Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.10.2004

Urputná obrana slavila úspěch

13. kolo, sobota 9.10.2004, Liberec - Slavia
Liberec
2:4
0:2, 2:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 5. Nevyhoštěný (Pajič, Kapička), 31. Nevyhoštěný (Pajič, Pabiška) - 8. Svoboda (Pavel, Macháček), 14. Svoboda (Doležal), 29. Borůvka (Šulc, Jonáš), 59. Pavel (Svoboda)
Vyloučení: 6:7, Využití: 2:1

Sestavy

Liberec

Ševčík - Pabiška, Rýgl, Paško, Mrivička, Daňo, Petrmichl, Hrach - Pajič, Mucha, Kapička, Divíšek, Špaček, Vantuch, Němec, Dušek, Dvořák, Nevyhoštěný

Slavia

Bezunk - Beránek, Borůvka, Šulc(C), Prostředník, Charousek, Březina, Stütz - Havlín, Pavel, Polakovič, Stromko, Bartoš, Macháček, Jonáš, Svoboda, Doležal, Ondráček, Klimeš

Junioři přivezli první výhru z venkovního zápasu v letošní sezóně. Liberec v prvním zápase vyhrál v Edenu 4:0. Tentokráte vyšla hra ze zajištěné obrany Slavii. Dvěma góly zvednul náladu v týmu Slavie Tomáš Svoboda. Trenéři ordinovali před zápasem svým svěřencům v šatně opatrnost. Bránilo se na úkor atraktivity. Slavia si však už další prohru nemohla dovolit. Z posledních čtyřech zápasů vytěžili pouze jeden bod. Příští zápas sehrají junioři ve čtvrtek. V Edenu přivítají Chemiky z Litvínova.

Úvod zápasu byl vyrovnaný. Brzy dostala Slavia výhodu přesilové hry 5 na 3. Charousek při ní nastřelil tyčku, jinak se ke střelám hosté moc nedostávali. Po nepřesné rozehrávce slávistických beků ujížděl na Bezunka Nevyhoštěný, ale svou střelou pouze vyprášil gólmanovy betony. K radosti hostů dostal v 8. minutě Tomáš Svoboda puk od Pavla před Ševčíka a otevřel skóre zápasu. Více dopředu se tlačili domácí tygři. Narozdíl od Slavie, která se snažila trpělivě čekat na šance. po vyloučení Šulce sehrál Liberec velice dobře a nebezpečně přesilovou hru. Bránící čtyřka musela zůstat na ledě skoro po celou dobu oslabení. Po návratu Šulce z trestné na led, vyslal Doležal do úniku Svobodu a ten i v tísni vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Hosté se do tygrů zakousli od prvních vteřin 2. třetiny. Postupem času se hra uklidnila. Útoky se střídali a hra se přelévala ze strany na stranu. Domácím se podařilo snížit v přesilovce. Vyražený puk za Bezunka dorazil Michal Nevyhoštěný. Ve 28. minutě si svým důrazným průnikem přes celé kluziště řekl o faul Bartoš. Nakonec hlavní arbitr vyloučil hned dva domácí hráče a Slavia tak dostala 2 minutovou přesilovou hru 5 na 3. Využít se jí podařilo až 10 vteřin před jejím koncem. V poslední době dobře hrající Jaroslav Borůvka poslechl trenéry, nabádající ke střelbě, a po jeho střele se puk zatřepetal v síti. I Liberec využil početní výhodu. Bezunk vyrazil Pajičovu střelu, slávisti nestačili puk odehrát a do brány ho uklidil opět Nevyhoštěný. V přesilové hře dal vyniknout Bezunkově lapačce Daniel Špaček. Hrálo se především ve středním pásmu a ani jedno mužstvo nemělo výraznější převahu.

Na začátku poslední části se stále nedalo hovořit o převaze jednoho či druhého mužstva. Nebezpečně zahrozil Antonín Dušek, ale do jeho střely se položil Bezunk. Slavia vycházela ze zajištěné obrany a pro nejisté puky se raději nevydávala. Tygři začali tlačit a více práce měl Bezunk. Do slávistické třetiny mířil jeden útok za druhým, ale obrana pražského klubu pracovala spolehlivě. Bezunk díky urputné obraně svých spoluhráčů čelil pouze střelám z okolí modré čáry a dále. Čas 17:50 - trenéři Liberce si vyžádali oddechový čas. K odvolání brankáře se odhodlali až po chvíli a jejich tah využil Michal Pavel, který zavezl puk do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (trenér, HC Slavia Praha)

"My jsme strašně rádi za první vítězství venku. Dneska bylo vidět, že hrálo celé mužstvo a hráči plnili taktické pokyny. Výborná byla první třetina z naší strany. Akorát škoda našich dvou vyloučení, které jsme zaplatili gólem."

Vladimír Čermák (trenér, HC Bílí tygři Liberec)

"Špatným vstupem do utkání jsme prohráli první třetinu 0:2. Slavia hrála defenzivní hokej od zadu. My jsme se přes její obranu těžko dostávali a nemohli jsme dát gól. Naopak v přesilovce 5 na 3, kterou hráli dvakrát, nás potrestali. K rozhodčímu se vyjadřovat nebudu, protože to je zbytečné."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více