Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. září 2001

Vydřené vítězství s kaňkou na konci

V pátém extraligovém kole Slavia doslova vydřela vítězství nad soupeřem z Českých Budějovic. Zápas, který za stavu 2:0 pro domácí vypadal rozhodnutý, soupeř nečekaně zdramatizoval a dokonce otočil skóre na 2:3, aby pak o cenné body přišel v rozmezí čtrnácti vteřin. Ačkoli nakonec Slavia v tomto zápase dopravila puk pětkrát do českobudějovické svatyně, ze střeleckého trápení se úplně nevymanila. V úplném závěru zápasu, pouhých 23 vteřin před závěrečnou sirénou, se velice ošklivě zranil gólman Slavie Roman Málek.

Romanovo zranění nevypadalo vůbec pěkně. S otřesem mozku a podezřením na zlomeninu sanice musel být odvezen přivolanou sanitkou na rentgenové vyšetření do nemocnice. Jak k tomu všemu vlastně došlo? Českobudějovická šestice se při powerplay usadila v obranném pásmu Slavie. Jeden z hráčů, který rozrušoval obranný val před brankou domácích nechtíc nadzvedl hokejkou Málkovi jeho brankářskou masku. Bomba vypálená od modré trefila vzápětí Romana do nekrytého obličeje.

Necelých šedesát předcházejících minut bylo ve znamení střelecké smůly slávistů a urputného boje."Byl to nervózní zápas, ve kterém nás opět Roman podržel," komentuje utkání kapitán Slavie Jan Alinč a jedním dechem dodává: "Dá se říci, že nás nervozita provází především v koncovce. Musíme se zklidnit a více si přihrávat". Takový by tedy mohl být recept na budoucí gólové úspěchy. Honza byl dnes velice blízko svého prvního gólu v tomto ročníku Extraligy. Jeho dělovka se ale ke vší smůle odrazila od horní tyčky Maříkovi branky před brankovou čáru. Střela byla tak rychlá, že hlavní rozhodčí raději celou situaci posoudil za pomoci videa."Střílel jsem zpoza obránce a střela se mi opravdu povedla. Ruda Suchánek mi sice tvrdil, že to byl gól, ale já ten pocit neměl. To nakonec potvrdilo i video."
Složení jednotlivých slávistických řad se poměrně často mění. Kapitán Slavie k tomu říká: "To je věcí trenéra, jak složí jednotlivé řady. Není mou věcí se k tomu vyjadřovat." Na závěr nezapomněl pochválit náhradního brankáře: "Věřili jsme mu. V samém závěru chytil těžkou střelu od modré. Zvládl to bravurně."

Sám Lukáš Hronek také přispěl svojí troškou do mlýna: "Při nástupu na led mě spoluhráči povzbuzovali a uklidňovali. Tu střelu jsem jen tečoval, ani si to pořádně neuvědomuji. Zaplaťpánbůh, že jsem nedostal gól :-)."

Slavia má asi nejsilnější kádr ve své historii a hokejový odborníci ji pasovali na černého koně soutěže. Také její fanoušci jsou plni očekávání a často hovoří o postupu do finále play-off. "Je to velký tlak na hráče, ze kterého pramení nervozita. V zápasech se nám tolik nedaří, ačkoli v tréninku to jde. Ale zápas je samozřejmě něco jiného než trénink. Na druhou stranu, je lepší hrát pod tímhle tlakem očekávání, než být outsiderem soutěže," říká David Pojkar.
Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více