Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
19. září 2001

Dorostenecké derby skončilo smírem

Juniorská a dorostenecká extraliga má za sebou již první čtyři kola. Dorostenci po smolné porážce s Litvínovem přivítali v prestižním pražském derby Spartu. Po špatném začátku se nakonec Slavia propracoval k vedoucímu gólu necelých pět minut před koncem, ale Sparta ještě stihla vyrovnat. Junioři sehráli na rozdíl od dorostenců oba zápasy na hřištích soupeře. Po vítězství na ledě nováčka juniorské extraligy z Chomutova si odvezli cenný bod i z horkého pardubického ledu. Hrálo se rovněž druhé kolo žákovských lig. Všechny týmy Slavie hráli proti Černošicím a Slavia svému soupeři vesměs nadělila vysoké příděly, pouze šesťáci prohráli na ledě soupeře 4:7.

3. kolo dorostenecké extraligy:
Slavia Praha – Chemopetrol Litvínov 3:4 (0:2, 3:1, 1:1)
Branky Slavie:
Birner 2, Šindel
„Chtěli jsme hrát hokej, ale Litvínov v první třetině dvakrát ujel a z brejků jsme inkasoval dva góly,“ říkal po zápase asistent domácích František Pomahač. Ve druhé třetině Slavia pokračovala v náporu, inkasovala však potřetí. Do konce třetiny však vstřelil Birner dva góly a Slavia se dostala nadostřel. „V 56. minutě jsme dokonce vyrovnali, ale kvůli nesoustředěnosti celé pětky jsme hned vzápětí inkasovali rozhodující gól,“ dodal trenér.

4. kolo dorostenecké extraligy:
Slavia Praha – Sparta Praha 4:4 (0:2, 3:1, 1:1)
Branky Slavie:
Šindel 2, Lojek, Birner
Po individuálních chybách domácích se dostal odvěký rival Slavie Sparta do dvougólového vedení. „Utkání to bylo poměrně vyrovnané, v první třetině jsme však byli málo agresivní, čehož soupeř využil,“ vysvětloval František Pomahač. Od druhé třetiny Slavia zvýšila důraz a Sparta, která se přes léto výrazně posílila, začala mít problémy, což se odrazilo ve třech obdržených brankách. Ve 3. části se hodně vylučovalo a hra byla hodně rozháraná. „Už nám chyběla síla. Hráči, kteří chodí na oslabení, toho měli už plné zuby ,“ říkal trenér. Přesto Slavia ve 49. minutě po individuální akci Jakuba Šindela strhla vedení na svou stranu, o tři minuty později však hosté vyrovnali. Pak už si obě družstva hlídala výsledek a zápas skončil zaslouženou remízou.

3. kolo juniorské extraligy:
KLH Chomutov – Slavia Praha 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky Slavie:
Čížek 2, Juza, Makalouš
Nováček juniorské extraligy Chomutov v přípravě před sezónou na Slavii vyhrál, ale v mistrovském zápase neměl příliš šancí. „Chomutov hraje s nadšením, hráči bojují, ale ta kvalita u nich není taková,“ hodnotil vedoucí mužstva juniorů Jiří Všetečka. Slavii vycházeli zejména začátky třetin, skóre otevřela již ve 4. minutě a definitivně zlomila odpor soupeře na začátku druhé části. Dvěma góly se blýskl obránce Martin Čížek.

4. kolo juniorské extraligy:
IPB Pojišťovna Pardubice – Slavia Praha 1:1 (1:0, 0:1, 0:0)
Branka Slavie:
Juza
Slavia sehrála v Pardubicích vyrovnané utkání, obě mužstva hrála útočný hokej. Slavia ve druhé třetině v přesilovce dotáhla náskok Pardubic a poté se ubránila téměř dvouminutovému oslabení 3 proti 5. „To byl klíčový moment utkání. Mužstvo, které takovou výhodu nedokáže využít, si nezaslouží vyhrát,“ míní vedoucí mužstva Jiří Všetečka. Ve třetí části zachránila Slavii jednou tyč. V zápase bylo hodně vyloučených, na trestné lavici sedělo celkem sedm slávistů.

Výsledky slávistických družstev v žákovské lize:
9. třída: Slavia Praha – Černošice 32:0
8. třída: Slavia Praha – Černošice 33:0
7. třída: Černošice – Slavia Praha 1:11
6. třída: Černošice – Slavia Praha 7:4
Přípravné zápasy:
4. třída: Slavia Praha – Sparta Praha 3:7
4. třída: Vagnerplast Kladno – Slavia Praha 4:3
3. třída: Kobra Praha – Slavia Praha 0:6
3. třída: Kobra Praha – Slavia Praha 9:10

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více