Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. srpna 2004

Na Spartě další zápas přípravy

P r a h a - Zajímavé utkání čeká v úterý pražské diváky. V přípravě podruhé se letos potkají oba rivalové, Sparta a Slavia. Jejich první vzájemný duel přinesl celkem 155 trestných minut, pět gólů a vítězství Sparty. Šanci na odvetu budou mít slávisté od 17 hodin v holešovické T-Mobile Aréně. Hokejisté Slavie by už potřebovali zabrat, zatím v přípravě vyhráli jen jeden z pěti zápasů (venku nad Litvínovem), navíc v minulém týdnu prohráli všechny tři zápasy doma.

V uplynulém ročníku Tipsport extraligy se oba týmy střetly v nejvyšším možném počtu zápasů. V jedenácti duelech se pětkrát radovala Slavia, čtyřikrát Sparta a dva zápasy skončily nerozhodně. V semifinále play-off dokázali Vršovičtí proti Spartě otočit nepříznivě se vyvíjející sérii z 1:3 na 4:3 a postoupili tak do finále, kde podlehli celku ze Zlína.

Změny ve Spartě

Hlavní změna se stala na trenérském postu, duo Hadamczik – Konečný nahradil bývalý kouč reprezentace Slavomír Lener, na postech asistenta mu budou pomáhat sparťané – srdcaři a bývalí výborní hokejisté Leo Gudas, David Volek. Do realizačního týmu patří ještě kondiční trenér Marian Jelínek. Městský rival tradičně přes léto posiloval. Mezi nováčky ve sparťanském dresu se objevují jak navrátilci, tak i úplně nové tváře. Obranné řady posílil slávistický odchovanec Robert Schnábel, který se vrátil z USA a Michal Dobroň (Plzeň). Z forvardů jsou pak noví Jindřich Kotrla (Litvínov), Pavel Kašpařík (Liberec), Michal Sivek (USA), Tomáš Netík (K.Vary) a Rostislav Olesz (Vítkovice).

Tým naopak opustil brankář Marek Schwarz, jenž odešel za moře, Petr Kuboš (Perm, Rusko), Petr Havelka, Jan Výtisk, Roman Vondráček, Pavel Šrek (všichni Plzeň), Viktor Ujčík (Oulu, Finsko), Roman Šimíček (Vítkovice), Jan Tomajko (Liberec) a Jan Srdínko (Novosibirsk, Rusko). Vedení klubu už navíc nepočítá se Slovákem Lubošem Bartečkem, který si hledá angažmá v Americe. Zůstala největší opora týmu, velezkušený brankář Petr Bříza. Základní osu týmu by pak měli tvořit obránci Libor Procházka, Josef Řezníček a útočníci Ondřej Kratěna, Michal Broš či Martin Chabada.

Se Spartou také trénuje David Výborný, který v případě výluky v NHL posílí tým v extralize, stejně jako další útočník Jan Hlaváč a obránci Karel Pilař, Josef Melichar.

Sparta v přípravě

Pro Spartu začala příprava duelem v Edenu proti městskému rivalu ze Slavie, který jistě uvízl v paměti všech fanoušků. Celkový počet 155 trestných minut dokazoval, že nešlo o obyčejný přátelský zápas a na ledě se jiskřilo. Již v první třetině skončil zápas pro rváče Dudu a Schnábela, další tresty do konce utkání si pak odnesli ještě slávisté Krátoška s Pojkarem a sparťan Řezníček. Zápas rozhodl přesilovkový gól Jana Marka.

V dalším utkání na domácím ledě remizovala Sparta s Plzní 2:2, pak však zasáhla velkou část týmu střevní epidemie a plánovaný zápas s Litvínovem musel být zrušen. Dalším kdo prověřil sparťany se stal ruský celek a úřadující vicemistr Magnitogorsk, v rušném a tvrdém utkání hraném v Benátkách nad Jizerou se oba týmy rozešly smírně 2:2. Zajímavostí byl další trest do konce utkání pro obrovitého beka Schnábela, který tak nedohrál druhý ze tří zápasů ve Spartě. Naposledy svěřenci Slavomíra Lenera rozstříleli v Mostě “chemiky“ z Litvínova 7:1.

Slavia – SPA 2:3 (Vrbata, Šindel, Marek)
SPA – Plzeň 2:2 (Ton, Netík)
SPA – Magnitogorsk 2:2 (Kasík, Ton)
Litvínov – SPA 1:7 (Kratěna, Olesz, Broš, 
Kotrla, Chabada, Ton, Schnábel)

Sestavy:

Kádr Sparty: Bříza, Pöpperle – Dobroň, Jan Hanzlík, J. Kasík, Kočí, L.Procházka, O.Malinský, Richter, Schnábel, Sloboda, Řezníček – Broš, Chabada, Dragoun, Kašpařík, Kotrla, Kratěna, Langhammer, Marek, Netík, Olesz, Sivek, Ton, D.Vrbata, Šindel, Špilár

Slavia ( x Norimberk): Franěk – Kadlec, Kolařík, J. Novák, Kučera, Žabka, Graňák, Šulc, Pojkar – Hruška, Míka, Sup – Duda, Krátoška, Antoš – Jaroš, Sobotka, Tomica – Vondrka, Kopecký, Dlouhý


V prvním utkání mezi Spartou a Slavií se takto nepohodli Robert Schnábel a Radek Duda.
Foto: Martin Prokop

Autor Miroslav Votava, Tadeáš Drahorád
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více