní Vítkovice. Po 60 minutách byl stav nerozhoný 1:1. Těsně před koncem prodloužení urval 2 body pro domácí obránce Hejda.

Po rozlučce s Ladislavem Blažkem a minutě ticha za oběti teroristického útoku v USA začal zápas, jehož návštěvu fanoušci nemohli litovat. V první třetině byla aktivnější Slavia. Šance se rodily zejména při přesilovkách. Největší příležitost měl v 7. minutě Ujčík, ale přestřelil. Minutu před první sirénou mohl otevřít skóre Alinč, ale Trvaj se vyznamenal.

Druhá část začala možností Supa. Hned z protiútoku ohrozil Málka Kaděra. Po následném vyloučení Pavelka si Slavia vytvořila drtivý tlak, ale Trvaj puk za svá záda nepustil. To Vítkovice naložili s přesilovkou lépe. Ve 27. minutě našel Krayzel Kaděru a ten nekompromisní střelou poprvé rozvlnil Málkovu síť. Slavia naštěstí brzy srovnala. Při další přesilovce se prosadil Branda.

I v závěrečné dvacetiminutovce byli domácí aktivnější. Kuriózní situace nastala ve 49. minutě, kdy vítkovický brankář opustil branku, ačkoliv bylo avizováno vyloučení Kaděry. Tlak Slavie se stupňoval, ale Trvaj zářil. Naopak 45 sekund před koncem mohl domácí fanoušky rozesmutnit Padělek. Naštěstí měl Málek dobře postavené tyče.

Stav 1:1 platil tedy i po 60. minutách a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm Slavii očividně docházely síly a na Málka se valil jeden útok za druhým. Ten však dokazoval, že právem obléká reprezenační dres. Nejvíce se vyznamenal při sólu Melenovského. Jeho zákrok patřil do kategorie snů. 18 sekund před koncem, kdy se již všichni smiřovali s bodem, neudržel Trvaj Brandovu střelu a Hejdova dorážka skončila v síti. Nejlepšími hráči utkání byli poté zaslouženě vyhlášeni oba gólmani.

Podrobný popis zápasu najdete rovněž v záznamu našeho on-line přenosu.
Ohlasy trenérů
Kamil Konečný: "Myslím, že na začátek sezony se hrál vynikající zápas s množstvím šancí na obou stranách, Slavia jich měla trochu víc. Ta remíza po normální hrací době byla asi spravedlivá, v prodloužení nás Slavia potrestala za nevyužité šance."

Vladimír Růžička: Tak já souhlasím s kolegou, hrálo se utkání opravdu vrcholné kvality, skoro jako v play-off, vysoce taktické a bojovné. Málek nás v prodloužení dvakrát výrazně podržel a my jsme pak dali vítězný gól. Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy jsme nevyužili přesilovky, v poslední třetině to již bylo o taktice.
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více