Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. září 2001

V prvním juniorském derby triumfovala Sparta

Slávistické juniory čekal velký den. První letošní derby se Spartou. Posílený soupeř bohužel nakonec tahal za delší konec. Přečtěte si o tom v naší mimořádné reportáži přímo ze zápasu.

Derby pražských "S", v této sezóně první juniorské, se hrálo ve vysokém tempu. Hostující Sparta vyvinula od počátku na svého soupeře velký tlak. Hosté lépe kombinovali, velkou roli sehráli obránci, kteří s přehledem rozdělovali puky dopředu. Slavia hodně bruslila a silovým pojetím hry mařila sparťanské akce. Slávističtí beci, ale nebyli tak přesní jako sparťanští a i s trochou smůly nedokázali útočící Sparťany pokrýt. Nicméně první gól vsítila Slavia, když do černého zamířil Juza. Jen po 18. vteřinách hry však Sparťan Vondráček srovnal stav na 1:1.

Po návratu ze šaten se hrála vyrovnaná partie. Oba týmy se tlačily dopředu a vytvořily si několik vyložených šancí. Diváci se měli na co dívat, ale bylo jich, jako už tradičně, po málu. V čase 26:59 překonal slávistického brankáře Musila David Hnát po pěkné přihrávce Kratěny. V následujících minutách se hra přiostřila a Slávia se nechtěla smířit s nepříznivým stavem. Nejnebezpečnější akce Slavie gólem neskončila, kdy Borovanský netrefil odkrytou branku střeženou výborným Matouškem. Novákova šance gólem také neskočila a tak přišel trest. Nejdříve si se slávistickou obranou pohrál Formánek, ale jeho přihrávku vzduchem Langhammer přesně netrefil. V 37. minutě zakombinovalo duo Vnodráček-Culka a druhý jmenovaný krásně zavěsil.

Po druhé třetině získala Sparta dvoubrankový náskok a to přineslo do jejích řad relativní klid. Slavia vsadila všechny svoje síly do útočného snažení a pro Spartu se hra více otevřela. Obránci Slavie vyprodukovali několik nepřesností a jejich nedůslednost vedla ke 4. sparťanskému gólu. Kratěna vybojoval puk za slávistickou brankou a přesně předložil najetému Dragounovi, který zvýšil na, pro Slavii hrozivých, 4:1! Nejlepším a nejdrzejším hráčem Slavie byl Borovanský, ale žádná z jeho šancí gólem neskončila. Až v 52. minutě vrátil Slávii do zápasu Zbyněk Novák po přihrávce obránce Bobčeka. Slavie si byla vědoma šance a mohutně tlačila. V závěru zápasu měla Slavie výhodu dvojnásobného vyloučení, nejdříve šel na trestnou lavici Hanzlík a zanedlouho si k němu přisedl Veselý. Slavie, ale svou šanci, alespoň na korigování výsledku, nevyužila. Sparta zaslouženě vyhrála 4:2, hlavně díky lepší obranné hře a přesnější kombinaci. Slávia selhala v přesilových hrách a neproměňovala své šance. Je nutno dodat, že sparťanští hráči měli na svých hokejkách více štěstí.

Autor Ivana Paulová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více